• Menu
  • Menu

Muzeul Consumatorului Comunist din Timișoara!

Muzeul consumatorului comunist e un loc altfel! Clar! Și nici nu are taxă de intrare, dar e recomandat să faceți o donație sau măcar să stați la o bere!

Muzeul Consumatorului Comunist este unul dintre locurile în care mergi cu foarte multă nostalgie! Îl găsești în barul Scârț și n-ai cum să-l ratezi. Nu trebuie decât să cobori la subsolul casei!

Muzeul consumatorului Comunist

Chiar dacă prima noastră vizită în Timișoara a fost destul de scurtă, am decis că nu puteam rata acest loc. Trei persoane ni-l recomandaseră!

Ce este muzeul consumatorlui comunist? Un apartament tipic din vremea comunistă în care ai toate șansele să-ți întâlnești cel puțin jumătate de copilărie. Dacă ai pe la 18 ani acum poți merge pur și simplu pentru a te minuna.

Proprietarii s-au apucat să strângă. Azi un carnet de partid, mâine niște pistoale cu apă. Uite așa s-au adunat o sufragerie, un dormitor, o cameră a copilului și o bucătărie. Locul arată de parcă ar putea să fie locuit. Vasele sunt în chiuvetă sau la uscat, caietele stau pe masă. Toate te duc și sunt din perioada comunistă!

Partea și mai bună? Ai voie să cotrobăi peste tot! Și e chiar recomandat! Doar așa descoperi toate fantomele trecutului ascunse prin sertare. Agende vechi pe care le vei recunoaște, uscătorul de păr al mamei. Carioci și acuarele, păpuși și clasicul pește pe televizor!

Unde găsești muzeul consumatorului comunist?

În Timișoara, str. Laszlo Szekely nr. 1 (fosta Zoe). Îi găsești pe Facebook și Tripadvisor!

Scârț – loc lejer

Ăsta e locul din care să începi excursia amintirilor! Recomand să te așezi la o bere. Sau niște pufuleți. Sau ceai la halbă! Mie mi-a plăcut mult cel cu mango!

Nu am apucat să vizităm așa multe locuri în Timișoara, dar pare să ne placă toate!  Ce să mai… Timișoara e oraș fain cu totul!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 comments