• Menu
  • Menu

Traseu de vacanță prin România

Ne plângem deseori că nu avem unde merge în România. Alegem alte țări, unele cu iz exotic, altele cu fantezie de infrastructură. Nu e rău să ne lărgim orizonturile, dar nu strică nici să ne amintim și de vatra noastră. Unul dintre puținele lucruri care mă face mândră cu adevărat că sunt româncă este peisajul. Hai și în grupul de călătorii Romania Lipa-Lipa.

Are România peisaje cum multe țări pot spera doar să aibă. Și ca să te ajutăm, am plecat să marcăm câteva puncte pe traseu, ca să îți dăm idei.

Am pus de toate în propunerea noastră de traseu de vacanță prin România. Castele și cetăți istorice, căsuțe ascunse în sate tradiționale, drumuri cu bicicleta în natură, un lac încă ferit de ochii curioșilor și multe alte frumuseți. De fiecare dată când un străin îmi spune: You have a very beautiful contry, răspund mândră – yes, we have!

Traseu de vacanță prin România

Noi am plecat din Timișoara și am fost puțin pe repede înainte. Dar poate dacă îți arătăm poze și-ți spunem povești o să îți fie mai ușor să te hotărăști data viitoare.

Ca să nu mai adaugi tu pe hartă, poți edita direct traseul nostru aici. 

Timișoara

Am petrecut în jur de patru luni puse cap la cap acolo. Deci poți înțelege așadar că ne-a plăcut mult. Merită să treci pe aici cel puțin două, trei zile.

Cea mai bună pleskaviță fast food cred că este cea de la Original 100%, din complexul studențesc. Cel mai bun ceai de mango îl găsești în Scârț, nu rata nici Muzeul consumatorului comunist și nu uita să faci un tur cu Lodovic.

Ia bicicleta și explorează. Orașul este plat, e o plăcere să te deplasezi așa. Ai pistă până aproape la sărbi și e plăcut să pedalezi pe malul Begăi.

Hunedoara – Castelul Corvinilor

Mie mi se pare cel mai frumos castel din România. Chiar dacă am oprit rapid cât să facem 2-3 poze, m-am bucurat că am apucat să îl revăd. Dacă vreți să dormiți în zona, vă recomand Conacul Archia.

În ținutul Hațegului puteți să poposiți lejer câteva zile. Aveți de văzut cetăți mai vechi, spre care faceți drumeție în natură (Cetatea Colț), vă așteaptă Geoparcul Dinozaurilor, unul dintre cele mai vechi temple păgâne și multe alte frumuseți.


Alte recomandări din România

Găsești aici un traseu de patru zile în Covasna.

Aici un traseu în zona Neamț

Poți petrece 3-4 zile la Cheile Nerei


Alba Iulia

Nici în Alba Iulia nu am stat mult, dar pe mine m-a convins. Eram curioasă să văd cum arată cetatea reabilitată. Și mi-a plăcut. Merită să vă plimbați, să luați pulsul orașului, să vedeți adolescenții zilelor strânși în jurul cetății și priveliștea.

Oraşul Alba Iulia a fost desemnat Destinație Europeană de Excelență în urma concursului la nivel național cu tema Turismul şi regenerarea siturilor fizice

Găsești pe blogul oficial Alba Iulia o mulțime de informații utile.

Sighișoara

Dacă m-ar pune cineva să fac o listă cu cele mai frumoase orașe din România, Sighișoara sigur s-ar afla în top. Știți ce mi se pare mie cel mai frumos și cel mai poetic în Sighișoara? Că încă se locuiește în cetate. Și chiar sunt curioasă dacă mai e vreun alt oraș așa special în Europa.

Găsești aici un articol mai vechi din Sighișora. Povești, recomandări și de ce e un oraș sexy :P.

Criț – zona Haferland

Și-aici, în zona Haferland, ai multe de făcut. De la drumeții în natură, vizitat biserici fortificate, ateliere diverse, aflat despre istoria și obiceiurile sașilor.

Unde vă recomand să stați? Casa Kraus sau Casa 113. În ambele cazuri o să veți parte de confort, odihnă și îndrumare. Organizează și teambuldinguri, tabere, evenimente corporate. Și îi apreciez pentru că s-au implicat foarte mult în zonă, dând o nouă șansă oamenilor. Îi găsești și pe Facebook aici.

Pont – TREBUIE să testați clătitele cu cremă de brânză și fructe. Cele mai bune clătite mâncate de mine până acum!

Cetatea Rupea

Care e doar la o aruncătură de băț, frumoasă, renovată și ea, bucuroasă să vă primească și să vă destăinuie poveștile.

Racoș

Vă spuneam deja că pontul l-am primit de la cei de la Casa Kraus. În Racoș vă așteaptă Castelul Bethlen, Lacul de Smarald, coloanele de Bazalt și vulcanul Racoș.

created by dji camera

Am povestit deja despre Lacul de Smarald în acest articol. L-am considerat poate chiar cel mai frumos lac din România.

Zona Racoș

Chiar dacă probabil destul de ignorată acum, în trecut zona era punct strategic datorită dealurilor care o apărau de jur-împrejur. Tot aici și datorită poziției strategie, pe la 1630 a fost construit castelul Bethlen pentru una dintre familiile de nobili din zonă.

Azi Castelul este între restaurare și ruină. Pare că lucrările au fost oprite, curioșii pot explora pe cont propriu. La intrare te așteaptă o tanti care te îndrumă. Mergi la dreapta, apoi drept înainte, sus pe niște scări și-ai ajuns în turlă. Distracție plăcută. La plecare ești salutat, nu-ți cere nimeni bani și nu e nimic oficial organizat.

Racoș a fost una dintre cele mai surprinzătoare descoperiri. Mai ales pentru că nu ne așteptam să găsim asemenea frumuseți!

Brașov

Noi am oprit și în Brașov la o ciorbă. Chiar dacă plin și turistic, îi simți oricum farmecul și pot înțelege de ce mai bine de 50% dintre turiștii străini îl pun pe lista de obiective din România. Chiar dacă neglijează multe dintre cele de mai sus.

Travel & love, love to travel!

Așteptăm întrebările tale și nu uita să ne urmărești și pe Facebook și Instagram. În categoria România Lipa-Lipa ai multe alte recomandări de la noi din țară.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5 comments