• Menu
  • Menu

13 locuri fără aglomerație de vizitat în Argeș și recomandări pentru o vacanță sigură (P)

Județul Argeș este unul extrem de ofertant pentru vizitatori. Nu o să vă recomandăm în acest articol nici Transfăgărășanul, chiar dacă este foarte frumos, dar nici planetariul din Pitești. Vă recomandăm însă o serie de locuri unde distanțarea poate să fie la ea acasă. 

Și vă mai recomandăm și un produs foarte așteptat pe piața din România – asigurarea Ramburs Orice de la Eurolife FFH. O asigurare de tip storno, unică în piața locală, disponibilă 100% online, care returnează cheltuielile cu vacanțele, deplasările și experiențele plănuite pe teritoriul României în cazul în care nu mai poți să ajungi.

Adică ai avut un accident, un eveniment în familie (naștere, deces), te-ai îmbolnăvit tu sau copilul, ți s-a inundat casa, și foarte important în această perioadă este că ești acoperit inclusiv în cazul de îmbolnăvire cu SARS Cov2, aceasta fiind o acoperire opțională. 

Ce căutăm noi în călătorii nu s-a schimbat foarte mult. Căutăm în continuare locuri retrase, mai puțin știute, doar că din România. Am fost însă mult mai reticenți să rezervăm experiențe în avans. Cred că toți simțim tot mai des nevoia în ultima vreme de a avea asigurări că o să fie bine și că nu rămânem cu banii dați. 

Prima dată hai să vedem ce locuri frumoase din Argeș îți recomandăm, revenind și la detalii despre asigurare.

Locuri frumoase pe care ți le recomandăm în Județul Argeș

După Dobrogea, a venit momentul să povestim și despre zona în care s-a născut Alex și unde găsești câteva dintre locurile foarte foarte frumoase de la noi. Transfăgărașanul, Bâlea Lac, Lacul și Barajul Vidraru SIGUR nu sunt enigme pentru nimeni.

Așezări Rupestre în Județul Argeș

1. Corbii de Piatră

Cea mai veche așezare rupestră din România, de o importanță foarte mare. Puteți să îi citiți povestea aici.

Pont – După ce vedeți interiorul, urcați pe scările din stânga intrării până sus la crucea ce stă acolo de la 1761. Admirați priveliștea în tihnă. La plecare nu vă întoarceți pe unde ați urcat, ci pe scările din partea dreaptă.

În drumul spre ieșire o să vedeți o mică scară de lemn către stânca haiducului Corbean Zdrelea. De aici am ales noi să admirăm apusul și a fost o decizie foarte bună.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lipa-Lipa.ro (@simonastanescu) on

2. Schitul Rupestru Nămăești

Un alt loc încărcat puternic spiritual, probabil și din această cauză multitudinea de legende pe care le găsiți. S-ar spune că inclusiv Sfântul Apostol Andrei a dormit aici o noapte.

Nu uitați să aruncați un ochi și la peisajul de peste gard.

3. Schitul Cetățuia “Negru Vodă

Unul dintre obiectivele din Argeș la care noi nu am ajuns încă, dar este pe lista noastră. Pe celelalte două le vedeți și video în vlogul de mai jos.

Apusuri în Argeș

Pentru asta vă recomandăm trei locuri testate de noi de nenumărate ori

4. Mausoleul de la Mateiaș

5. Dealul Mățău – cel mai înalt deal din România

6. Crețișoara – lângă Câmpulung Muscel

Așa îi spun localnicii, nu găsiți locul pe maps dacă îl căutați așa. Am înțeles că devine un fel de Beverly Hills al zonei. Coordonatele sunt aproximative, trebuie să urmați strada Doctor Nicolae Fălcoianu ce pleacă din Câmpulung. 

7. Muzeul Național Brătianu – Vila Florica

Loc ce este poziționat la doar 120 de km de București și în care s-a născut şi a trăit poate cea mai importantă familie de oameni politici români.

Vă așteaptă un domeniul complet. Conacul, capela, ferma, crama, chiar și un observator astronomic, parc și podgorii. Găsiți aici toate informațiile și povestea locului.

8. Cetatea Poenari

Până la care aveți de urcat aproape 1500 de trepte, așa cum te avertizează și Google Maps. Am fost aici cândva în facultate și nu am rămas decât cu câteva foto foarte slabe, din categoria “io la”… Este însă unul dintre locurile cele mai frumoase din România (cred eu).

A fost închisă până de curând din cauza urșilor, am înțeles că a fost montat gard electric pentru protejarea turiștilor. Vom merge curând să verificăm.

9. Domeniile Golești

Un domeniu, șapte obiective turistice. Conacul a fost ridicat în anul 1640 și este locul în care a dormit pentru ultima dată Tudor Vladimirescu, locul în care a fost plănuită revoluția de la 1848, dar și locul în care a locuit regele Carol I. Intră la ei pe site pentru mai multe detalii.

