• Menu
  • Menu

Timișoara City Tours – recomandare pentru vizita ta în Timișoara

Vizita noastră în Timișoara a fost destul de scurtă. În prima zi am fost reținuți la laptop până pe la ora 13, apoi am iești să ne plimbăm și am stat să facem fotosinteză la soare. Puf, s-a dus rapid ziua și noi încă nu știam mai multe despre Timișoara.

Așadar ziua următoare am ieșit la un tur alături de Ludovic! Iar trei ore am rămas atât de captivați de povești încât am tot uitat să filmăm!

Dacă ajungi în Timișoara majoritatea obiectivelor turistice principale sunt în centru! Și e ușor să te plimbi pe străzi și să le vezi! Dar e mai greu să înțelegi povestea locurilor!

De ce ne-a plăcut turul și-l recomandăm?

Pentru că a fost un tur cronologic prin istoria Timișoarei! Am început de la cea mai veche clădire și am terminat cu revoluția și balconul operei din Timișoara!

Ne-a plăcut de ghidul de la Timișoara City Tours, adică de Ludovic. Ne-a povestit cu calm și ne-a fascinat ca pe niște copii! Aproape că puteam să ne imaginăm ce ne povestea el!

Am aflat și lucruri pe care nu ne așteptam să le aflăm. De exemplu originea expresiei „putred de bogat”. Și motivul pentru care nu prea mai vedem urmele ocupației otomane în Timișoara. Sau povestea gestului de a bate în lem ca superstiție!

Vic îți condimentează turul istoric și cu câteva poante sau povești care te lasă cu gura căscată! Ia uite domnule, nu m-am gândit niciodată la asta!

Poveste foto a turlui nostru

Restul poveștilor te lăsăm să le primești la fața locului. Pe Ludovic și Timișoara City Tours îl găsești pe Facebook, site și TripAdvisor!

Noi nu apelăm mereu la tururi ghidate pentru că uneori povestitorii se pierd în prea multe detalii de exemplu. În Bagan am mai avut o experiență foarte faină, chiar dacă au fost foarte multe persoane în tur. Și ne place când reușim să înțelegem mai multe.

Tu cât de des iei parte la un tur ghidat în călătoriile tale?

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5 comments