• Menu
  • Menu

Cetatea Rupea

De data aceasta vreau sa va povestesc despre un alt loc absolut superb din Romania: cetatea Rupea, unul dintre cele 10 locuri superbe din Romania, o lista facuta de Lipa-Lipa :).

cetatea Rupea

Pe DN13 ce leaga Brasovul de Sighisoara se afla unul dintre cele mai vechi vestigii arhiologice de pe teritoriul Romaniei. Cetatea Rupea sau Castrum Kuholm, nume care apare pentru prima data in scrierile istorice in anul 1324 o data cu refugierea in cetate a sasilor din zona care se rasculasera impotriva regelui Carol Robert al Ungariei.

Cand am trecut ultima data pe acolo se lucra intens la drum. In plus nu aveam voie sa o vizitam insa am primit acordul sefului de santier sa facem un tur rapid. Turul nu a fost deloc rapid. Imediat ce am pasit in cetate nu am putut sa ma mai dezlipesc de acest loc. Privelisti superbe, liniste, urme ale istoriei dar si vegetatia crecuta in cetate nu te lasa sa pleci. Am petrecut mai bine de o ora de plimbare pe potecile cetatii.

cetatea Rupea 6

Locul este superb iar incarcatura istorica o simti la tot pasul asa ca daca treceti pe langa ea va recomand sa faceti un popas si sa va opriti pentru un tur al cetatii.

Din pacate nu o sa gasiti un ghid al acesteia sau panouri care sa spuna povestea locului dar sper ca acest lucru sa fie corectat la sfarsitul lucrarilor la cetate si ca Rupea va deveni un important obiectiv pe harta turistica a Romaniei – cel putin nu existau in iunie 2011. Poate s-au mai schimbat lucrurile intre timp.

cetatea Rupea 5

cetatea Rupea 8

cetatea Rupea 9

cetatea Rupea 10 cetatea Rupea 13 cetatea Rupea 14 cetatea Rupea mac cetatea Rupea 2 cetatea Rupea 3 cetatea Rupea 4

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments