• Menu
  • Menu

Hotel Castel Daniel – cazare în România

Hotel Castel Daniel este un loc sublim cu o poveste specială! Timpul a stat în loc, picturile de pe pereți au rămas (încă) la locul lor, chiar dacă acum nu mai mult de zece ani locul era o ruină abandonată!

Castelul Daniel din Talișoara, județul Covasna, a fost construit în anii 1600. Din păcate în timp clădirea a fost abandonată sau folosită ca depozit pentru cereale. Dacă ajungi în Covasna este obligatoriu să faci o vizită și pe la Hotel Castel Daniel! Pro tip – faci doar o oră până în Brașov iar zona oricum ascunde tot felul de comori! Găsești aici o recomandare de traseu de patru zile în Covasna!
Dacă te întrebi cum a ajuns totuși o clădire abandonată să fie azi un hotel primitor și frumos, îți spun povestea.

Hotel Castel Daniel 7

Renașterea Hotel Castel Daniel

Lilla și Attila Racz economiseau de ceva vreme pentru un aparatament. Amândoi corporatiști din București cu vise pentru un apartament tot în Capitală. În schimb au văzut castelul într-o listă a conacelor din jur și s-au hotărât să îl cumpere!

A costat destul de mult, atât achiziția, dar mai ales restaurarea! Pentru aceasta (și nu numai), au accesat și fonduri europene și încă le mai accesează pentru tot felul de proiecte!

La vizita mea acolo am stat în camera Constantinopol. Una dintre cele mai valoroase camere ale Hotel Castel Daniel! Pereții camerei sunt pictați iar desenul rezistă din secolul 17 și până în zilele noastre. Ce-i drept, în această cameră, cada este separată de dormitor printr-o simplă perdea. Eu am făcut duș puțin stresată, să nu fiu chiar eu acel oaspete care distruge frumusețe de desen. Nu l-am distrus, e încă acolo și îl puteți vedea și voi!

Hotel Castel Daniel 6


 

Camerele Hotel Castel Daniel

Și restul camerelor au povești și lucruri aparte. De exemplu în una dintre camere era pe vremuri poarta de intrare. Altă cameră are blazonul familiei sculptat în piatră – o lebădă, în alta găsești o cadă din lemne, chiar punct de atracție principal pentru cameră!

Hotel Castel Daniel 4

Hotel Castel Daniel 2

Hotel Castel Daniel 1


Cum ajungi la Castel Daniel?

Găsești toate informațiile de care ai nevoie fie pe pagina lor de Facebook, fie pe site sau tripadvisor. În principiu mergi în Tălișoara, pe strada principală, la numărul 215.

Nu vreau să stric farmecul locului și magia poveștilor. O să fie plăcut să mergeți acolo și să vă povesteasca propietarii direct despre fiecare cameră în parte, despre ei, dorința lor poate nebunească de a restaura și de a pune pe picioare un hotel într-un fost castel!

O cameră dublă costă aproximativ 100 de euro iar locul este de nefumători. Cel puțin eu, la vizita mea acolo, nu am văzut scrumiere înăuntru și am fumat afară!


Să restaurezi un castel din secolul 17 și să îl faci hotel când te gândeai să îți cumperi un apartament? Asta e o nebunie! Dar o nebunie atât de frumoasă!

 

 

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.