• Menu
  • Menu

Din Costa Rica în Nicaragua cu autobuze locale – vlog de călătorie

De la cinci dimineața până pe la șapte seara am tot fost pe drumuri. A fost furat un bagaj în autobuz, la graniță ne-au ținut atât până am pierdut ultimul autobuz și într-un final am ajuns pe Ometepe ziua următoare.

Uneori ne enervează pe amândoi că nu ne dăm seama să filmăm unele lucruri. De exemplu în Rivas am văzut niște camere absolut oribile. Unele aveau pereții în reparații, murdare, fără să aibă baia separată de cameră – cel mult o perdea, ce să mai, niște beciuri.

În Rivas găsești cele mai urâte camere

Noi ne-am învârtit prin oraș în căutarea unei camere mai ok și mai ieftine. Culmea e că mai și cereau 20 de dolari poate pentru beciurile astea. Găsise Alex la un moment dat o cameră care nu era cea mai rea, dar era extrem de ieftină- 12 dolari, sau nici nu mai știu exact. Acolo ni s-a părut suspect de ieftin și nu am stat. Și nu am filmat fix bucata asta.

Eram după mai bine de 12 ore pe drumuri, ne era sete, foame, eram obosiți și ne enervasem blană văzând condițiile din camerele din orașul ăla. Ba ne-a mai și zis o tipă că dacă vrem mai ieftin să mergem la pompieri. În condițiile în care nici camerele oferite de ea nu erau strălucite. Am preferat să dăm mai mult, dar să dormim bine și liniștiți.

Cu scuterul pe Ometepe

Ajunși pe Ometepe lucrurile s-au schimbat. Scuter fain, nou, cu care în total în cele 4 zile petrecute pe insulă am făcut aproape 400 de km. Cameră la câțiva metri de plajă, 15 dolari, mare, spațioasă, curată.

Insula asta este foarte specială pentru că are doi vulcani și este în mijlocul unui lac absolut superb. O să revin aici și cu multe multe poze, dar și cu o grămadă de informații utile. Azi sau mâine punem pe Youtube și video-ul cu numărul doi de pe insulă. Ce priveliști superbe are Ometepe. Sper să vă placă.

Încep să mă îndrăgostesc tot mai mult de Nicaragua și cred că o să urce sus în topul țărilor vizitate de noi. Momentan este pe locul doi după Mexic.

Mmmm și Costa Rica este faină tare, trebuie doar să știți că e mai scumpă, deci poate ceva mai scumpă pentru backpackeri.

Vlog de călătorie din Costa Rica în Nicaragua

Enjoy! Și dacă îți place nu uita să îi dai un share, să te abonezi și să îi dai un thumbs up.

Ce vrei să aflăm pentru tine despre Nicaragua?

La hostelul la care suntem ne-am făcut un prieten localnic. Este foarte de treabă, stăm la povești despre diferențele sau asemnănările dintre Nicaragua și România și în principiu îl pot întreba ce tâmpenie îmi trece prin cap. Azi am întrebatdespre violența în familie de exemplu.

Ce te-ar mai interesa să întrebăm?

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.