Pe scurt: I LOVE IT!
M-am bucurat de compania lui pe timpul a 10 zile friguroase de plimbat prin Romania iar rezultatul a fost MULT peste asteptarile mele.
Sa vorbim putin despre aparat in sine. Incepem cu pretul pe care il consider decent si in concordanta cu lucrurile pe care le stie / le face aparatul.
Pret
In acest moment in gasiti la F64 la pretul de 2698 de lei fara obiectiv.
Obiectivele incep de la 359 de lei iar fix acesta este unul dintre cele mai potrivite pentru excursii.
Olympus Body Cap Lens 15mm 1:8.0 este un obiectiv ce va va transforma aparatul foto cu montura Micro 4/3 inntr-un point and shoot. Este un obiectiv extrem de compact si usor de utilizat, ideal pentru vacante si calatorii, fiind potrivit pentru fotoreportaj, peisaje, etc
Structura aparatului
Este o bijuterie retro, compact si perfect pentru mainile mele micute. Corpul sau este construit din aliaj de magneziu si cu toate ca nu l-am supus unor conditii vitrege, pare totusi destul de rezistent.
Pentru mine este foarte importanta durabilitatea aparatului cu care pozez. Nu imi plac aparatele foto de care trebuie sa am grija ca de ochii din cap pentru ca par super fragile, vreau sa stiu ca ma pot baza pe el si la cald si la frig, la plimbari cu tuk tuk-ul prin India pe drumuri neasfaltate, vreau sa stiu ca aparatura mea rezista lucrurilor la care pot rezista si eu (ceea ce, pana la urma, nu e asa de greu).
Acest Olympus mi-a dat increderea ca o poate face!
Cum pozeaza ziua
Sincer va spun ca nu aveam asteptari prea mari poate si pentru ca este atat de sexy 🙂 dar m-a uimit din nou!
Gasiti mai multe poze aici, aici, aici si aici.
Poze in interior
Poze de noapte
Specificatii tehnice
Senzor Live MOS 16.1 Mpx
Procesor de imagine True Pic VII
Corp din aliaj de magneziu
Vizor electronic 1440 K puncte
Ecran LCD tactil si rabatabil 3.0″ cu 1037 K puncte
Stabilizare de imagine -3 axe (pana la 3.5 trepte)
ISO: LOW-25600
Rafala de pana la 8 fps
Blit incorporat
Control wireless blituri externe
Filmare Full HD 30p
Conectivitate Wi-Fi
Optiuni, aparat, meniu
Ofera atat de multe posibilitati incat poate sa devina aproape frustrat. Moduri de fotografiere si tipuri de fotografii pe care puteti sa le obtineti: indoor, afara, in miscare, artistic, dark, colaje, portret.
Nu sta deloc rau la capitolul focalizare, ochit, focalizat, fotografiat, surprins! Simplu, usor, rapid si as risca sa spun chiar ca depaseste diverse alte camere foto mirrorless din categorii de pret superioare.
Daca va hotarati foarte greu cu privire la cea mai buna functie de pozare, nu va panicati, exista functia ART BKT, functie care inregistreaza o poza apoi ii aplica toate celelalte functii existente. Puteti alege voi singuri varianta preferata.
Baterie
Conform descrierii bateria rezista pana la 300 de cadre. Cele mai multe intr-o zi au fost 283 si bateria parea ca mai rezista cel putin inca pe atat.
V-as recomanda insa sa aveti la voi si un acumulator de rezerva. Excursia mea din iarna aceasta a fost si putin atipica: nu m-am plimbat o zi intreaga pe strazi si nici nu am apucat sa stau o zi intreaga sa pozez.
Cum filmeaza
Cel mai bine va arat prin puterea exemplului: frumos si curat.
Stabilizatorul de imagine isi face foarte bine treaba si in miscare
Ce mi-a placut cel mai mult
E foarte usor de folosit, de setat, de inteles. Este prietenos chiar si cu cei care nu se pricep prea bine la diverse detalii tehnice.
Mic, usor de transportat, de purtat, usor de pozat si filmat cu el, prezenta lui este una placuta.
Modul de apus. Surprinde foarte bine culorile rosiatice si astfel veti avea cele mai minutate poze ale unor apusuri de soare.
Capteaza foarte frumos lumina in general.
Stabilizare excelenta! Foarte multe din pozele de mai sus si nu numai sunt facute in miscare. Un test pe care acest aparat l-a trecut iar cu succes din punctul meu de vedere.
Ce e neplacut
E micut si simpatic dar daca ai maini mari e posibil sa te enerveze. Lucru dovedit! Fiind asa micut butoanele au tendinta sa fie putin mai inghesuite.
Noaptea nu am obtinut cine stie ce poze. Poate sunt eu vinovata, poate nici nu am avut subiecte suficient de atractive.
Nu am reusit sa inteleg cum functioneaza functia de panorama, pana la urma am recurs la telefon pentru asta.
Sper ca am reusit cu acest review Olympus OM-D E-M10 sa va fac sa intelegeti macar in linii mari ce face si ce nu face acest aparat mirrorless. Momentan este primul pe lista mea, voi continua cercetarile, va tin si pe voi la curent cu ce descopar si o sa va anunt si ce am decis sa achizitionez pana la urma.
Nu stiu cat o sa dureze tot acest proces. Nu pot spune ca ma grabesc si mai ales vreau ceva care sa mi se potriveasca si mie dar si nevoilor pe care le am in calatoriile mele.
Povestea continua…
[…] de mai sus au fost realizate cu un Olympus OM-D M10. Il gasiti la F64 la o oferta buna de tot (440 de lei […]
[…] de mai sus au fost realizate cu un Olympus OM-D M10. Il gasiti la F64 la o oferta buna de tot (440 de lei […]
Si poate scrii si un articol legat de fotografiile pentru blog, atunci cand cele personale nu sunt reusite sau nu ai, ce te faci?
Cand nu le am sau nu sunt reusit eu le iau mereu de pe http://shutterstock.com/ (am un parteneriat cu ei) sau in cazuri exceptionale de pe net citand sursa.
Interesant. Chiar voiam sa ne spui cum reusesti sa faci fotografii așa frumoase, expresive.
Multumesc frumos. Eu cred ca sunt departe de ce si cum as vrea eu sa fie pozele dar cum imi doresc foarte mult ca blogul acesta sa fie in primul rand despre foto & video, ma straduiesc sa iasa cat mai bine!