• Menu
  • Menu

Vacanță ieftină în Cappadocia

În articolul cu oferta Turkish Airlines vă recomandam să aveți pe listă și una dintre cele mai frumoase experiențe trăite de mine. Sper anul acesta să mergem împreună, Alex nu a zburat încă peste Cappadocia cu balonul și cu siguranță o să se bucure foarte mult de experiență.

Aș da banii iar și iar și iar să explorez Cappadocia și să zbor cu balonul. Cred că este cel mai frumos loc din lume pentru experiența asta.

Cu mașina ai face vreo 17 ore până acolo și te costă 142 de euro, conform via Michelin. Evident, varianta cea mai rapidă, mai ales dacă te grăbesti, este avionul. Zborurile sunt pe la 160 de euro, plus minus 10 euro.

Cât te costă să zbori cu balonul în Cappadocia?

Prețurile încep de pe la 80-100 de euro, în funcție de perioada din an în care mergi și urcă până pe la 150 de euro. Dacă mai e un singur loc în balon, poți specula și să negociezi, poți încerca să negociezi tarif special și dacă sunteți mai multe persoane și aveți șanse să vă iasă mai ales când nu e încă așa aglomerat.

Perioada cu vreme ideală este între aprilie și octombrie și la fel ca peste tot, există tendința de a se aglomera în vară. Să ne concentrăm așadar spre zboruri mai primăvăratice.

Zbor spre Cappadocia

Așadar dacă vrei să vezi cu ochii tăi, nu mai da scroll și rezervă zborul.

10-13 mai 169 de euro

25 aprilie – 2 mai – 175 de euro

Uite un 1 mai cu adevărat spectaculos. 😉

3-6 mai – 175 de euro

Unde să stai în Cappadocia?

Dacă ajungi în zonă îți recomand să testezi unul dintre hotelurile peșteră. Sunt o mulțime, acum foarte mulți ani eu am stat la Monastery Cave Hotel, mi-a plăcut foarte mult. Nu știu cum mai este acel loc, dar pe Booking găsiți o grămadă de opțiuni la prețuri decente. De pe la 90 de euro pentru două persoane trei nopți, deci 15 euro de persoană pe noapte, până la resorturi de lux.

Unele sunt originale, altele construite cât să te îmbie. Decideți voi ce vă place.

Ca un rezumat

  • zborul spre Cappadocia – 170 de euro
  • cazarea în Cappadocia pentru 3-4 zile – maxim 100 de euro de persoană
  • zbor cu balonul pe la 120 de euro de persoană (bugetăm în plus ca să fim siguri, da?)

Pe la 400 de euro, plus bugetul zilnic.

O sumă destul de mică pentru o asemenea experiență. Go for it!

Spor la călătorit!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-EYVJ26KTP3