Noaptea tarziu am ajuns in Vienna, Austria. Dupa ce ne-am plimbat putin pana sa gasim hotelul, de trei ori pe aceleasi stradute cu sens unic, am reusit sa ne cazam, am dat la receptie peste un roman ( da da, romanii sunt absolut peste tot 🙂 ) apoi am plecat in cautare de mancare si bere! Pentru a ne orienta mai bine in spatiu am denumit generic zona in care ne aflam „Dristor” si am mancat la ceea ce putea sa fie shaormeria Dristor.
Doar ca nu am consumat shaorma ci niste orez cu pui si o vanata coapta umpluta cu carne & stuff :). Dupa o masa copioasa a mers de minune o balaceala in piscina hotelului. Cu aceasta ocazie am aflat cum se aude cand tipi sub apa, ca daca vrei sa faci o bomba e mai bine sa sari de pe loc si nu din alergare si alte lucruri la fel de utile dar pe care le pastram secrete.
In dimineata zilei urmatoare l-am inarmat pe Lucian cu harti 🙂 si l-am urmat atent. Pentru noi ( eu si Lucian) nu era prima data cand ne aflam in Vienna, cu siguranta nici ultima dar am vrut sa fim ghid bun pentru Alex si Miruna.
Nu stim sigur cum s-a intamplat insa am nimerit iar intr-un wonderland al dulciurilor: ciocolate, tot felul de bomboane speciale atent selectionate si ambalate, torturi, cornuri si alte minunatii de patiserie! Am rezistat cu greu tentatiilor!
In rest ne-am plimbat pe stradutele din Vienna, am admirat cladirile, am fost la una dintre atractiile locale unde ne-a fost prezentata mare parte din istoria orasului. Printre multe altele, cea mai interesanta informatie a fost despre cum a fost impartita Vienna in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Practic absolut tot orasul era fragmentat, singura parte „neutra” fiind in mijloc.
Nu am ratat nici in aceasta vizita castelul Schönbrunn cu maze-ul si cea mai veche gradina zoologica din Europa :).
Am oprit la Prater – ca de fiieeecaaareee data :)) pentru deja clasicul ciolan de porc marinat in bere, servit cu – hrean, salata de varza, mustar si evident bere.
Dupa Vienna ne-am indreptat direct spre Romania. Am plecat pe la ora 23:00 din Prater si am reusit performanta de a ajunge in Bucuresti in ziua urmatoare la ora 18:00 – cu o oprire de somn de vreo doua ore si cu cateva opriri dese deoarece oboseala isi spunea deja cuvantul.
Mai multe poze gasiti pe pagina de Facebook.
[…] si lacul Bled (locul unde s-a inventat cremsnitul, Venetia, Chamonix, Europa Park, Munchen, Viena, oprire la cetatea […]
[…] Vara aceasta am fost iarasi la Viena si pot spune ca ne-a placut la fel de mult. Frumos vara in Viena este ca te poti plimba pe stradutele inguste, putin circulate si pline de magazine de dulciuri si anticariate. Ce am facut vara asta in Viena am scris aici. […]