• Menu
  • Menu

În vizită la casa Prințului Charles din Valea Zălanului

Cred că nu este nimic pe lumea asta ca natura care să te încarce cu energie și să te facă să uiți de stres și orice altceva. Din fericire am avut ocazia să mergem în vizită la casa Prințului Charles din Valea Zălanului și am înțeles perfect de ce acesta încearcă să ajungă pe aici cel puțin o dată pe an.

Puține locuri probabil se pot bucura de pitorescul zonei aleasă de el. Valea Zălanului are 120 de locuitori, ceva mai puține gospodării. Casa aflată la numărul 1 are în spate o potecă ce urcă domol pe dealurile din apropiere. Chiar dacă e un cătun, casele sunt îngrijite, semn că oamenii sunt gospodari. Brânza-i la ea acasă, găinile fac ouă zilnic, colacii secuiești se rumenesc domol la foc.

În vizită la casa Prințului Charles din Valea Zălanului

Te întâmpină poarta frumoasă și mândră. Totuși parcă nu ghicești că în spatele acestor porți vine cel puțin o dată pe an să stea un mare prinț!

His Royal Highness The Prince of Wales’s private nature retreat lies nestled amongst the meadows and hills of Zalán Valley (Zalánpatak, Valea Zălanului) in Transylvania, Romania. The property has kept its Transylvanian authenticity by having been carefully restored with traditional methods and materials. It is now open to accommodate and entertain individual travellers from around the world.

Sus în deal găsești o poieniță doar pentru tine, plină ochi de flori și iarbă verde! E momentul să-ți tragi sufletul puțin și să admiri natura!

Noi am făcut un picnic în vârf de deal și-am stat să ne cunoaștem mai bine. Sau am rămas pur și simplu privind în zare, la natură. Când o să mă fac mare vreau să stau într-o poieniță.  M-am hotărât!

Cine vizitează zona?

Nu ai cum să nu înțelegi de ce poeți, pictori și scriitori vin aici și uită să mai plece. Între un kurtos kalac proaspăt, chimion, mâncăruri alese și atâta liniște și voie bună e greu să mai păstrezi noțiunea timpului. Mai ales că și semnalul telefonului face figuri. Nu ai ce face decât să te lași dus de gânduri sau să te afunzi în câteva cărți bune.

In order to create an atmosphere of peace and tranquillity there is no television or radio; instead, you will find plenty of interesting books on the shelves. Each room has an electric kettle, with tea and coffee provided.

Să vă spun și de chimion. Este o băutură specifică zonei Covasna. Aduce oarecum cu țuica, mai puțin alcolizată și cu o aromă dulce! Încă un pahar vă rog! E recomandat să o consumați ca digestiv. Se știe că secuilor le place slana cu ceapă.

Găsești pe site detalii despre zonă, activități, prețuri și alte povești!

Activități la casa Prințului Charles din Valea Zălanului

Te poți bucura și de o sumedenie de activități atât pentru cei mari, dar și pentru cei mici. Dacă tot ai luat o pauză de la tehnologie ai timp berechet să înveți ceva nou. Cum să faci colaci secuiești, cum să faci jgheaburi de lemn specifice zonei sau cum să cosești!

De ce să alegi să vizitezi Covasna?

Întrebare: de ce se înghesuie toți turiștii pe aglomerata și Sfânta Valea Prahovei când la o aruncătură de băț ai toate locurile astea minunate de care te poți bucura? Natură neinvadată încă de turiști, conace, castele, case vechi, meșteșugari, casele Prințului Charles și locuințele de vacanță ale Contelui Kalnoky.


Găsești aici un traseu de patru zile în Covasna și aici încă un articol despre frumusețile zonei. O să mai urmeze multe alte articole și despre această zonă explorată de noi acum. Așadar în Covasna ai multe de făcut și mai ales mult aer curat de respirat!


Serviciile turistice sunt exemplare. Față de multe alte locuri aici am fost tratată și servită mereu bine. Servicii ireproșabile! Ceea ce e plăcut.

Cum arată camera Prințului Charles din Valea Zălanului

Toate camerele sunt decorate frumos și cu bun gust, tradițional. Carpete, sobe și cărți. Exact ca pe vremuri.

Ne-am bucurat și ne-am simțit onorați că am avut ocazia să vizităm casa de vacanță a Prințului de Wales. Nu vă imaginați cine știe ce lux. Sunt case bătrânești, păstrate frumos și îngrijite. Zona e ca o mașină magică a timpului!

Probabil multe dintre obiecte sunt extrem de valoroase doar prin vârsta lor și poveștile pe care le-au adunat în timp. Găsești și aici mai multe detalii, toate camerele listate, prețurile pentru ele și toate serviciile incluse.

Cum a descoperit Prințul Charles casa din Valea Zălanului?

Prin intermediul prietenului său, contele Kalnoky, atunci când a vizitat casele de vacanță ale acestuia din Miclosoara. S-a îndrăgostit iremediabil de zonă atunci când au făcut amândoi o plimbare lungă pe dealurile până la Valea Zălanului. Casa a fost reabilitată, dar s-a păstrat speficicul tradițional.

Interesant de știut despre casa Prințului Charles din Valea Zălanului

Dacă te bate gândul să faci o vizită în zonă află că atât casele de oaspeți ale Prințului de Wales, dar și cele ale contelui Kalnoky, sunt businessuri sociale în care profitul este reinvestit în Fundațiile lor.

Your stay contributes to the sustainable development of Transylvania and to the preservation of its cultural and natural heritage. The Kálnoky Foundation collaborates with The Prince of Wales’s Foundation in Romania.

Nu doar că ai ocazia să te relaxezi și să te bucuri de natură, dar ajuți mediul rural. O să vă povestesc și despre casele de vacanță ale contelui Kalnoky, adică locul în care am stat noi, în unul dintre articolele viitoare.

Nu uita să ne urmărești și pe YoutubeFacebook sau Instagram.

Travel & love, love to travel!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment