Tocmai am scos frumusețea și bunătatea asta din slow cooker și așa m-am entuziasmat că simt nevoia să vă povestesc și vouă. Poate nu știți cum să preparați o pască delicioasă, sau un fel de griș-budincos, delicios.
Ce să mai, e un desert ce se poate repeta oricând. Pască fără aluat la slow cooker. Cu puțin zahăr, cred că puteți să îl și omiteți de tot. Sau să îl înlocuiți cu miere. Eu sigur o să mai experimentez.
M-am entuziasmat tare pentru că această pască fără aluat la slow cooker se pregătește suuper rapid, durează maxim 5 minute, apoi lăsați slow cooker-ul la treabă cât plecați să admirați pomii înfloriți din cartier. True story! 🙂 Și nici nu murdăriți un milion de vase, castroane și unelte.
Cum prepari pască fără aluat la slow cooker?
Iei aproape următoarele:
- 5 ouă
- 90 de grame de zahăr (rețeta spunea 150), eu am pus zahăr brun și 2 pliculețe de zahăr vanilat.
Mixăm.
- Apoi am adăugat cam 750 de grame brânză de vaci. Am folosit genul ăsta de brânză. În funcție de brânza aleasă o să fie și textura diferită. Dacă folosiți brânză mai uscată, e musai să puneți mai puțin și să adăugați și smântână sau iaurt.
Am mixat iar. Apoi am mai adăugat
- 3-4 linguri ulei de cocos
- Esență de lămâie din plin
- Esență de rom
- 50 de grame de griș. În funcție de cât de mari sunt ouale s-ar putea să mai fie nevoie. Eu am mai adăugat încă vreo 20 de grame de griș cred.
- 50 de grame de făină.
Am amestecat.
- Am adăugat curmale dezhidratate tăiate și stafide. După gust și preferințe fiecare puteți pune ce fructe deshidratate vreți. Cred că se pot adăuga și nuci. Why not, go nuts!
Am pus preventiv în slow cooker foaie de copt, să o pot scoate super ușor. Am setat pe tasta high și am lăsat în primă fază o oră și jumătate, apoi am mai lăsat să stea încă 15 minute.
În mod ideal așteptați 3 ore pe funcția low. Pasca noastră a ieșit la fix pe o parte, dar arsă în una dintre părți. Poate e ceva cu clow cooker-ul.
A ieșit ca un griș-budincos-lăptos, ar putea să fie cheescake, ar putea să fie pască, nu se știe sigur ce e, dar e delicioasă și dispare rapid din farfurie.
Din păcate fotografiile nu sunt cele mai strălucite, la noi în gospodărie se merge pe gust înainte de aspect fancy. Cred că o să se bucure și cei mici de ea.
Și cu siguranță se poate pune mai puțin zahăr și combina cu ce vă place vouă.
- dulcețuri
- unt de arahide
- fructe proaspete puse pe deasupra
- miere sau alte siropuri asemănătoare – arțar, agave etc
Merge foarte bine și așa, pur și simplu ca pască.
Cu sau fără praf de copt?
M-am întrebat și eu, dar am uitat să pun. Am ieșit la plimbare și în ora aia m-am tot întrebat dacă oare am stricat pasca pentru că nu am pus praf de copt. La final nici nu a mai contat, a ieșit delicioasă oricum. Voi faceți după cum considerați.
Data viitoare o să mai experimentez. Aș vrea să pun și niște brânză sărată, dar și miere în loc de zahăr.
Poftă mare!
Pentru mai multe retete vezi categoria dedicată.
Super articolul, multumesc mult pentru sfaturi 😀