• Menu
  • Menu

Destinația anului 2022 din România

Update: Au fost alese finalistele anului 2022.

La categoria City break am avut București, Brașov, Iași, Târgoviște, Sibiu, Oradea, Hunedoara, Timișoara, Suceava și Galați.

La această categorie bătălia finală se dă între Brașov, Iași și Târgoviște. Hai pe site să votezi până pe 31 mai.

La categoria localități turistice – Toplița, Brezoi, Dărmănești, Sfântu Gheorghe, Buziaș, Vama Buzăului, Săvârșin, Sovata, Valea Doftanei.

La această categorie bătălia finală este între Toplița, Brezoi și Dărmănești. Hai pe site să votezi până pe 31 mai.


Din Dobrogea și până în Oradea, România are mii de locuri superbe de vizitat. Cu privire la asta nu există dubiu.

Anul trecut cele șase destinații finaliste ale României au fost Oradea, Banatul Montan, Brăila (ce surpriză plăcută și neașteptată), Țara Maramureșului, Iași și Delta Dunării.

În 2021

Au fost înscrise peste 100 de destinații de la noi, acestea fiind nominalizate de peste 18.000 de persoane. Titlul de destinația anului a mers către Banatul Montan iar Premiul Juriului a mers către Oradea (care îl și merită din plin).

Destinația anului în 2022

În 2022 se întâmplă iar Destinația anului, motiv pentru care vă invităm să vă votați favoritele. Anul acesta avem și niște noutăți cu privire la modalitatea de desfășurare a concursului.

Au fost introduse două categorii: City Break și Localități Turistice.

La categoria City Break pot participa localitățiile clasificate ca municipii. La categoria Localități Turistice participă stațiunile ori localitățile ce au o populație mai mică de 20.000 de locuitori.

A doua noutate este legată de introducerea unei etape pe regiuni istorice. Astfel în urma nominalizărilor și a votului juriului, se vor acorda titluri de “Destinația Anului” celor mai atractive localități din Transilvania (inclusiv Banat, Crișana și Maramureș), Moldova (inclusiv Basarabia și Bucovina) și Muntenia (inclusiv Oltenia și Dobrogea).

Destinațiile câștigătoare se vor confrunta apoi în finala națională pentru titlul Destinația Anului in România, beneficiind de promovare TV, dar și în mediul online.

Ce poți face tu?

🙋Dacă ai o destinație preferată din România și vrei să o vezi cât mai promovată. Ori poate chiar trăiești, muncești și iubești în una dintre zonele astea superbe, mergi pe site și nominalizează.

🙋Apoi urmărește restul etapelor concursului, convinge comunitatea locală (și nu numai) să voteze și să nominalizeze.

Brăila anul trecut de exemplu a ajuns atât de populară tocmai datorită grupurilor locale care s-au mobilizat pentru a vota și nominaliza.

🙋Poți să dai follow competiției pe Facebook și Instagram.

🙋Să dai share acestui articol/să le povestești și altora pentru a nominaliza.

Dacă ai nevoie de inspirație, găsești din plin la noi pe blog, în categoria România Lipa-Lipa, dar și pe Youtube unde am postat 39 de vloguri de la noi (momentan, urmează mai multe curând).

Suntem curioși, dacă vrei, să ne spui și în comentarii care e pentru tine destinația anului 2022 din România.

Spor la călătorit și nominalizat!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment