• Menu
  • Menu

Castle Break – fă o pauză de câteva zile pe la castelele din România

Știți că România este una dintre cele mai frumoase țări din lume, dar aș vrea să începem să și conștientizăm asta! Cei de la Castle Break exact asta au început să facă! Îți oferă acces la cele mai frumoase zone și tradiții din țara noastră!

Așadar dacă ai vrea să îți cunoști mai bine țara, să vezi castele și conace mai puțin știute, să stai de vorbă chiar cu propietarii lor, atunci eu cred că este cazul să te îmbarci în unul din tururile lor!

Ce este Castle Break?

Castle Break este o cupolă pentru o serie de tururi culturale în diferite regiuni ale României. Acestea includ vizite inedite la meşteşugari locali, tururi de oraşe, degustări de produse tradiţionale şi, desigur, vizite la castele şi conace.

Pentru aceste vizite, s-a pus mare accent pe autenticitate. Tururile prin fiecare castel sau conac vor fi ghidate de proprietari sau administratori, astfel încât vizitatorii vor afla poveşti inedite şi vor avea ocazia de a dialoga cu cei care s-au dedicat salvării acestor monumente. Din când în când, aceste vizite vor avea şi momente culinare autentice, fie că va fi vorba de cine printre porţelanuri, picnicuri în grădină sau mâncare gustoasă la ceaun.

Cum arată România noastră cea frumoasă și părți din ea pe care poate nu le-ai văzut niciodată?

Eu de exemplu, de aici din Asia, am bălit lung la turul ce va avea loc prin Transilvania.

Mergem pe urmele familei Bánffy, explorăm Versailles-ul Transilvaniei şi aflăm povestea baronului artist responsabil pentru unele dintre cele mai spectaculoase decoraţiuni interioare conservate într-un castel.

Traseu: București → Alba Iulia → Bonțida → Cluj-Napoca → Răscruci → Moşna→  București

Traseul costă 350 de lei și include transport și cazare cu mic dejun. Și vă plimbați prin locuri tare faine și mai ales aveți parte de mâncăruri bune tare! Detalii găsiți aici.

Castel Banffy_Bontida_960x960

Bine, toate tururile propuse mi se par foarte inspirate! Și dacă eram în țară m-ar fi tentat să le încerc pe toate!

Partea și mai tare e că organizează și tururi personalizate! Și dacă tot e obligatoriu să se facă team bulding, mi s-ar părea foarte tare unul așa!

Înscrierile sunt deschise! Următoarele plecări sunt în turul din Transilvania de care vă povesteam mai sus apoi următoarele trei se numesc „Perlele Mureșului”, „Moldova: rafinament, ospitalitate și bucate alese”, respectiv „Podgorii, conace şi vinuri munteneşti”, găsești la ei pe site toate informațiile. Vor avea loc plecări până în luna noiembrie!

Castel Daniel_Varghis_960x960_960x960

Conacul Hagianoff - Manasia_960x960_960x960

Conacul Apafi - Malancrav_960x960

Castelul Teleki - Gornesti_960x960_960x960

Conac Bellu_Urlati_960x960

Asociația ARCHE organizează și va organiza în total 12 astfel de tururi iar proiectul este unul social, desfășurat de o echipă de voluntari ai fundației. Prețurile sunt destul de mici și accesibile pentru o gamă largă de persoane.

Te invit să descoperi România, să nu mai găsești scuze! Ai timp până în noiembrie să iei parte la unul din tururile astea!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-EYVJ26KTP3