• Menu
  • Menu

Când vreau să mă întorc la amintiri merg la cutia cu suveniruri (P)

Pentru noi deja cuvântul suvenir începe să aibă altă conotație. Nu că nu avem și noi magneți, vederi și globuri, dar cu timpul am început să colecționăm tot mai multe lucruri diferite pe care le catalogăm drept suveniruri.

Încălțările care mi-au purtat pașii în plecările emblematice. Am încă perechea de Convers cu care am fost prima dată prin Asia, încălțările cu care am fost prin Iran, dar și pe cele pe care le-am luat cu mine atunci când ne-am dat demisia și-am plecat prin lume.

Călătorind am început să descoperim tot mai mult nu doar bucuria de a lua suveniruri ci chiar mai mult bucuria de a da cadou altora mici atenții. Așa cum și noi am primit la rândul nostru și încă le păstrăm. Chiar dacă utilitatea lor tinde vertiginos spre zero.

În Mexic am primit o oaie la care am cărat mult, am vrut să o aruncăm, dar nu am putut. Era primită cadou. Acum mă bucur de fiecare dată când o privesc, și-mi amintesc de „oaia din Mexic”. La peste 10.000 de kilometri cineva se uită la un glob al Castelului Bran. Sper că și ea zâmbește, la fel ca noi, de fiecare dată când dăm peste oaie.

Nu doar pentru că e un cadou simpatic și nici pentru că și ea își dorește să ne viziteze în România la un moment dat. Ci ca un totem al prieteniei noastre. O mărturie a tuturor momentelor împărtășite, legând conexiuni durabile chiar dacă atât de departe de casă. Să nu mai vorbesc de barierele lingvistice… Le-am depășit pe toate și-am sigilat această prietenie cu o oaie și un glob.

Am descoperit că ne sunt mai dragi suvenirurile care au valoare sentimentală. Cele pe care le-am primit, nu neapărat cele pe care le-am cumpărat pentru noi. Și așa am învățat să dăm și noi mai departe.

Gesturi drăguțe când călătorești

Tocmai din această cauză, înainte de orice plecare, trecem și îți recomandăm și ție să treci prin magazinele Art & Craft. Poți comanda produsele și online atât în România, dar și în străinătate. Sau înainte de a te îndrepta spre poartă poți să oprești în unul dintre cele TREI magazine pe care le au în Otopeni. Nu ești din București? Nu-i bai. Sunt prezenți în TOATE aeroporturile din România. 😉

Suvenirurile lor au design original, sunt structurate în mai multe colecții și sunt foarte îndrăgite de toată lume. Și de cei mari, dar și de cei mici. Am testat noi!

Acestea sunt doar câteva dintre colecțiile lor. Găsiți și ștergare, farfurii de lut, produse din lemn, dar și bunătăți din bucătăria tradițională românească. Acestea din urmă sunt prezente în magazinul Delicious by Art & Craft, din Otopeni.

Am trecut prin magazinele de suveniruri și-am plecat

Dacă înainte o poză făcea cât 1000 de cuvinte, acum mai bine vă las un video în care ne vedeți pe noi foarte somnoroși, după 2 ore de somn, în drumul nostru spre Insulele Azore.

Iar în acest video am povestit și ți-am arătat suvenirurile noastre. (puteți râde de papucii mei găuriți, nu e ca și cum îi mai port azi, dar nu am putut să mă despart de ei).

Nu-i așa că suvenirurile sunt grozave?

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment