• Menu
  • Menu

Roadtrip prin România. Foto, video și recomandări de cazare

Săptămâna trecută ne-am tot plimbat prin România, ocazie cu care am realizat că mi-au lipsit peisajele de la noi din țară. Și oamenii, pentru că mai jos vă povestesc despre câteva întâlniri avute.

Traseul nostru a fost – București-o mică oprire la Câmpulung-Onești-Iași-Cluj. Peste tot foarte pe fugă, chiar dacă am fi vrut să stăm mai mult și să ieșim la povești cu oamenii dragi de pe acolo. Mulțumesc Andreea pentru îndrumare.

În Iași am fost în principiu pentru festival, Afterhills, alături de cei de la Rompetrol. Vezi aici videoul post eveniment realizat de Alex.

Șiii dacă tot eram la festival am dat peste Surorile călătoare și prietenele lor de la Another Side of Me. Ceea ce m-a dus așa cu gândul la 2009 când făceam adunări de twitteriști, ne bucuram și entuziasmam să ne cunoaștem.

Cazarea prin România

Ăsta este uneori un subiect mai sensibil pentru că știți și voi care sunt prolemele. Fie nu prea e curat, fie este foarte scump, sau ai parte de decoruri scoase parcă din muzeul kitschului. Noi mai jos lăudăm și recomandăm. (se înțelege că nu ne-a plătit nimeni, sper!)

În Iași din păcate nu am prins loc la Bicycle Hostel, am ajuns însă la Casa Oana.

Casa Oana – Iași

Despre cazare prietena noastră din Olanda de exemplu a spus – dar arată ca un hotel, nu ca o pensiune. Fiecare dintre noi a avut prosopel pe pat, foarte curat, liniște, decor simplu și eficient. Nimic de reproșat! Îi găsiți aici.

Surpriză și mai mare – cei care au pensiunea ne citesc blogul. Ne-au sunat în ziua în care plecam. Atunci au realizat că noi suntem în Iași și că stăm la ei.  A fost foarte foarte simpatic pentru mine momentul, mai ales că am apucat să laud la telefon proprietara pentru locul simpatic pe care îl deține.

Bicycle Hostel Iași

În timp ce făceam rezervare am mai stat la povești cu bunicii și prietena noastră și s-a ocupat camera. Ne-am întâlnit însă la festival, la Afterhills, cu o angajată de acolo. Iar asta mi s-a părut foarte drăguț.

Ni s-au părut foarte simpatice și colorate camerele lor și îi alesesem în primă fază și datorită faptului că erau recomandați de Andreea.

La Cluj am tras acolo unde mergem mereu când ajungem aici. La The Spot Cosy Hostel. Am scris despre ei pe blog acum câțiva ani, pentru mine Cluj e ca și acasă mereu pentru că mergem la ei.

Au grădină, câini superbi și prietenoși, desene colorate peste tot, reguli bune pe care lumea încearcă să le respecte și ne primesc mereu cu brațele deschise și ne integrează în lumea lor.

De data asta cât am stat la ei am aflat că pregătesc o trăsnaie superbă. Nu pot spune încă despre ce e vorba, dar te invit să urmărești pagina de Facebook – Balkans Best Hostels.

În Onești am avut cea mai bună cazare, la bunici acasă și grădina lor plină de bunătăți. Vezi spre final, în vlogul de călătorie.


România în peisaje

Mai departe o să las să vorbească peisajele mai mult. Ce vă spun iar e că mi-au lipsit.

Pozele sunt făcute cu Canon Eos M50. Aș vrea să revin curând cu un review pentru el. Mie mi se pare că promite foarte multe.

Ce nu mi-a plăcut a fost traficul haotic de pe șoselele țării. Am mai scris despre asta aici.

Vlog de călătorie roadtrip din România

Dacă vrei să vezi și în variantă video plimbarea noastră prin România, dă un play. Nici nu are rost să mai repet. E bine și ne-a fost dor de România.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments