• Menu
  • Menu

Cazare în Piatra Neamț – locuri pe care ți le recomandăm

Trei recomandări de cazare în Piatra Neamț ce ne-au plăcut. În Piatra Neamț am poposit de multe ori. Uneori am dormit acasă la prieteni sau la rude, în alte dăți am testat o parte din cazările existente în oraș. În acest articol îți recomandăm trei dintre locurile de cazare din Piatra Neamț în care am stat. Avem în tolbă ceva pentru fiecare preferință.

Un apartament drăguț și cozy, în care să te simți exact ca la tine acasă. Un apartament frumos și relaxant care sigur te ajută și la productivitate. Și un alt apartament, de data asta excentric și altfel.

Ce poți face în Piatra Neamț?

Noi am tot revenit și tot nu ne-am plictisit, așadar găsești destule de făcut atât cu plecare din Piatra Neamț, dar și făcând un tur în zonă. Uite ce am vizitat noi la ultima tură în județ, în afară de centrul orașului. Aici găsești și o hartă a zonei pe care sunt vizibile mai multe obiective turistice.

Ce mi-a plăcut mie cel mai mult? Nici nu știu. Lacul Cuejdel și pe drumul Vitoriei Lipan cred că mi-au plăcut cel mai mult. Dar și în Cheile Bicăjelului ne-a plăcut și în satul (cătunul mai mult) Bârnadu.

Iar pentru apus mergi la Crucea Bisericani

Locuri de cazare în Piatra Neamț

Cosy Piatra Neamț

Ultima dată când am ajuns în oraș tocmai plecasem de la bunicii lui Alex și nu aveam absolut nici un plan. Am intrat pe Booking, am rezervat rapid, ce mai era disponibil, cu jumătate de oră înainte să ajungem la destinație.

Nu au site sau Instagram, este un apartament clasic la bloc. Nouă ne-a plăcut pentru că nu căutam cine știe ce, doar câteva zile de liniște, să putem explora, să lucrăm, să fim aproape de rudele pe care urma să le vizităm.

Pentru noi a fost alegerea bună dintre locurile disponibile în acel moment. De menționat și că eram cu mașina, așadar distanțele nu reprezentau un impediment.

Atlas Apart Hotel Piatra Neamț

La Atlas Apart Hotel am ajuns cam pe fugă, dar suntem dornici să revenim. 😍 Este probabil locul nostru preferat de cazare în Piatra Neamț.

Ne-a plăcut layout-ul apartamentelor, faptul că ai balcon, modul în care este iluminat. Am fost și productivi, ne-am odihnit foarte bine, dar am și mâncat la restaurantul de la parter pe care vi-l recomandăm cu mare drag.

În apartament ai și o mică bucătărie.

Iar balconul este pentru noi locul preferat din care să muncim. În Asia căutam hamace, în România căutăm balcoane și terase. 🙂

Restaurantul de la parterul hotelului se numește Pelerin și am înțeles că nu are același management ca hotelul. Asta este mai puțin important oricum pentru că mâncarea a fost cu adevărat delicioasă!

Sincer nici nu mai știu exact ce am mâncat. Ne era foarte foarte foame și ne-am bucurat când am constatat că a venit repede. Ca de obicei când ne este așa foame, am comandat mai mult decât puteam duce. Nu am sărit însă peste desert și bine am făcut. Încă visez la el.

Desertul a fost o simfonie de cremă de zahăr ars, cu puțin blat, cu mere confiate și mere coapte, ce să mai… nebunie și curcubeu pe cerul gurii.

Pe cei de la Atlas Piatra Neamț îi găsiți și pe Instagram, Facebook, LinkedIn sau Tripadvisor (apropo, sunt pe locul nr 1 aici). Pentru rezervări vă recomandăm să folosiți direct site-ul lor. Nu doar pentru că site-urile de rezervări își opresc și ele comision, dar și pentru că rezervând direct la ei primiți discount.

Alte dulciuri în Piatra Neamț

Sincer, visez să revenim rapid în Pietricica pentru desertul ăsta, dar și pentru julfă de la Turtița Bunicii sau ciocolata de casă (și nu numai) de la Aline Cake Boutique.

*julfa este un desert tradițional din Moldova, se mai numește și “scutecele lui Hristos” (nu știu de ce, numele ăsta nu o face să sune apetisant deeloooc). Mie mi-a plăcut foarte mult, este un desert altfel, nu așa dulce leșinos cum sunt multe altele. Are o mulțime de nucă, semințe de mac, dar și de cânepă. Oh, doar când am scris am început să salivez.

Gallery Loft Piatra Neamț

Și nu în ultimul rând, această opțiune de cazare în Piatra Neamț – Loft Gallery. Ne-au plăcut multe lucruri aici.

De la ideea în sine, de a face apartamente într-o galerie de artă, priveliștea de pe geam dimineața, cafeneaua de la parter de unde am lucrat și am stat la povești cu comunitatea locală.

La Gallery Loft ai la dispoziție momentan două apartamente-galerii-de-artă. Apartamentele sunt decorate discret cu foiță de aur (patul, una dintre oglinzile de la duș) iar în fiecare dintre cele două puteți admira diverse opere de artă ale lui Ciprian Istrate.

Și aici aveți la dispoziție mici bucătării în care puteți pune la depozitat în frigider câteva alimente, puteți să pregătiți o cafea…

Ce am apreciat cel mai mult la aceste trei locuri de cazare din Piatra Neamț?

Toate sunt caracterizate de o trăsătură specifică – atenția la detalii.

Cei de la Cosy ne-au așteptat și ne-au direcționat când ploua afară și GPS-ul nu colabora cu noi. Apoi ne-au adus atât de multă cafea cât să avem cel puțin într-o săptămâna de stat iar atunci când ne-au recunoscut, ne-au oferit și o noapte de cazare din partea lor.

Cu cei de la Gallery Loft ne-am împrietenit, am băut cafeaua dimineața, ei ne-au deschis ochii spre cele mai bune dulciuri din oraș.

Cei de la Atlas Hotel Apartment au fost și ei extrem de atenți, personalul a fost discret și săritor.

Toți au fost curioși să afle ce am vizitat, au venit cu recomandări. Ne-am simțit cu adevărat foarte bine primiți în aceste locuri și o să revenim cu siguranță.

M-am aruncat să spun despre Piatra Neamț că este una dintre zonele din România în care oamenii chiar sfințesc locul. Cred că pentru turiști acesta este unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să o ofere această industrie – ospitalitatea. Și din păcate de multe ori este chiar elementul care lipsește. Poate e toată în Neamț :))).

Se prea poate să fi fost noi într-o pasă foarte bună, am venit cu căldură și am primit căldură. În Neamț oricum este de mers, sperăm să te simți și tu cel puțin la fel de bine ca noi.

Spor la călătorit și aveți grijă de voi!

Ne vedem și pe Facebook, Instagram (Simona și Alex) și Youtube, nu uita să îi dai un share! Hai și în grupul dedicat – România Lipa Lipa. Mulțumiiiim!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments