• Menu
  • Menu

Aeroportul Otopeni ne recomandă să ne prezentăm cu trei ore înainte de decolare

Eram concentrată pe un articol despre Inle Lake în Myanmar când mi-au picat ochii pe o știre de la Digi 24. Aeroportul Otopeni cere pasagerilor să se prezinte cu trei ore înainte din cauza traficului mare. Și normal că m-am înfuriat și mi-am adus aminte de ultima experiență pe Otopeni.

„Având în vedere creșterea considerabilă a traficului în perioada estivală, în care sunt introduse în programul de zbor numeroase curse charter, recomandăm pasagerilor să se prezinte la aeroport cu trei ore înainte de ora zborului. Această recomandare se adresează, în special, pasagerilor care au cursa programată în intervalul orar 05:00 — 08:00″, se menționează pe site-ul CNAB.

Bagajele pe Aeroportul Otopeni

Ne întorceam de la Timișoara și am făcut grava eroare să luăm cu noi și bagaj de cală. Zborul a durat poate 50 de minute. Cei de la Ryanair s-au mișcat super bine și am aterizat chiar înainte de ora de pe bilet. Dar degeaba compania aeriană low cost nu a avut întârzieri, am avut parte de suficiente în aeroport. Am așteptat bagajul de cală mult mai mult decât a durat zborul. Cred că a durat vreo oră jumătate.

Inevitabil începusem să ne întrebăm dacă chiar merită lucrurile pe care le avem în bagaj. Dar era foarte dimineață, împachetasem și ușor haotic și nu eram nici noi siguri ce avem și ce nu acolo.

Și nu e prima dată când stau și aștept mult prea mult după bagajul de cală pe Otopeni. Mi s-a mai întâmplat și la întoarcerea din India și cu alte ocazii. Cred că Aeroportul Otopeni m-a convins să nu îmi mai iau bagja de cală!

Transportul de pe Aeroportul Otopeni

Ei, ne-am luat bagajul, acum să mergem acasă. Locuim în Drumul Taberei și eram într-o zi lucrătoare pe la ora 9. Să luăm taxi de la aeroport e sinucidere curată având în vedere că de la Piața Presei avem 41 care e cea mai rapidă (și cea mai aglomerată) metodă de transport pe ruta asta. Hai să ne cumpărăm bilete de autobuz.

Surprizăăă, coadă de minim 20 de persoane și la ghereta RATB iar aparatul nu funcționeză. Smart, nu-i așa?! Până să ajungem să cumpărăm bilete au venit și plecat câteva autobuze. Multe dintre ele destul de goale pentru că toată lumea era la coadă!

Și cum să nu mă enervez când citesc știri de genul? În loc să gândim două secunde, să eficientizăm și să rezolvăm niște probleme, recomandăm oamenilor să vină mai devreme…

Mă bucur că a crescut traficul, ar trebui să fie semn bun. Dar asta nu e o scuză că nu suntem capabili să ne adaptăm. Dacă turistul are o experiență nasolă încă din aeroport, ce șanse crezi că sunt să mai revină?

poza din cover este de pe airclicks

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment