• Menu
  • Menu

13 locuri fără aglomerație de vizitat în județul Argeș

Județul Argeș este unul extrem de ofertant pentru vizitatori. Nu o să vă recomandăm în acest articol nici Transfăgărășanul, chiar dacă este foarte frumos, dar nici planetariul din Pitești. Vă recomandăm însă o serie de locuri unde distanțarea poate să fie la ea acasă. 

Ce căutăm noi în călătorii nu s-a schimbat foarte mult. Căutăm în continuare locuri retrase, mai puțin știute, doar că din România.

Experiențe de încercat în Argeș

Mai exact la Lerești, în apropiere de Câmpulung Mușcel. Aici poți testa ture în natură organizate de către cei de la Iezer Venture. Într-o experiență de genul ai ocazia să descoperi și niște istorie, te bucuri de peisajele superbe ale zonei, dar și de o masă tradițională, la stână.

Din program s-ar putea să nu lipsească nici animalele sălbatice.

Ai la alegere mai multe pachete de aventură. De la cele de o zi (șase ore mai exact) și până la două nopți de cazare, combinat cu tură cu bicicleta. Eu pe pachetul acesta am pus ochii, cu dormit la Cabana Prieteniei, unde este foarte sălbatic și rustic totul.

Spunem noi că găsiți o combinație foarte bună de activități de făcut în zonă, peisaje de vis și adrenalină la Iezer Venture.

Locuri frumoase pe care ți le recomandăm în Județul Argeș

După Dobrogea, a venit momentul să povestim și despre zona în care s-a născut Alex și unde găsești câteva dintre locurile foarte foarte frumoase de la noi. Transfăgărașanul, Bâlea Lac, Lacul și Barajul Vidraru SIGUR nu sunt enigme pentru nimeni.

Așezări Rupestre în Județul Argeș

1. Corbii de Piatră

Cea mai veche așezare rupestră din România, de o importanță foarte mare. Puteți să îi citiți povestea aici.

Pont – După ce vedeți interiorul, urcați pe scările din stânga intrării până sus la crucea ce stă acolo de la 1761. Admirați priveliștea în tihnă. La plecare nu vă întoarceți pe unde ați urcat, ci pe scările din partea dreaptă.

În drumul spre ieșire o să vedeți o mică scară de lemn către stânca haiducului Corbean Zdrelea. De aici am ales noi să admirăm apusul și a fost o decizie foarte bună.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lipa-Lipa.ro (@simonastanescu) on

2. Schitul Rupestru Nămăești

Un alt loc încărcat puternic spiritual, probabil și din această cauză multitudinea de legende pe care le găsiți. S-ar spune că inclusiv Sfântul Apostol Andrei a dormit aici o noapte.

Nu uitați să aruncați un ochi și la peisajul de peste gard.

3. Schitul Cetățuia “Negru Vodă

Unul dintre obiectivele din Argeș la care noi nu am ajuns încă, dar este pe lista noastră. Pe celelalte două le vedeți și video în vlogul de mai jos.

Apusuri în Argeș

Pentru asta vă recomandăm trei locuri testate de noi de nenumărate ori

4. Mausoleul de la Mateiaș

5. Dealul Mățău – cel mai înalt deal din România

6. Crețișoara – Câmpulung Muscel văzut de deasupra

Așa îi spun localnicii, nu găsiți locul pe maps dacă îl căutați așa. Am înțeles că devine un fel de Beverly Hills al zonei. Coordonatele sunt aproximative, trebuie să urmați strada Doctor Nicolae Fălcoianu ce pleacă din Câmpulung. Orașul se vede cel mai frumos la apus 😉

Găsiți aici o listă cu locurile de cazare din Câmpulung.

7. Muzeul Național Brătianu – Vila Florica

Loc ce este poziționat la doar 120 de km de București și în care s-a născut şi a trăit poate cea mai importantă familie de oameni politici români.

Vă așteaptă un domeniul complet. Conacul, capela, ferma, crama, chiar și un observator astronomic, parc și podgorii. Găsiți aici toate informațiile și povestea locului.

8. Cetatea Poenari

Până la care aveți de urcat aproape 1500 de trepte, așa cum te avertizează și Google Maps. Am fost aici cândva în facultate și nu am rămas decât cu câteva foto foarte slabe, din categoria „io la”… Este însă unul dintre locurile cele mai frumoase din România (cred eu).

A fost închisă până de curând din cauza urșilor, am înțeles că a fost montat gard electric pentru protejarea turiștilor. Vom merge curând să verificăm.

9. Domeniile Golești

Un domeniu, șapte obiective turistice. Conacul a fost ridicat în anul 1640 și este locul în care a dormit pentru ultima dată Tudor Vladimirescu, locul în care a fost plănuită revoluția de la 1848, dar și locul în care a locuit regele Carol I. Intră la ei pe site pentru mai multe detalii.

10. Cheile Dâmbovicioarei

Sau poarta spre Munții Piatra Craiului. 🙂 Puteți alege să faceți o drumeție lejeră în natură, cheile au 2 km lungime și vă poartă prin tărâmuri spectaculoase.

De la Cabana Brusturet puteți pleca mai departe în drumeții lejere spre stâna din Grind sau aventuri montane între Refugiul Grind și Vârful La om. Citiți aici mai multe despre traseele astea montane.

11. Barajul și lacul Râușor

Un alt loc frumos din care nu avem fotografii decente, tocmai pentru că este atât de aproape de casă. Și, dacă te descurci puțin, chiar și în zilele aglomerate găsești câte o oază de liniște. 🙂 Găsiți aici mai multe detalii despre ce poți face în plus în zonă.

Mai sunt locuri destule de vizitat în Argeș.

  • 12. Lacul și cascada Capra de exemplu, dar trebuie să mergeți pe Transfăgărășan până la ele. Încercați să vă strecurați într-o zi cu trafic mai lejer. 

Noi mai avem pe lista scurtă și

  • 13. Cetatea Orația. Este mai mult o ruină, este aproape la drum, dar destul de bine ascunsă, astfel încât destul de puțină lume știe de ea.

13 obiective, dar noi nu suntem superstițioși. 🙂

Ce locuri potrivite pentru vremurile astea ai mai pune pe listă din județul Argeș?

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

8 comments