• Menu
  • Menu

Lava Cake – simplu, delicios, spectaculos!

Am mâncat fiecare câte două și am terminat caloriile pe ziua de azi. Poate chiar până la final de săptămână! Dar merită pentru zilele alea în care chiar ai nevoie de puțin mai multă energie. Sau de niște comfort food care se prepară rapid.

Ai nevoie de: 2 ouă, 2 linguri de făină, o linguriță de zahăr, 100 de grame de unt și 200 de grame de ciocolată pentru patru bucăți. Opțional poți adăuga ce aromă dorești – migdale, rom, vanilie. Eu nu mai pun și arome aproape niciodată.

Rețetă pentru 8 bucăți

Varianta de mai sus este pentru 4 lava cake. Este un desert ce se mănâncă fierbinte, altfel nu are haz. Dacă sunteți mai mulți în jurul mesei, rețeta completă este următoarea

  • 200 de grame de unt
  • 400 de grame de ciocolata (4 tablete). În funcție de preferințe puteți combina ciocolată cu lapte cu ciocolată neagră.
  • 3 ouă
  • 3 linguri de făină
  • o linguriță de zahăr

Găsești rețeta pas cu pas și pe instagram în stories. Dar îți promit că nu ai nevoie nici de prea multă îndrumare.

  1. Amesteci cu un tel primele 3 îngrediente – ouă, făină, zahăr.

2. Pui la topit la abur (bain-marie) untul și ciocolata.

3. Apoi le amesteci. Ai grijă să lași puțin mixul de unt și ciocolată la răcit și să torni puțin câte puțin pentru că altfel prăjești amestecul de ouă.

Tunăm ciocolata fierbinte în amestec, NU invers! 🙂

4. Ungem formele cu unt și băgăm la cuptorul încălzit la 200 de grade pentru 10-11 minute.

Acum, foarte important e cuptorul să fie deja fierbinte. Mai apoi, în funcție de fiecare cuptor, trebuie să aveți grijă să nu ardeți prăjiturile, dar să nu le scoateți nici nefăcute. Atunci când încep să se crape la suprafață, dar par încă ușor nefăcute, sunt perfecte.

Se servesc alături de înghețată rece. Poftă mare!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.