• Menu
  • Menu

Ce mai explorăm prin România? Via Transilvanica, un drum unic în România

Știu de acest drum de ceva vreme, dar l-am tot ținut secret pentru că aș vrea să ajung prima dată, apoi să scriu despre el: via Transilvanica.

Am sesizat că de la un simplu share oamenii au fost foarte entuziasmați. Deci m-am gândit că merită să știe cât mai multă lume de el. Este practic un drum de pelerinaj ce la final o să aibă undeva la 950 de km.

Conceptul Via Transilvanica

Celor cărora le place să călătorească, au colindat deja potecile țării. Știm, însă că nu există în România un circuit care să ne încurajeze să îl parcurgem altfel decât cu mașina.

Tășuleasa Social și-a propus să amenajeze un drum care va porni de la Putna, unde se odihnește Ștefan cel Mare, va străbate Transilvania și toate bogățiile culturale ale acesteia și va ajunge până la Drobeta Turnu-Severin – unde a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol.

În toamnă l-am tot bătut pe Alex la cap să mergem. Ne-am tot luat cu altele și nu am apucat să îl testăm ca să vă povestim de la fața locului. Cine ajunge primul ne spune și nouă cum a fost. 🙂

Aveți la ei pe site și un ghidul drumețului, harta traseului, detalii despre traseu. Momentan sunt gata în jur de 400 de km, din cei aproximativ 950 și dacă vrei să vezi cât mai repede finalizat acest proiect, poți dona și tu.

Traseul pe care îl vom amenaja are 950 de km, din experiența noastră de drumeți se poate parcurge în mai multe săptămâni în totalitate sau parțial în câteva zile, după puterea și dorința călătorului.

Infrastructura Via Transilvanica oferă acces la apă potabilă, cazare și masă, dar și la informații istorice și culturale ale diferitelor zone geografice.

Acum așteptăm vremea bună și timp să îl descoperim pe îndelete. Sperăm că ți-am dat și ție idei pentru primăvara și vara asta. Facem gașcă și mergem pe Via Transilvanica?

Foto articol – Facebook Via Transilvanica.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 comments