• Menu
  • Menu

Opt ani de Lipa-Lipa

Pe 1 august am aniversat opt ani de când am publicat primul articol pe acest domeniu și, ca în fiecare an, sunt foarte recunoscătoare în primul rând pentru toți oamenii întâlniți și toate lecțiile primite. Bune și rele.

Am povestit și aici despre blog și ce înseamnă el pentru mine. E clar că eu învăț făcând și a trebuit să fac mult ca să învăț. 🙂

Șapte ani de blog și aproape patru pe drumuri

Cât despre lecții rele, atâta timp cât pleci cu ceva din disconfortul resimțit pe moment, ești câștigat!

Bloggingul la 8 ani după, cum se simte?

Mi se pare că uneori e ca în bancul ăla cu luminița de la capăt. Când să ajung la ea, au mutat capătul. După mult excercițiu am înțeles într-un final în linii mari ce gen de informație își doresc oamenii.

De exemplu în ultima lună am scris trei articole iar blogul a înregistrat peste 134.000 de pageviews. Vorbim despre ultimele două săptămâni din luna august, nu de ultimele 30 de zile. Din motive obiective și subiective, noi am preferată să nu postăm știri despre coronavirus, reguli de călătorie și altele asemenea. Așadar acest trafic nu a venit din știri de ultim moment.

În alte dăți munceam continuu o lună-două să scriu aproape un articol pe zi și nu ajungeam la aceste cifre. Uneori chiar mă întreb cum ar arăta traficul azi dacă aș depune eforturi ca acum câțiva ani. Apoi îmi amintesc iar că e mai bine să muncești inteligent și bine, nu repede și prost. Și mai ales – nu există o rețetă secretă.

Dar în timp ce simt că ne pricepem tot mai bine la niște lucruri, din culise ni se spun lucruri ca:

  • nu are nimeni timp să stea să citească descrieri lungi pe Instagram. – ba are, chiar și pe Facebook.
  • Trebuie să fiți amunzanți, să fiți pe tik-tok – ei, uhmm, nu, mulțumesc. Prefer să fiu amuzantă când sunt, nu să încercă să screm amuzamentul. Dacă simțeam că am chemare, făceam stand-up.
  • Simona, încearcă să te machiezi mai mult, pari obosită, de ce nu mergi mai des la salon, nu esti ca alte femei de pe internet/instagram. – Mulțumesc. Nu am fost niciodată. Nici nu știu ce înseamnă asta. (Culmea, femeile îmi scriu mai des lucruri de genul)

Și dacă nu arăt bine mereu, să știți că știu și eu. Am oglindă acasă. Asta e realitatea.  🤷

Uneori ni se spune că suntem altfel, alteori o simțim chiar noi. Nu mereu în sensul bun

Am fost mereu mult mai puțin preocupați să părem, și mai interesați să fim noi bine, punct. Și chiar și atunci când ne-am cumpărat chestii „jmechere” sau „de firmă”, nu am simțit nevoia să ne lăudăm pe internet.

Alex de exemplu, pentru că are nevoie pentru montaj, a stat, a cercetat piața și acum un an și-a cumpărat o pereche de căști despre care mulți ar spune că sunt foarte scumpe.

Nu a simțit nevoia să se „flexeze” pe internet nicăieri cu ele. Apar prin videos pentru că le poartă și folosește, are în cap să facă reviews pentru tehnologia pe care o avem, dar vrea să fie ceva util. Dincolo de – hei, guys, sooo, uite ce mi-am cumpăraaat euuu. Nu le-a cumpărat pentru că sunt cool, scumpe, vârf de gamă, ci pentru că cineva care lucrează cu audio-video și stă pe cap cu căștile poate și 20 de ore din 24, chiar are nevoie de ceva bun.

Nu înțelegem nevoia de a epata constant. Cam așa se vede bloggingul la opt ani, uneori mi se pare că facem noi ceva greșit. :)) Așadar avem momente când ni se spune că suntem altfel și momente când simțim și noi asta din plin și nici nu știm dacă e rău sau bine.

Daaaaaaaaaaaaaaaar

România Lipa-Lipa

Din toți acești ani, mă bucur cel mai mult pentru că am pornit acest proiect, România Lipa-Lipa. După șase ani de călătorit împreună, timp în care am fost cam prin 50 de țări, în februarie decideam că acesta o să fie proiectul nostru în 2020. Apropo de lucrurile trăznite pe care le spun oamenii pe internet, cu decizia asta am auzit lucruri de genul – nu mai aveți bani să călătoriți, din cauza asta rămâneți în țară. 

Dincolo de toate răutățile, am hotărât să facem pentru România ce am făcut și pentru alte locuri și țări. Să o descoperim și să o arătăm în primul rând celor care trăiesc aici și care, din diferite motive, an de an, aleg o vacanță clasică, se supără că stau în trafic și au impresia că nu sunt prea multe de văzut la noi.

Ba sunt! Peste 700 de locuri + o grămadă de trasee montane/drumeții în natură! Ușor ușor o să le descoperim pe toate și o să le aducem mai aproape de voi în diferite forme.

Fotografii, short videos, vloguri în care vezi exact pe unde am fost, ce probleme am întâmpinat, cum sunt drumurile. Articole și ghiduri care să vă îndrume, postate aici, pe blog. + o hartă ce este work în progess și o broșură cu care să vă puteți orienta lejer prin România. Pe acestea din urmă ne dorim să le avem gata undeva anul următor în mod realist. (E o idee bună, nu? Acum că am scris asta sunt curioasă ce blogger o să o scoată rapid, până să o facem noi. 😂 )

Cum s-ar spune, ne-am hotărât să facem ceva ce poate era necesar să facă autoritățile de ceva timp. Să meargă și să verifice starea obiectivelor turistice din România și să ajute în mod constant la promovarea lor atât intern, dar și extern.

Mă bucur că am făcut asta pentru că vedem CÂT DE MULȚI OAMENI ne calcă pe urme! Vă mulțumim tuturor celor care ne arătați foto sau ne spuneți pe unde ați fost pe urmele noastre.

Cele mai citite articole de pe blog

Eh, anul acesta și lista asta arată altfel. Cel mai citit articol de pe blog a devenit acesta. Articol care are mii de shares și l-am văzut reprodus într-o forma sau alta în multe alte locuri.

Destinații fără aglomerație numai bune de vizitat în România

Apoi Veliko Tarnovo – și spre această destinație au fost mulți oameni după ce au citit la noi. Ne-au spus și în public, dar și în privat. Nu uita, dacă ți-a fost de folos articolul să îi dai și un share, ca să ne ajuți și pe noi.

Că tot se apropie toamna, uite ce culori frumoase am prins noi.

Descoperă Veliko Tarnovo, la doar 180 de km de București. Ghid de călătorie.

Pe locul trei a căzut articolul despre cum găsesc eu bilete de avion ieftine. Mă aștept însă cu pandemia să fie tot mai puțin accesat. Anul trecut era cel mai citit și cel mai accesat.

Cum găsesc eu bilete de avion ieftine

Pe locul patru sunt plajele retrase din Bulgaria

Plaje mai retrase în apropiere de România

Iar pe locul cinci a urcat super rapid și Buzăul!

27 de locuri de văzut în județul Buzău – explorează Ținutul Buzăului

Cum îmi fac pașaport se menține în top pe 6 în ciuda pandemiei, aproape de diferențele de percepție din Insulele Azore și ghidul pentru Transalpină.

Transalpina de la un capat la celalalt – ghid util de calatorie

Mulți mulți oameni s-au lăsat purtați și de traseul nostru prin țară din 2017. Dar este și un traseu tare, cu cel mai frumos castel din România (din punctul meu de vedere), vulcan stins, castel părăsit, lac de smarald și alte frumuseți.

Nu departe vin și restul de articole din categoria România Lipa-Lipa, în funcție de cât timp au de când sunt scrise. A fost tot mai accesat și articolul despre bed bugs. Sincer sper că ați ajuns la el din curiozitate și nu din nevoie.

Pandemia

Nu pot să fac o recapitulare a ultimului an de blog fără să ating și acest subiect. Am încercat în timpul perioadei în care nu aveam voie să ieșim din case să vă țin la curent cu ce gândim noi și cum abordăm situația.

Într-un fel ne-a dat și nu prea planurile peste cap. Da, preferam să fim tot noi ăia diferiți care anul acesta explorau super mult România, pentru că era o decizie pe care o luasem, nu pentru că ne încurcă situația actuală să ieșim din țară.

Voiam să mai călătorim și internațional, dar momentan simțim că nu este necesar. Am eu niște locuri puse pe wishlist în Bulgaria, poate vi le arătăm.

Dar nu-i așa că viața e mult mai interesantă când planurile nu sunt așa cum le faci tu în capul tău?

Ce urmează?

Nu ne lăsăm încă de blogging (chiar dacă uneori, din multe motive, îmi vine). Unul dintre citatele mele preferate este de la Anais Nin – We write to taste life twice, in the moment and in retrospect. Din cauza asta am scris mereu și eu. Poezii, în jurnale, pe Instagram și aici. Sunt fata cu captionurile lungi in lumea prea grăbită. La 32 de ani încă scriu în jurnale și agende, dincolo de ce scriu pe internet.

Mai avem puțin de stat aproape de București cât ne tratăm chestii amânate din martie. Apoi, dacă suntem bine, toamna asta vrem să cutreierăm restul din cele 700 de puncte puse în excel ca peste iarnă să avem conținutul despre România la care să lucrăm. Adică vrem să plecăm prin România câteva luni legate, fără să tot revenim în București aproape săptămânal.

Și să explorăm exact ca în ultimul vlog, fără să știm sigur unde o să ajungem.

Și poate vom lucra la toate materialele astea relaxați, de pe o insulă în Grecia, peste iarnă, cu albastrul în față. Știți că mereu mi-am dorit să scriu o carte? Hai să încep cu una despre frumusețile din România. 🙂

Sună bine?

Te așteptăm și în grup dedicat călătoriilor în România, pe Facebook, Youtube sau Instagam.

Vrei să ne cunoști mai bine?

Mi se pare că scriu pe internet de atât de mult timp și că, într-un fel, am lăsat oamenii să ne cunoască mult prea puțin. Deci dacă vrei să ne cunoști mai bine, am vrea să ne lași întrebări.

Vă mulțumim din suflet pentru tot acest timp în care ați fost alături de noi, ciudăței așa cum suntem noi! 🤪

Spor la călătorit și să vă fie viața o vacanță! 😍

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 comments