Romania

Cetatea Fagaras in topul celor mai frumoase castele din lume

Reading Time: 2 minutes

Site-ul Hopper a facut un top al celor mai interesante castele din lume iar clasamentul arata in felul urmator.

Pe primul loc este Castelul Neuschwanstein din Germania. Printre altele inspiratie pentru Castelul Frumoasei din Padurea Adormita din Disneyland.

800px-Neuschwanstein_Castle_LOC_print_rotated

Castle_Neuschwanstein

Castelul il gasiti deasupra satului Hohenschwangau, aproape de orasul Fussen adica undeva in sud-vestul Bavariei.

Sursa foto: wikipedia

Mandra noastra cetate Fagaras se afla pe locul doi in acest top.

cetatea-fagaras-prin-transilvania

Sursa foto: Prin Transilvania unde gasiti si o poveste interesanta.

In trecut castelul a fost un important punct regional si folosea la apararea sud estului Transilvaniei de catre invaziile otomanilor si tatarilor.

Dupa cum se vede si in poza este o constructie cu adevarat impresionanta iar printre avantajele ei se numara si faptul ca este si foarte bine conservata.

Go Go Transilvania! 🙂

Pe locul trei in acelasi top se afla Castelul Durham din Anglia.

castelul-durham-anglia-2-1024x695 castelul-durham-anglia-3-1024x685 castelul-durham-anglia-1024x682

Surse foto minunatul Shutterstock de aici, aici si aici.

De asemenea, în clasamentul realizat de Hopper, pe locul al treilea se află Castelul Durham din Regatul Unit, edificiul fiind inclus în lista patrimoniului mondial UNESCO.

Vizitam si noi cea de a doua cea mai frumoasa cetate din lume? Pai sa vizitam!

Sharing:

About The Author: Simona

I like to challenge what I think I know! I like to travel for the challenge! I travel because it makes sense. I travel because this is life for me!

4 Comments

 1. Cetatea Fagaras este foarte frumoasa. Am ajuns din intamplare (gresind drumul mai exact) si am zis sa-i dam o sansa si bine am facut. Nu mi-a venit sa cred ca suntem in Romania. Merita cu siguranta vizitata.

  1. Din ce am citit topul a fost facut in functie de arhitectura, grad de conservare, etc. Acum fiecare avem dreptul la o opinie dar in acelasi timp putem sa fim de acord sa nu fim de acord :).
   Consider ca nu ne dauneaza genul acesta de “reclama” si topuri asemanatoare se fac in mod constant fie ca ajuta la promovarea tarii noastre, fie ca ajuta la promovarea altor locuri interesante, daunator nu este!
   Turismul in sine este supus subiectivismului. Eu pot sa accept ca Barcelona nu m-a dat pe spate, in mijlocul verii cand e foarte aglomerat clar nici Parisul dar poate ca e ceva in neregula cu mine. Poate nu aveam eu starea de spirit necesara, poate nu imi place mie genul asta de turism.
   Repet, inteleg si punctul tau de vedere insa de unde stim de exemplu ca cei de la Huffington nu au vizitat locurile respective? Poate la pachet, alaturi de pitorescul zonei lor chiar le-a placut.

   1. Cei de la Huffington nu au vizitat nimic pentru ca au preluat informatiile de pe Hopper (http://www.hopper.com/articles/468/the-ten-best-castles-in-the-world). Pe Hopper, de fapt, topul e diferit, dupa Neuschwanstein urmeaza Heidelberg. Informatiile de pe Hopper sunt ale unui user care, intr-adevar, a vizitat multe castele, dar nu zice nicaieri ca Fagaras ar fi pe locul 2 in preferintele ei (http://merlinandrebecca.blogspot.ro/). Ce zice Merlin pe blog? “There are more dramatic castles in Transylvania, I’m told, and ones with more interesting towns built around them, but I grew to really like Făgăraș. It’s not very brash, but it’s worth a stop.”

    Si uite asa de la “worth a stop” s-a ajuns la al doilea cel mai frumos castel din lume. Asta, mai nou, se numeste jurnalism.

Your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *