Știți momentele alea când vrei să îți rezervi cazare iar site-ul te asaltează cu mesaje despre cât de bună e oferta găsită de tine? Încă 200 de oameni se uită acum, mai e doar o cameră etc.
Într-un material la știrile ProTv am povestit despre cum aceste practici vor lua sfârșit, dar ai ocazia de a afla și care este următoarea destinație spre care ne vom îndrepta foarte curând.
Tactici înșelătoare pe unele site-uri de rezervare pentru cazări
Pe mine de exemplu mă enervează rău de tot atunci când printre primele rezultate, unul este sold out. You just missed out îmi spune Booking, aveau cea mai tare ofertă. Apoi mai cauți puțin și te anunță că asta e, ai găsit oferta zilei.
Dar dacă te uiți mai atent unitatea de cazare are o notă pe la 7, reviewuri nu așa grozave iar prețul apropiat de alte unități mult mai bune, sau chiar peste.
Din această cauză noi nu ne aruncăm mereu la prima recomandare a siteurilor de rezervări. Și mai ales încercăm cât mai des să verificăm foaaarte atent condițiile.
- Sunt toate taxele incluse?
- Cât mai am de plătit în plus în cazul în care nu sunt?
- Cazarea asta are toate dotările pe care mi le doresc?
- Oare mai arată așa? Cât de vechi sunt pozele?
- Ce spun cei care au fost recent?
- Cât de departe este?
- Există stație de autobuz în apropiere?
- Cazarea este în realitate acolo unde îmi indică Booking?
Astea sunt doar câteva întrebări pe care ni le punem înainte de a lua decizia de a rezerva. Bine, cele de mai sus sunt valabile atât pentru Booking, dar și pentru Agoda, Airbnb și altele.
Pe cel din urmă nu am ajuns să îl folosim încă niciodată din mai multe motive. Cel mai tare mă enervează că ai un preț pentru cazare, dar te trezești cu taxe de curățenie nejustificate. De exemplu 30 de euro pe noapte și 60 de euro taxă de curățenie. Dacă stai o săptămână, nu e problemă așa mare, se amortizează costul. Ce faci însă dacă stai o noapte sau două?
Material Știrile PRO TV – Capcane pentru turiști
Găsiți aici materialul celor de la ProTV. Nu am reușit să îmi dau seama cum să pun videoul embed, dar poate nici nu m-am uitat suficient de atent.
Cred că știrea a apărut prima dată aici.
Oare sunteți interesați și de un ghid complet, asemănător cu cel pentru biletele de avion, dar pentru cazare? Cum încercăm noi pe cât posibil să evităm posibilele țepe, cum încercăm să căutăm și să negociem cele mai bune prețuri etc?
Surprinzător, chiar dacă nu l-am folosit, acolo aș recomanda și Airbnb, dar în niște condiții. Momentan încă nu am găsit, pe unde am fost, vreo ofertă grozavă cât să simt că merită și că stau într-un loc interesant, cu poveste.
Ca o concluzie: veștile sunt bune. Începând cu 1 Septembrie anul acesta cele șase site-uri menționate: Expedia, Booking, Agoda, Hotels.com, Trivago și Ebookers nu vor mai pune această presiune inutilă pe cumpărători. Yeeeey. Paaarty!
Leave a reply