• Menu
  • Menu

Traseu spectaculos și ușor în Retezat: Poiana Pelegii – Lacul Bucura

Munții Retezat sunt cu siguranță cei mai spectaculoși din România. Aici găsești cele mai multe lacuri glaciare, dar și cel mai întins.

Bucuria de a ajunge la lacul Bucura ne-a fost mare. Uite ce peisaje superbe am întâlnit pe parcurs. Merită să mergeți cu cortul și să rămâneți câteva zile în Căldarea Bucuriei. Mai ales că traseul este unul destul de ușor și puteți ajunge în doar două ore de mers pe jos.

Citisem pe net că traseul parcurs de noi este potrivit și pentru copii, mie mi s-a părut că sunt totuși cam multe chestii de care s-ar putea impedica… chiar sunt curioasa să ne spuneți dacă ați fost cu cei mici și ce vârste aveau.

Despre drumul până la Poiana Pelegii putem să vă spunem că a fost într-un fel mai bun față de așteptările pe care le aveam, dar nu putem spune nici că a fost cel mai bun. Dacă mergeți ușor și cu răbdare nu o să aveți mari probleme.

Partea cea mai bună a acestui traseu este că poți ajunge în doar două ore (pentru cei mai antrenați poate nici atât) la lacul Bucura care este cu adevărat superb. 

Câteva foto de pe traseu:

Mai multe detalii într-un articol viitor. Dă play vlogului și dacă ți-a plăcut nu uita să te abonezi și să bifezi clopoțelul. Te așteptăm și în grupul de Facebook dedicat – România Lipa Lipa ori pe Instagram.

Dacă aveți recomandări de trasee potrivite și iarna, noi le așteptăm. Am mai fost prin Cheile Bicăjelului și am văzut ca sunt accesibile tot anul. O să începem curând să povestim și despre locurile din Neamț prin care am fost.

Hai cu noi prin România Lipa-Lipa.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.