• Menu
  • Menu

Cautai motive sa vizitezi Bucurestiul? Libraria Carturesti

Te tot gandeai ca ai face o vizita prin capitala. Prieteni, niste rude, poate un stand-up. Nu conteaza motivele oricum pentru ca iti pun eu pe lista un motiv: Libraria Carturesti.

Mai exact Libraria Carturesti Carusel pe care o sa o gasesti foarte curand in Centrul Vechi, intr-o cladire veche, veche tare, fostul sediu al Bancii Chrissoveloni, strada Lipscani nr 55.

„Ne-am structurat propunerea in jurul ideii de comunicare intre vechi si nou. Folosind un limbaj contemporan, am redus la minim elementele cromatice pentru a lasa loc jocului de lumini si umbre generat de luminatorul central. Forma sinuoasa si diafana a supantelor genereaza dinamica si adauga ritmicitatii si simetriei cladirii un caracter ludic, asemenenea unui carusel in miscare”, au declarat reprezentantii Square One, biroul de arhitectura care a realizat conceptul de la Carturesti.

Via Wall Street

Interiorul arata cam asa:

Libraria Carturesti Carusel 2 Libraria Carturesti Carusel

Sursa foto

“Este în egală măsură o destinație și un punct de plecare, inclusiv pentru noi. Când intri în Carusel, după fireasca uimire provocată de calitățile acestei impresionante clădiri, nu îți vine să te odihnești, ci să cauți, să cotrobăi, să te lași purtat de pași în timp ce ideile curg. Nu avem cum să nu profităm de toată energia asta, aici trebuie să se întâmple ceva memorabil.” Daniel Voinea, Cărturești

Via Blog Carturesti

Mai avem de asteptat pana joi, ora 10:00.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.