• Menu
  • Menu

We like Cluj

In Cluj am ajuns de nenumarate ori. Este unul dintre orasele alea frumoase ale Romaniei. Intra in categoria Sibiu, Brasov, Sighisoara.

Pentru ca in perioada aceasta se desfasoara si Cluj Brands Tour ( o initiativa frumoasa prin care niste oameni fac mai multe pentru turism decat cei responsabili de asta) m-am hotarat ca este un moment bun sa va povestesc despre el :).

Al 2-lea cel mai populat oras din Romania, locul unde #conformunorstudii barmanii sunt cei mai rapizi si cafeaua este cea mai buna, unul dintre cele mai importante centre academice, culturale si industriale. De fapt, daca m-as muta din Bucuresti si nu m-as intoarce pe litoral si nici nu as emigra in alta tara, probabil ca la Cluj as merge (Matilda este in asentiment).

Ce puteti vizita in Cluj? Centrul, adica Piata Unirii :), cafenelele, stati putin si incercati sa simtiti atmosfera si oamenii.

Daca vorbim despre mancare este ideal sa nu ratati sandwichurile de la Kiosk :).

In apropiere de centru se gasesc 2 mari obiective: Biserica Sfantul Mihail si Palatul Banffy.

Constructia Bisericii Sfantul Mihail a inceput in jurul anului 1350 si este unul dintre cele mai frumoase monumente gotice din Transilvania.

Castelul Banffy este in apropiere de Cluj. Wikipedia ne spune urmatoarele:

Domeniul de la Bonțida a fost donat familiei Bánffy de către regele Sigismund de Luxemburg în anul 1387. Se bănuiește că pe acest loc a existat o reședință nobiliară încă din secolul al XIV-lea, iar construcția la castel a început în 1437, când baronul Bánffy a primit din partea regelui Albert permisiunea de a-și ridica o cetate, și a fost finalizată în 1543. Prima atestare documentare a castelului datează însă din secolul XVII, când, potrivit unui raport militar (1680), exista un sistem de fortificații care înconjura conacul. Stilurile cele mai vizibile în structura ansamblului sunt cel renascentist și cel baroc.

Un alt must see este gradina botanica din Cluj! Aici gasiti cele mai frumoase specii de lalele, nuferi, zambile si narcise – daca faceti o vizita primavara. Dar gasiti si

 plante autohtone rare, ameninţate sau vulnerabile, unele chiar endemite

Programul de vizitare este zilnic de la 8-19, serele fiind deschise intre 9-17. Pretul de intrare este de 5 lei de persoana insa doritorii isi pot achizitiona abonamente anuale, semestriale sau trimestriale.

Cea mai mare sera este cea a palmierilor.

Foarte aproape gasiti si Salina Turda pe care nu aveti voie sa o ratati.

Ce alte lucruri mai sunt de vizitat / mancat in Cluj?

Pozele sunt luate cu nerusinare de pe wikipedia

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments