Romania

Cetatea Rupea

Reading Time: 3 minutes

De data aceasta vreau sa va povestesc despre un alt loc absolut superb din Romania: cetatea Rupea, unul dintre cele 10 locuri superbe din Romania, o lista facuta de Lipa-Lipa :).

cetatea-Rupea

Pe DN13 ce leaga Brasovul de Sighisoara se afla unul dintre cele mai vechi vestigii arhiologice de pe teritoriul Romaniei. Cetatea Rupea sau Castrum Kuholm, nume care apare pentru prima data in scrierile istorice in anul 1324 o data cu refugierea in cetate a sasilor din zona care se rasculasera impotriva regelui Carol Robert al Ungariei.

Cand am trecut ultima data pe acolo se lucra intens la drum. In plus nu aveam voie sa o vizitam insa am primit acordul sefului de santier sa facem un tur rapid. Turul nu a fost deloc rapid. Imediat ce am pasit in cetate nu am putut sa ma mai dezlipesc de acest loc. Privelisti superbe, liniste, urme ale istoriei dar si vegetatia crecuta in cetate nu te lasa sa pleci. Am petrecut mai bine de o ora de plimbare pe potecile cetatii.

cetatea-Rupea-6

Locul este superb iar incarcatura istorica o simti la tot pasul asa ca daca treceti pe langa ea va recomand sa faceti un popas si sa va opriti pentru un tur al cetatii.

Din pacate nu o sa gasiti un ghid al acesteia sau panouri care sa spuna povestea locului dar sper ca acest lucru sa fie corectat la sfarsitul lucrarilor la cetate si ca Rupea va deveni un important obiectiv pe harta turistica a Romaniei – cel putin nu existau in iunie 2011. Poate s-au mai schimbat lucrurile intre timp.

cetatea-Rupea-5

cetatea-Rupea-8

cetatea-Rupea-9

cetatea-Rupea-10  cetatea-Rupea-13  cetatea-Rupea-14  cetatea-Rupea-mac  cetatea-Rupea-2  cetatea-Rupea-3  cetatea-Rupea-4

Sharing:

About The Author: Simona

I like to challenge what I think I know! I like to travel for the challenge! I travel because it makes sense. I travel because this is life for me!

2 Comments

  1. […] Ma asteapta un weekend plin si frumos! Voi ajunge la Criț, voi lua masa in curti sasesti, voi vizita una dintre casele Printului Charles, o localnica de 92 de ani o sa imi povesteasca despre istoria locului, o sa poposesc pe la Sighisoara o noapte si inainte de a ma intoarce acasa o sa ajung si pe la cetatea Rupea. Sunt foarte curiosa cum mai arata acum. In 2011 era asa. […]

Your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *