Nu ne mai certati ca nu am plecat din tara anul asta. S-ar putea sa nu plecam prea mult nici anul urmator.🙂 M-am îndrăgostit de România. Ne-am îndrăgostit de România și o explorăm de parcă suntem străini curioși ajunși prima dată pe meleagurile ei.
Am fost doar împreună în peste 50 de țări. Am vizitat și părți mari din Romania în perioada asta, dar am scris și v-am arătat mult mai puțin vouă.
Motiv pentru care ne și simțeam vinovați. Anul ăsta, până să lovească la putere maximă pandemia, ne hotărâsem să ne axăm pe România. I-am spus prima dată „România, de ce nu?!”, apoi l-am schimbat în România Lipa-Lipa și așa i-a rămas numele.
România Lipa Lipa
Este felul nostru de a participa, de a pune osul la treaba. Așadar am tăcut și am făcut. Iar munca nu se oprește aici. Acum nu e momentul, dar v-am mai spus că plănuim și o broșură, inclusiv în engleză.
🌱Articolul cu locuri fara aglomeratie din Romania are peste 100.000 de vizualizari
🌱cel despre Buzau a sarit de 90.000 si tot creste
🌱Transalpina, un articol din 2014! a strans aproape 50.000👀
🌱Argesul 40.000
Puteau sa fie aproape 300.000 de views pentru Grecia, Portugalia, Tenerife ori alte destinatii la care ne-am gandit.
Totalul vizualizarilor pe blog din perioada asta este mult mai mare. Peste 500.000 de utilizatori si 900.000 de pageview, adica undeva la 180.000 de pageviews lunar. In proportie de 90% pentru #romanialipalipa.
Nu traversam cea mai buna perioada si asa am considerat noi ca ajutam si sprijinim turismul si tara.😍 Am calatorit in lunile astea din fondurile noastre, nu am stat sa facem bartere pentru fiecare hot dog din benzinarie. Stiti, noi vrem sa calatorim, nu sa facem bartere 😅.
Iar de cand am inceput, nici nu am apucat sa ne plictisim! Nu avem cum. De la mers pe cel mai abrupt drum din România si pana la melcii preistorici de la Locul Fosilifer Credinta, am descoperit si invatat lucruri interesante peste tot.
Iar atunci când descoperi toată țara, nu credem nici că se vor supra-aglomera locuri. Noi avem pregătite articole pentru aproape toate județele României. Iar acolo unde nu am ajuns încă, vom ajunge.
Calatoriile nu sunt doar despre a merge sa ii descoperim pe altii. Credem ca e foarte important sa ne descoperim pe noi prima data! 😍
De la tradiții, obiceiuri ori legende și până la rutina de zi cu zi. Ne-a plăcut să descoperim în ultimele luni cât de asemănători suntem toți, dar mai ales ne-am bucurat și de diferențe. În unele zone oamenii iți vorbesc repede, repede și au plecat, în altele se lipesc de tine și ajungeți să stați la povești o zi întreagă.
În unele județe oamenii sunt foarte expansivi, în timp ce în altele sunt mult mai retrași și atenți să nu deranjeze.
România are propriul amalgam de gusturi și culori. Dobrogea te îmbie cu suberek și baklava, județul Neamț cu scutecele lui Iisus…😍
M-am îndrăgostit de țara mea! 😍
Inițial aceasta era o postare de instagram, dar mi s-au terminat caracterele și am decis să mă mut pe blog. Poate părea pe alocuri plictisitor că ne-am tot plimbat doar local, dar trebuie să ne credeți că pentru noi nu a fost. Din satul Bârnadul și până în Vama Veche, peste tot am adunat câte o poveste și am mai învățat ceva despre noi. De Bârnadu nici nu am apucat încă să scriem ori să îl vedeți pe Youtube încă.
Iar azi chiar ne pregătim de următoarea aventură. Plecăm pe Via Transilvanica!
Mai avem de descoperit din România și o vom face împreună până când aici pe blog o să găsiți cel puțin un articol cu locuri de vizitat din fiecare județ din România! Oare e așa de rău? 🙂
Ne-am îndrăgostit între timp de România și parcă nici nu ne mai vine să plecăm din ea… Ne-am îndrăgostit de România, de România mai puțin știută și tot ce ne vine este să ne mândrim peste tot cu ea!
Ca disclaimer de final
Da! Drumurile în România sunt proaste, șoferii iresponsabili, potențialul turistic este imens și prea puțin valorificat. Uneori serviciile turistice sunt sub nivelul mării.
Noi ne-am concentrat pe aspectele pozitive iar în lunile astea nici nu putem spune că am avut ghinion să dăm peste experiențe turistice jalnice. Nici la cazări și nici la restaurante… cele mai jalnice de multe ori au fost drumurile.
Nu putem ignora realitatea turismului în România. E de preferat să mergi cu temele făcute pe unde mergi, nu te aștepta să găsești prea multe informații. Iar România nu e neapărat nici o țară ieftină.
Vedem și aceste bucăți, să nu credeți că avem ochelari de cal și nu am văzut. 🙂
Avem speranță însă că vom învăța și ne vom dezvolta împreună. Știm că se poate, avem exemple din țările celelalte prin care am fost. 🙂 Până la urmă vacanțele sunt foarte mult despre emoția predominantă cu care pleci acasă. Poți să te simți bine chiar dacă drumul până acolo a fost mai greu, mai ales dacă peisajul e frumos și oamenii empatici.
Cred că avem potențialul de a recupera unele neajunsuri cu plus valoare adus de oamenii care lucrează în turism, ori care înțeleg potențialul pozitiv adus de turism. Orice problemă trece mai ușor când cei din jur au zâmbetul pe buze. 🙂
În România, din fericire, oamenii încă îți zâmbesc și te salută atunci când te plimbi pe ulița lor.
Like
Frumos, draga Lipa-Lipa… iti impartasesc emotiile si placerea de a calatori… ca si tine, din orice lucru marunt fac o amintire frumoasa, si ca si tine, anul acesta am calatorit predilect in România… acum sunt in Predeal, un oras pe care de 15 ani cred ca doar l-am traversat… de la Trei Brazi pana la Poiana Secuilor, un drum de doar 1 km, am facut sute de poze si m-am extaziat la orice frunza, la orice umbra care se schimba de la ora la alta… am parcurs acest drum in 2 ceasuri, un drum de maxim 15 min… avem o tara SUPERBA si merita vazuta, asa, cu lectiile invatate de acasa, cu drumuri proaste si, mai nou, chiar cu tarife in scadere vertiginoasa… si cand Dumnezeu te binecuvinteaza cu cate o zi superba de toamna… cam asta e fericirea! Te imbratisez! Calatorii frumoase!
Voi si Alexandra Puscasu sunteti singurii bloggeri de calatorie pe care ii citesc frecvent. Ma bucur ca ati reusit sa va adaptati la vremurile actuale. In ultimul timp am constatat ca exista oameni care se plang din cauza ca nu au mai calatorit in diverse tari anul acesta. Ma refer la oameni care au mers la munte si la mare in Romania sau Bulgaria, s-au plimbat des in weekenduri,cu toate acestea sunt nemultumiti. Imi e imposibil sa le plang de mila, ba chiar imi par imaturi emotional. Consider ca avem o problema serioasa noi ca societate daca a ajuns sa ne deprime faptul ca nu mergem in city break, in loc sa gasim alte hobby-uri si sa ne bucuram de micile placeri ale vietii si de faptul ca suntem sanatosi.
Ce tare, felicitări pentru tot ce faceți. Cred că important este ce își dorește fiecare să facă. Și abia aștept povești de pe Via Transilvanica. Poate ne facem și noi curaj să mergem anul viitor 😀