• Menu
 • Menu

Din Timișoara în Belgrad cu trenul – informații utile

UPDATE – trenul nu mai este in funcțiune de ceva vreme! Am hotarat însă să fac un update acestui articol cu mai multe informații utile privind transportul din Timișoara în Belgrad și invers. Le găsești mai jos.

Cât am stat la Hostel Costel în Timișoara, foarte mulți turiști ne-au întrebat: ”Cum se poate ajunge din Timișoara în Belgrad?”. Capitala Serbiei pare că este următoarea destinație pentru mulți dintre cei care vizitează Timișoara pentru câteva zile. Nu știu dacă și reciproca e valabilă.

Cele două orașe se află la doar 150 de km distanță, iar pentru a ajunge dintr-o parte în cealaltă există mai multe variante.

Ce opțiuni de transport există?

 1. Dat fiind că distanța este atât de mică, cu avionul este exclus. Nu știu să existe zboruri directe între cele două. Se poate ajunge, dar cu escală, după câteva ore de zbor și pe bani mulți. Nimeni nu e nebun să ia în considerare această ”variantă”.
 2. Cu autobuzul. 
  1. Compania Simplicity – cea mai scumpă variantă. Se pare că există o singură companie care operează pe acest traseu. Au mai multe plecări pe zi, drumul dureaza în jur de două ore, iar prețul unui bilet este de aproximativ 50 de Euro. Mai multe detalii aici.
  2. GEA TOURS. (Aveți grijă, a fost deschisă o companie fantomă similară, Gea Tourism. Nu le confundați). Funcționează door to door, adică o să fiți luați direct de la hotelul/hostelul la care stați. Costă 10 euro pe sens.
  3. Taxitravel. Funcționează tot door to door. Costă 15 euro pe sens din Belgrad și 20 din Novi Sad.
  4. Există diverse alte firme de transport mai mici sau mai mari cu care lucrează unitățile de cazare. Nu vă panicați dacă vă este recomandată o firmă ce nu apare în lista noastră.
 3. Cu mașina proprie. E foarte aproape, benzina e ieftină la sârbi, la Belgrad e frumos, ia-ți o zi liberă și fă o plimbare!
 4. Cu trenul. Lăsăm descrierea pentru că varianta cu trenul era foarte la îndemână și foarte ieftină. Din păcate însă trenul a fost anulat de ceva vreme și nu pare că vor să pună iar în funcțiune ruta. La finalul celor aproape 2 luni petrecute în Banat, am profitat de ocazie și am dat o fugă din Timișoara în Belgrad. Am ales să mergem cu trenul. Ne-am căznit un pic până am aflat ce și cum de pe net și tocmai de aceea ne-am gândit să vă ușurăm viața prin acest video.

Din Timișoara există două trenuri care pleacă spre Belgrad în fiecare zi, dar niciunul nu este direct. În ambele cazuri se schimbă la Vrsac. Primul pleacă la 7:48, iar al doilea la 16:13. Călătoria durează în jur de 4 ore, iar prețul unui bilet este de 41 de lei (sau 9 Euro) pe sens.


Așadar dacă ești prin zonă, merită să faci o plimbare până la Belgrad. Orașul e frumos, prietenos și ieftin, numai bun de un city break. Noi ne-am simțit bine chiar dacă a plouat, poți să vezi într-un video cam cum a fost aici.

Travel & love, love to travel!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

15 comments