• Menu
  • Menu

Lisabona – Portugalia, cartierele Belem si Ajuda

In ziua urmatoare m-am trezit foarte de dimineata. Adevarul este ca nu am avut sansa sa stau peste noapte si sa scriu pe blog asa cum promisesem deoarece wifi-ul din hotel nu ajungea pana la etajul patru :)).
Daca sunteti curiosi ce priveliste am avut din camera hotelului:

Apoi am batut strazile si am luat tramvaiul pana sus la castel 🙂

Castelul Saint  George a fost restaurant in 1938 deoarece suferise destul de tare la cutremur. Castelul arata ca un mic oras medieval – ceea ce si era in trecut :).

De la castel puteti admira orasul Lisabona in toata spelndoarea lui. Sau chiar, puteti sta la o cafea in timp ce admirati privelistea :).

 

V-am povestit in articolul trecut de celelalte doua cartiere din Lisabona: Alfama si Baixa. Aflati asadar ca exista patru cartiere principale (zone turistice): Alfama, Baixa, Belem si Ajuda.

In limita timpului amvizitat cat de mult am putut din toate :). Trebuie sa mai aflati ca pana in Belem nu circula metroul. Ajungeti acolo fie cu tramvaiul 21, fie cu autobuzul sau cu trenul – asa cum am ales sa mergem noi de altfel.

Mai exista varianta de croaziera. Exista 2 firme care ofera astfel de servicii. Una dintre barci pleaca la ora 11:45, cealalta la ora 15:00. Ajunsi in aceasta zona din Lisabona aveti imediat si in apropiere cateva obiective turistice:

Monumentul descoperirilor,  monument ce reprezinta un vas pregatit sa plece. Printre cei reprezentati pe acest momenument se numara: Vasco da Gama, Magellan si alti exploratori si cartografi portughezi dar si figuri de stat: regele Manuel I.

Am urcat pana sus in varf de unde am fotografiat toata panorama

Un far vechi si foarte fotogenic 🙂

Turnul din Belem, constuit intre 1515 si 1521. Datorita realinierii raului de la cutremurul din 1755, turnul nu mai este in mijlocul apei, la 200 de metri de mal asa cum era initial ci direct pe plaja.

Am urcat etaj cu etaj pana sus de tot in turn, am admirat superba priveliste apoi ne-a indreptat spre Manastirea Jeronimos.

Da da da! Una dintre cele mai dragute biserici vazuta de noi.

Putin mai jos pe strada o sa gasiti o patiserie micuta. Aici aveti ocazia sa gustati din prajitura cu reteta originala „Pastel de Belem”. Diferenta fata de toate celelalte prajituri mancate nu este mare si trebuie sa ne credeti ca am cam abuzat de aceasta prajitura :)) dar noua ni s-a parut oricum mai buna :).

Am hoinarit mai apoi pe strazile din Belem. Fara o tinta anume si fara sa vrem sa vizitam un anume loc. Incercam doar sa ajungem iar spre centrul Lisabonei :).

Pana la urma ne-am urcat iar intr-un tramvai. Tinta noastra era Sao Roque si locul de panorama Sao Pedro de Alcantara. Am urcat frumosel la picior tooooot dealul asta…

Ne-am atins si tinta finala:

La coborare am ales sa folosim funicularul – daca aveti bilet pentru mijloacele de transport in comun puteti sa il folositi! Daca nu, o coborare costa 3 euro!

Tarziu, spre seara am spus „La revedere” Lisabona. Dar inainte de plecare am ajuns si printr-un mall 🙂 si am mancat una dintre cele mai delicioase cine!

Pe pagina de Facebook vom pune si restul de poze. Cele din prima zi sunt deja acolo!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 comments