10. Cheile Dâmbovicioarei

Sau poarta spre Munții Piatra Craiului. 🙂 Puteți alege să faceți o drumeție lejeră în natură, cheile au 2 km lungime și vă poartă prin tărâmuri spectaculoase.

De la Cabana Brusturet puteți pleca mai departe în drumeții lejere spre stâna din Grind sau aventuri montane între Refugiul Grind și Vârful La om. Citiți aici mai multe despre traseele astea montane.

11. Barajul și lacul Râușor

Un alt loc frumos din care nu avem fotografii decente, tocmai pentru că este atât de aproape de casă. Și, dacă te descurci puțin, chiar și în zilele aglomerate găsești câte o oază de liniște. 🙂 Găsiți aici mai multe detalii despre ce poți face în plus în zonă.

Mai sunt locuri destule de vizitat în Argeș.

  • 12. Lacul și cascada Capra de exemplu, dar trebuie să mergeți pe Transfăgărășan până la ele. Încercați să vă strecurați într-o zi cu trafic mai lejer. 

Noi mai avem pe lista scurtă și

  • 13. Cetatea Orația. Este mai mult o ruină, este aproape la drum, dar destul de bine ascunsă, astfel încât destul de puțină lume știe de ea.

13 obiective, dar noi nu suntem superstițioși pentru că ne luăm măsuri. 🙂

Rezervăm vacanțe fără griji

De azi putem să apăsăm MULT mai relaxați și butonul de rezervă pentru că cei de la Eurolife FFH au lansat Ramburs orice – singurul produs din România care îți returnează cheltuielile cu vacanțele sau experiențele.  

Ce experiențe îți poți asigura? Cam orice! De la sejururi, tabere pentru copii, bilete de avion, delegații, bilete la tot felul de evenimente, cursuri, bilete la parcuri de aventură, la spa sau beauty. 

Partea cea mai bună este că poți face totul online, din câteva click-uri, simplu și ușor

Cum funcționează asigurarea storno Eurolife FFH?

  • Rezervi vacanța, experiența, cazarea de vis pe care o vânezi de mult
  • Mergi pe site-ul Eurolife FFH pe pagina produsului Ramburs Orice
  • Îți completezi datele și dai informații cu privire la valoarea serviciilor pe care le vrei asigurate.
  • Plătești și stai liniștit. În cazul în care se întâmplă ceva, primești înapoi 90% din suma cheltuită.

Ce evenimente neprevăzute sunt acoperite? Cam orice, de la accident, îmbolnăviri (inclusiv asigurare opțională în caz de îmbolnăvire cu SARS Cov2), nașteri sau decese ori inundații. Găsiți la ei pe site toate detaliile.

Neprevăzutul te poate lua de acum mai puțin prin surprindere. Iar din experiența mea emoționalul e și el mai liniștit dacă raționalul și-a făcut treaba și și-a luat niște măsuri de siguranță.

De multe ori ni se întâmpla să evităm să rezervăm tocmai de teama necunoscutului. Din cauza asta ratăm niște experiențe geniale, în locuri de cazare superbe, dar care sunt rezervate cu mult timp în avans. De azi nu mai e cazul! Am o listă întreagă de locuri în care vreau să dormim.

Hai, Alex, rezervi căsuțele alea în copac la toamnă? 🙂 

Cum ne asigurăm noi că o să fie bine în călătoriile prin România?

🖐️În primul rând suntem amândoi de acord că dacă ajungem undeva unde este foarte aglomerat, nu stăm. 

🖐️Folosim masca. Atât în interior, dar și la exterior în zonele aglomerate. 

🖐️Avem mereu dezinfectant sau spirt cu cel puțin 70% alcool la noi și le folosim des și din plin. Dezinfectăm mâinile temeinic, dar și obiectele (volanul de exemplu) și dispozitivele (telefoanele, camera). 

🖐️Ne deplasăm cu mașina și nu prea am mai folosit mijloacele de transport în comun.

🖐️Încercăm să evităm contactul cu alte persoane, nu dăm noroc, nu ne îmbrățisăm (decât între noi).

🖐️ Uneori simt că am început să capăt abilități noi de a merge în locuri fără să ating nimic cu mâna (toalete publice, benzinării). 

🖐️ Asta făceam și înainte și cred că este foarte important – spălatul pe mâini atât înainte, dar și după ce merg la toaletă și spălatul pe mâini oricând este nevoie.

🖐️Pentru că asta recomandă toate autoritățile peste tot, am amânat călătoriile non-esențiale în afara țării. Pentru că siguranța noastră și a celor care ne urmăresc este mai importantă și mai ales pentru că avem multe locuri superbe de vizitat în România. Numeroase dintre ele chiar prea puțin știute. 

Ce locuri potrivite pentru vremurile astea ai mai pune pe listă din județul Argeș?

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 comments