• Menu
  • Menu

Merită asigurarea de călătorie?

Cred că întrebarea asta cu privire la asigurarea de călătorie nu merită pusă! Consider că asigurarea de călătorie este mai importantă decât orice altceva ai pune în bagaj. Mai ales dacă vrei să părăsești continentul!

V-am mai spus că nu mă panichez ușor. Cred că e bine să iei lucrurile așa cum se întâmplă și să nu dramatizezi. Dar dacă până acum ai mers fără asigurare de călătorie, o să te rog să nu mai faci asta!

Fie că e vorba de boala călătorului (care te poate face să te simți foarte rău și deshidratat zile în șir), o boală tropicală sau o înțepătură ciudată și necunoscută, vrei să poți apela rapid și cu încredere la ajutor. De preferat fără să dai faliment după două pastile și un pahar cu apă.

Din fericire eu nu am folosit niciodată asigurările de călătorie și sincer prefer să rămână așa! Dar, dacă s-ar întâmpla ceva, parcă sunt mult mai liniștită cu gândul că am un număr de urgență la care pot suna oricând și cineva mă va direcționa spre cel mai apropiat spital.

Sfat cu privire la asigurarea de călătorie

Nu uitați și de sporturile extreme sau de agrement. Dacă te duci în vacanță la schi nu uita să verifici dacă asigurarea acoperă și genul ăsta de activitate. În aria sporturilor de agremet intră și snorkeling-ul, scufundările, biliardul.

Eu am lucrat recent cu cei de la Gothaer. Au asigurări pentru toate tipurile de călători și buzunarele. Au avut foarte multă rabdare cu noi și personalizarea poliței noastre. Ne tot gândeam și răzgândeam și cu privire la perioadă, dar și ce să asigurăm sau nu.

Vi-i recomand pentru răbdare și dedicație. Nici nu trebuie să investiți așa mult într-o asigurare de călătorie, adică nu trebuie să vă sperie prețurile. Cel mai bine vă uitați prin ofertele lor și stabiliți ce vi se potrivește, sau contactați direct un consultant care o să vă asculte cu răbdare și înțelegere și o să vă ofere toate informațiile de care aveți nevoie.

De ce e totuși așa importantă asigurarea de călătorie? Pentru că nu se știe niciodată când ești în Dubai de exemplu, ai o carie care te sâcâie și ți s-a infectat, și doar să se uite un doctor la tine (fără extracție), costă câteva sute de lei. Iar ăsta e doar un exemplu!

Călătorești cu sau fără asigurare?

Sursă foto – Shutterstock

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

7 comments