Weekendul trecut, cu ocazia zilei unui prieten, am ajuns in Campulung intr-un loc superb: Pastravaria Namaiesti! M-am hotarat ca e un loc prea frumos sa nu aflati si voi de el si dupa un search google am vazut ca au si pagina de Facebook. Pacat doar ca nu au mai multa activitate.
Revenind la loc si zona. Pe langa faptul ca aveti de vazut foarte multe lucruri in Campulung si prin imprejurimi locul in sine arata absolut fantastic!
Am ajuns candva tarziu, in creierii noptii. Nu mi-am dat seama prea bine de loc si imprejurimi. Am retinut doar ca treci printr-un sat interesant dar saracacios, ti se termina asfaltul, mai mergi putin si ajungi imediat pe stanga. Nu ma asteptam deloc. Am intrat inauntru, petrecerea era in toi, am sesizat oarecum pe geam ca privelistea este posibil sa fie interesanta dar nu ma asteptam la asa loc de poveste.
Casutele piticilor, cu dealurile in departare care se vad frumos. Ca in poveste: peste sapte munti, sapte mari, sapte zari. M-a lovit pur si simplu aceasta imagine atunci cand m-am trezit. Seara am dormit intr-o camera comuna, cu multe multe saltele pe jos. Alba ca Zapada si cei sapte pitici, asta ca sa continuam in nota de poveste de care vorbeam.
Iar leaganul este un rasfat. Am o poza cu mine admormita dar destul de fericita in el insa nu e chiar cea mai flatanta poza a mea. Si la cat de multe poze goofy sau aiurea am, va dati seama cam cat de rau poate sa fie :).
Revenind, trebuie sa ma credeti pe cuvant ca e placut sa te trezesti, sa bei o cafea buna, sa te dezmortesti putin apoi sa iesi in gradina, unde iarba e uda si miroase a proaspat si a aer curat si simti ca parca si plamanii iti respira altfel de la atat aer curat.
Si te asezi comod in leagan unde te lasi in voia vantului si a frigului. E placut sa iti fie usor frig in zone de munte si de deal, un frig placut alaturi de aerul curat. Stiti senzatia, da? Daca nu, sa incercati sa va concentrati pe aceasta senzatie la un moment dat.
E tare placut si vara dimineata, dupa ce ai dormit si ti-a fost cald oarecum peste noapte, sa te trezesti usor inainte de rasaritul soarelui, cand e racoare si pleci pe plaja sa vezi rasaritul cu o patura dupa tine. Si astepti infrigurat rasaritul si la scurt timp dupa ce soarele rasare te intinzi direct sa faci plaja. Cat e inca placut si esti si infrigurat si e bine ca te incalzeste soarele. Gata! M-am lasat putin furata de peisaj.
Cum ajungi la pastravaria Namaiesti? Din Campulung mergi spre Brasov iar pana in Holcim faci stanga (este indicator spre Namaiesti). Apoi la un moment dat se bifurca drumul si faci dreapta. Nu ai cum sa nu iti dai seama unde se bifurca drumul. Pana SI EU mi-am dat seama (and that is A LOT), treci prin satul interesant de mai sus: cel cu case saracacioase dar interesante. Dupa ce iesi din sat, se termina drumul, treceti de o groapa (nu e asa mare) si putin mai in fata pe stanga este pastravaria.
Iar piesa de rezistanta este ca nu prea aveti semnal! Daca nici nu stai sa il cauti apai clar nu-l ai! Ai un wireles care merge, oarecum. Mai si pica. Iar asta este extraordinar si parca de pe alta planeta!
Si iarna e frumoasa la pastravarie! Sa mergeti si sa va distrati!
Povestea continua iar acest articol este scris de pe un superb Samsung Notebook seria 9. Daca nu va e cu suparare puteti arunca si un ochi pe pagina de Facebook Samsung Romania.
Bună ziua! Am sărbătorit 8 martie la păstrăvăria Nămăești, a fost prima și ultima mea venire și sărbătorire acolo, a fost groaznic de frig, ne-a ținut cred că la o temperatură puțin mai sus decât cea de afară. Bătaie de joc. Nu am crezut că poți primi atâtea femei pentru o sărbătoare frumoasă într-un conelator. De-aici mi-am dat seama că nici nu le pasă de celor invitați. Nu recomand niciodată o experiență atât de urâtă.
Imi pare rau pentru experienta neplacuta. Noi am fost acum 8 ani, de atunci nu am apucat sa mai trecem pe acolo… timpul are aceasta tendinta de a schimba lucrurile, din pacate nu mereu in bine.
Daca ai fost pe la namaiesti trebuia sa treci si pe la 7cai.