• Menu
  • Menu

Cum e la Dino Parc Rasnov

Scriam ieri că s-a deschis Dino Parc din Râșnov iar azi am fost să îl vizitez. Am plecat cu gânduri amestecate de acolo. Mi-a plăcut ideea, m-au contrariat câteva lucruri, altele m-au dezamăgit. Daca esti Ross din Friends – go go go!Ross geller friends

Dacă nu ești Ross, atunci uite cum a fost pentru mine:

1. Foarte aglomerat. Lucru ce pare normal avand in vedere ca a fost ieri deschiderea si a scris foarte multa lume despre aceasta lansare. Aproape toata lumea chiar. Site-uri de economic, multi bloggeri, aseara a fost la stiri pe peste tot. Am inteles ca la deschidere au fost 1,000 de oameni iar azi estimarea era de 4,000.

Nu îmi e clar câți oameni au fost acolo, știu că au fost destul de mulți și din păcate personalul parcului a avut parte de o surpriză plăcută și neplăcută în același timp. Plăcută pentru că ei își doresc să atingă 100,000 de vizitatori într-un an, asta ar însemna 273,9 zilnic. O cifră destul de curajoasă aș tinde să spun. Neplăcută pentru că nu erau prea pregătiți pentru asemenea flux de turisti – dar sper că asta se poate rezolva rapid.

(Fun fact, acum media a scazut la un trafic de 261,7 oameni pe zi în parc.)

2. Copiii erau în extaz – cel puțin mare parte dintre ei.

3. Pleci cu niște informații utile.

4. Dacă vrei și ai răbdare poți face niște poze chiar haioase. Vedeti la Cabral și la Dana Rogoz câteva.

5. 1,4 hectare nu înseamnă așa mult – dar asta e strict problema mea de percepție. În capul meu 1,4 hectare sună IMENS alături de denumirea de cel mai mare parc de dinozauri din S-E Europei.

6. Mă așteptam la mai mult. Pur și simplu. Nu mă întrebați exact la ce. Poate mai multe efecte speciale. Există două și nu o să vă stric plăcerea, vă las să le descoperiți voi.

Mă așteptam la mai multă interactivitate, la sunete, culori, poate mai multe povești, un film care să ilustreze istoria dinozaurilor, să înțeleg mai bine ce văd sau ce tocmai am văzut, poate niște jucării și niste jocuri, un quizz de-a lungul parcului, nu știu, CEVA!

Sunt atât de multe variante și asta nu înseamnă că nu poate să fie un loc îndrăgit, dar nu îl face neapărat un loc unde să te întorci. Mergi pe traseu, îl termini în jumătate de oră apoi singurul lucru pe care îl mai poți face este fie să iei ceva de mâncare înainte de plecare, fie să aștepți să se joace copilul în traseele din copaci.


Concluzie și câteva poze

Dacă ajungi prin Râșnov, mergi spre Cetate și ai chef / timp liber / bani în portofel, mergi să vezi parcul. Apoi sunt curioasă să îmi spui cum ți s-a părut. Din punctul meu de vedere lipsesc sarea și piperul și sunt curioasă și cât de child friendly este cu micuții de pâna în 3-4 ani.

Pozele sunt făcute cu telefonul și nu am făcut prea multe.

dino parc 1 dino parc 2

 

dino parc 6

 

Acesta de mai jos este mărețul lac preistoric din harta de mai sus.

dino parc 3

Dinozaurii sunt totuși în mărime naturală. Poza de mai jos o sa vă facă o idee. Alex are cam 1,90 înălțime.

dino parc 5 - ice age

 


Și m-a mai deranjat ceva azi și nu are legătură cu parcul, ci doar cu noi si lipsa noastră de respect. Am văzut oameni înrămădindu-se la băi, dinozauri și în principiu oriunde. Dinozaurii din pădure au fost doar martori pentru flora și fauna pe care suntem capabili să le generăm…

Poate o să revin pe lung cu altă ocazie, asta deja nu mai are legătură cu parcul.  Aștept și părerile voastre…

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments