Romania

Manastirea Barsana

Reading Time: 2 minutes

Va spun sincer ca Manastirea Barsana mi se pare in acelasi timp un loc supraevaluat dar frumos si interesant.

Ce m-a uimit inca de la sosire a fost ordinea lucrurilor si faptul ca nu era imbulzeala. Poate si data era vinovata, probabil nu sunt prea multi turisti in zona pe un frig de ingheata pietrele.

Manastirea Barsana de acum este reconstruita dar pastreaza arhitectura zonei. La ea a lucrat un numar mare de mesteri locali. Astfel in zona a fost incurajata continuarea traditiei. Adevarul este ca Manastirea Barsana arata extraordinar de frumos din punct de vedere al ordonarii si arhitecturii.

La intrare esti intampinat de o poarta ovala prin care vezi putin si ansamblul inauntru.


Cum ajungi la Barsana

Localitatea Barsana este la 20 de km de Sighetul Marmatiei si la 45 de Viseul de Sus.

Puteti parcurge acest drum fie direct fie prin Poienile Izei. si va recomand varianta cu numarul 2. Prin Poienile Izei aveti de mers 50 de kilometri iar direct 41,8.

traseu-poienile-izei

traseu-Viseu-de-sus-Barsana


Pe-un picior de plai, pe-o gura de Rai

Exact asa as descrie complexul de maici Barsana. Peisaj si arhitectura imbinate perfect cu liniste si impacare.


Manastirea Barsana a fost construita de catre familia Dragos iar primele acte de atestare dateaza din 1390.


Concluzii

Manastirea Barsana este un loc frumos in Romania, cu o importanta atat istorica dar si traditionala si locala. Va invit chiar sa cititi despre istoria locului pe site-ul lor sau pe wikipedia.


 

Cum a fost pentru mine

Foarte frig! 🙂 Simteam cum sangele incepe sa circule din ce in ce mai incet. Cam -20 de grade afara si costumatie total necorespunzatoare.

Maramures-Romania-72_1680x945_1024x576

 

Dar m-a captivat peisajul si felul armonios in care Manastirea se integreaza in natura. Manastirea Barsana poate nu o sa va faca sa spuneti WOW instant, dar cu siguranta o sa va placa. Sa nu o ratati daca ajungeti in zona.

Maramures-Romania-78_1680x945_1024x576 Maramures-Romania-81_1680x945_1024x576

Sharing:

About The Author: Simona

I like to challenge what I think I know! I like to travel for the challenge! I travel because it makes sense. I travel because this is life for me!

3 Comments

 1. Buna!
  Poate si frigul a contribuit la senzatia de… supraevaluare! Eu am fost de doua ori la Mănăstire, vara – prima dată era soare, nici prea cald, nici prea frig; am nimerit cumva intamplator aici, fără să citesc vreun material. A doua oara vremea era mohorata, dar m-am simitit la fel de bine!
  Nu sunt deloc o persoană religioasă (aş spune chiar din contră, vizitez locurile astea din pură curiozitate), dar la Bârsana şi Sâmbăta reuşesc să îmi încarc sufletul. Nu cred că pot descrie în cuvinte senzaţiile.
  Ioana

  1. Inteleg foarte bine senzatia. Si eu am cateva locuri in care ma simt asa.
   Manastirea Barsana mi-a placut, nu m-a facut sa spun wow, tocmai de aceea precizez oamenilor, nu as vrea sa le ridic asteptarile.

Your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *