• Menu
  • Menu

Povesti din Martina Franca

Martina Franca este inca unul din oraselele simpatice din regiunea Puglia. Bijuteria orasului este chiar centrul sau vechi. Initial nu am fost prea impresionati de oras. Parea… comun.

Dar e de inteles. Tocmai ne plimbasem prin Alberobello si jucasem ascunsea printre casutele trulli.

Martina Franca-2_1280x777 Martina Franca-3_1200x800

 

Asta pana cand am inceput sa intram pe stradute si sa le colindam. Flamanzi, iar, am inceput sa cautam un restaurant deschis. Nu stiu cum se face, cu toate ca eram constienti ca la ora 13:00 se cam inchid localurile, noi tot insistam: poate, poate gasim un restaurant deschis.

Am oprit doi tineri pe strada sa ii intrebam unde gasim o pizza buna. Ne-au spus foarte senini: pizza, la ora asta? (nu au adaugat si sunteti nebuni dar asta spunea oricum vocea lor).

Usor usor am ajuns si in zona centrului vechi. Zambetul ne-a revenit pe fete cand am descoperit ca „e chiar frumos aici”.
Toate pozele sunt facute cu un Sony Alpha a6000.

Masini ce merg pe stradute mici mici si inghesuite si in rest aproape pustiu. Eram aproape stapani pe centrul vechi al orasului Martina Franca iar asta nu ne ajuta cu NIMIC. Noua ne era foame.

De nicaieri a aparut un batranel simpatic pe care l-am intrebat unde am putea sa gasim de-ale gurii. Domnul s-a implicat atat de tare in cautarea noastra si ne-a uimit. A inceput sa mearga cu noi pe stradute, sa intrebe pe la restaurante. Peste tot era inchis, toti se pregateau pentru cina, dupa ora 19:00 incolo gaseam si pizza, paste!

Oare aici, dupa colt, gasim deschisa carciuma asta?

Martina Franca-22_1200x800

 

Nope! Sa mai mergem la pas pe stradutele orasului.

Pare atat de pustiu pentru ca la ora la care ne aflam noi „pe afara” toata lumea isi face siesta.


 

Ce e de vazut in Martina Franca?

Centrul vechi din care ati vazut deja o multime de poze mai sus.

Palatul Ducal! Am avut un noroc FANTASTIC sa ne intalnim cu Vicentio, un alt italian mai in varsta care ne-a deschis usile palatului si ne-a povestit despre el.

Mai puteti vedea: Poarta Sfantului Stefan, Paltul Martucci, Biserica S. Martino, MULTE piete una mai fotogenica decat cealalta. Cert e ca nu o sa va plictisiti sa descoperiti fiecare coltisor al acestui oras.

Harta Martina Franca

Pietele orasului

In una dintre ele noi am dat peste aceasta doamna.

Martina Franca-35_1200x800

 

Biata de ea se afla in aceasta postura deoarece simbolizeaza inceperea postului. Mai exact este o vrajitoare care nu a respectat postul si a consumat carne si de aceea a fost „spanzurata”.

Trebuie sa va spun ca ador arhitectura din Italia. Pur si simplu o ador si nu ma mai satur sa ma uit la pozele acestea:

PRO TIP

Uneori aveti simbolizat locul cel mai bun pentru a face poza.

Martina Franca-132_1200x800Martina Franca-133_1200x800

 

Domnul Vicento, prietenul nostru de la Palatul Ducal, ne-a luat apoi la un mic sprint pe stradutele orasului. Ne-a dus de la o biserica la alta, ati ghicit, toate inchise, si la un amfiteatru natural.

 

Cam asa se termina povestile din Martina Franca. A ramas ca fiecare dintre noi ii va trimite vederi domnului „ghid”. Din fericire am o colectie intreaga cu care sa il bucur!

Foarte amabili oamenii in aceasta zona din Italia!

Povestea continua cu Matera. Ce mai poti face pe aici? Daca te ploua suficient, pleumonie. 🙂

Daca vrei sa citesti din povestile anterioare: Bari by night si Alberobello.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments