• Menu
  • Menu

Locuri de vizitat toamna in judetul Neamt

După ce i-am ajutat pe bunicii lui Alex cu treburile de toamnă, am pornit să explorăm județul Neamț.

Primul obiectiv a fost să vedem de undeva de sus Cheile Bicazului. Am făcut asta pornind pe traseul prin Cheile Bicăjelului, apoi ne-am abătut puțin, dar n-am ajuns până sus de tot, că ne-am speriat de un animal sălbatic (nu știm exact ce-a fost, că l-am văzut cu coada ochiului zbughind-o dintr-un tufiș).

Apoi am ajuns în satul Bârnadu, un cătun cu o priveliște minunată, găsit de Simona din întâmplare printre notițele ei, salvat la un moment incert tocmai pentru o astfel de situație 🙂 Și ne-am încheiat ziua pe dealul Bisericani, de unde am văzut apusul.

O nouă zi, o nouă aventură. Am plecat doi spre lacul Cuejdel și am ajuns 5. Cei 3 căței găsiți în pădure ne-au însoțit tot drumul. Adorabil! Iar lacul, o minune sălbatică! Vă recomandăm cu căldură o drumeție până la el.

Apoi Simona a avut o idee inedită, să mergem pe drumul Vitoriei Lipan. M-am lăsat sedus de entuziasmul ei și am acceptat. Și bine am făcut, pentru că am văzut niște peisaje superbe. Cu ocazia asta ne-am împrospătat în memorie povestea din Baltagul.

Cât am stat în Piatra Neamț am fost cazați la Cosy, Loft Gallery 1 și apoi Atlas Aparthotel, locuri de cazare foarte faine, printre cele mai bune din Piatra Neamț! Am scris aici mai pe larg despre fiecare dintre ele.

În ultima zi am vizitat pe fugă Muzeul Civilizației Eneolitice Cucuteni și am aflat niște lucruri foarte interesante despre o civilizație antică misterioasă, ce a trăit pe meleagurile moldovenești în urmă cu vreo 5.000-6.000 de ani.

Din acest vlog de călătorie prin România

0:00 – Intro

0:46 – Cheile Bicazului

2:03 – Cheile Bicajelului

6:00 – satul Barnadu

9:00 – lacul Cuejdel

14:19 – Cetatea Neamt

14:47 – Loft 1

15:50 – Drumul Talienilor

21:03 – Muzeul Cucuteni

Enjoy și aveți grijă de voi!

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.