• Menu
  • Menu

Arena Platoș 2017

Știați că doar 3% dintre români schiază? Chiar eu am încercat prima dată anul acesta la Arena Platoș!

Suntem mult în urma austriecilor, de exemplu, peste 60% dintre aceștia practicând sporturile de iarnă. Asta se datorează în mare parte investițiilor, care la noi lipsesc aproape cu desăvârșire.

Ca să vă faceți o idee, numai stațiunea Solden (una dintre cele mai populare destinații de schi pentru români) are 145 de km de pârtii, infrastructură. Aproape cât toată România la un loc!

Vestea bună

Este că și la noi există oameni pasionați, care după ce au schiat și s-au dat cu placa în mai toată lumea, au decis că și la noi se poate! În 2010 au deschis Arena Platoș în Păltiniș.

Au pus astfel bazele celei mai bune școli de schi din țară. Au muncit o grămadă, investind bani, energie și timp în pasiunea lor, reușind să facă din Arena Platoș destinația perfectă pentru cei care vor să invețe să schieze.

Zona este foarte pitorească, ofertele de cazare numeroase, atmosfera placută.

Tarife și detalii

Condițiile sunt foarte bune, instructorii foarte profi și răbdători. De altfel există o strânsă colaborare între regiunea Tirol și Arena Platoș, iar acolo au fost școliți și instructorii.

Tarifele practicate pentru orele de schi și placă sunt mai mult decât decente: cu doar 250 de lei poți să-ți rezervi 5 zile de lecții, la finalul cărora cu siguranță vei fi învățat să schiezi. Găsiți aici o listă completă de oferte.

Faza și mai faină este că oamenii sunt foarte dedicați și incearcă să ofere turiștilor o experiență cât mai placută, organizând la Arena Platoș tot felul de evenimente care mai de care mai trăznite și distractive.

Aruncă-ți un ochi pe site-ul lor (http://arenaplatos.ro/) ca să vezi ce eveniment îți face cu ochiul, rezervă-ți o săptămână la munte și mergi să te distrezi și să schiezi!

 


Experiența Arena Platoș pentru mine

Am fost weekend-ul trecut acolo, invitat într-o tabără de schi și snowboard.

Am vrut să învăț să mă dau cu placa, dar după o zi plină de căzături si frustrări, am decis că vreau să experimentez și m-am mutat la schiuri.

Bună decizie, a fost mult mai natural pentru mine. Poate și pentru că m-am dat pe role când eram mic, sport care cu siguranță are mai multe în comun cu schiatul decât cu snowboarding-ul.

Sunt sigur că dacă aș fi avut mai mult timp la dispoziție, aș fi reușit să trec peste limitele auto-impuse și să învăț și cu placa. În orice caz sunt mulțumit de rezultat, poate la anul ne vedem în Austria pe pârtia neagră :).


Au fost 3 zile foarte faine, la finalul cărora a ieșit acest filmuleț. Vă invităm să îl vedeți de pe desktop deoarece mobile nu merge. Încercăm să ne lămurim și noi exact de ce.

Vreau să le mulțumesc organizatorilor pentru acest eveniment foarte reușit și le doresc mult succes în continuare!

Așadar, #hailaschi la #Arenaplatos!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments