• Menu
  • Menu

Zona Hategului, descoperiri si indragostiri

De ce indragostiri? Pentru ca sunt locuri care ti se lipesc de suflet precum abtibildele pe care le colectionai cand erai mic. Locuri pe care le lipesti de retina si de inima si asa cum am tot spus locuri care iti vorbesc si iti spun povesti singure, prin simpla lor prezenta. Unele locuri sunt triste si au povesti triste. Abandonate, lasate in paragina, aproape nevizitate. Colegi au ramas vietuitoarele ce se adapostesc si vegetatia scapata de sub control. Dar e ok. Locurile astea spun povesti oricum! IMG_4255 IMG_4253IMG_4249IMG_4258   Drumul pana la Cetatea Colt a fost placut. O ploaie nu prea rece, printr-o padure la inceput de toamna, pe un traseu de munte dar nu prea dificil… Cetatea dateaza de la inceputul secolului XIV si a fost sursa de inspiratie pentru Jules Verne in Castelul din Carpati. Azi nu mai exista acoperis, ramane doar privelistea drumurilor, raman zidurile neasigurate si tristetea lor. Locul are un farmec aparte, un  romantism pierdut. IMG_4335 IMG_4263 IMG_4269 IMG_4273 IMG_4274 IMG_4308 IMG_4311 IMG_4328 IMG_4329 Apoi am reusit sa ajungem si la unul dintre cele mai vechi temple pagane de pe teritoriul Romaniei, actuala biserica. Aici telefonul meu a cedat (bateria mai exact)… Am doar doua poze pentru voi :). IMG_4334 IMG_4315 IMG_4316

Ziua urmatoare am vizitat Castelul Corvinilor… dar vin cu un articol separat si special pentru el :).

Nu o sa va spun: mergeti si vizitati zona Hategului. O sa va spun doar ca zona este extrem de ofertanta. O sa va spun ca aveti obiective turistice cat pentru cel putin o saptamna. Aveti nevoie de masina pentru a avea libertate de miscare sau puteti profita de excursiile puse la dispozitie.

#EnjoyHD a fost un eveniment organizat de Eventur și Enjoy Diversity, în parteneriat cuConsiliul Județean HunedoaraConacul ArchiaMichelin Romania și Autonom Rent-a-Car în perioada 13- 15 septembrie 2013.

Povestea continua iar acest articol este scris de pe un superb Samsung Notebook seria 9. Daca nu va e cu suparare puteti arunca si un ochi pe pagina de Facebook Samsung Romania.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments