Știu de acest drum de ceva vreme, dar l-am tot ținut secret pentru că aș vrea să ajung prima dată, apoi să scriu despre el: via Transilvanica.
Am sesizat că de la un simplu share oamenii au fost foarte entuziasmați. Deci m-am gândit că merită să știe cât mai multă lume de el. Este practic un drum de pelerinaj ce la final o să aibă undeva la 950 de km.
Conceptul Via Transilvanica
Celor cărora le place să călătorească, au colindat deja potecile țării. Știm, însă că nu există în România un circuit care să ne încurajeze să îl parcurgem altfel decât cu mașina.
Tășuleasa Social și-a propus să amenajeze un drum care va porni de la Putna, unde se odihnește Ștefan cel Mare, va străbate Transilvania și toate bogățiile culturale ale acesteia și va ajunge până la Drobeta Turnu-Severin – unde a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol.
În toamnă l-am tot bătut pe Alex la cap să mergem. Ne-am tot luat cu altele și nu am apucat să îl testăm ca să vă povestim de la fața locului. Cine ajunge primul ne spune și nouă cum a fost. 🙂
Aveți la ei pe site și un ghidul drumețului, harta traseului, detalii despre traseu. Momentan sunt gata în jur de 400 de km, din cei aproximativ 950 și dacă vrei să vezi cât mai repede finalizat acest proiect, poți dona și tu.
Traseul pe care îl vom amenaja are 950 de km, din experiența noastră de drumeți se poate parcurge în mai multe săptămâni în totalitate sau parțial în câteva zile, după puterea și dorința călătorului.
Infrastructura Via Transilvanica oferă acces la apă potabilă, cazare și masă, dar și la informații istorice și culturale ale diferitelor zone geografice.
Acum așteptăm vremea bună și timp să îl descoperim pe îndelete. Sperăm că ți-am dat și ție idei pentru primăvara și vara asta. Facem gașcă și mergem pe Via Transilvanica?
[…] Am scris prima dată despre el acum câteva luni bune. De atunci lungimea sa a crescut cu 250 de km. “Drumul care unește” este o sintagmă ce i se potrivește perfect. Via unește nu doar cele aproximativ 400 de comunități prin care trece, se și intersectează cu multe alte trasee turistice. […]
Dragut ca ati scris despre Via Transilvanica. Tibi Ușeriu, ambasador Via Transilvanica, participa la ultramaratoane si infrunta geruri crunte, ca sa poata mediatiza proiectul.
Proiectul poate fi gata mult mai repede daca fiecare dintre doneaza suma minina de 15 lei.
Da, pai asta credem si noi, ca daca doneaza mai multa lume o sa fie gata mult mai repede. Din cauza asta am si scris, pana sa mergem sa il si vedem.