• Menu
  • Menu

Dăm sfoară-n țară

Colaboratoarea Cristiana m-a anunțat că duminica de la ora 9 dimineața merge să împletească gardurile din București. Eram la birou, cam prinsă în mailuri și nu am stat să mă gândesc prea mult la asta. Apoi tot ea a inceput sa imi povestească mai multe despre proiect și am spus și eu – wooow, ce tare!

Așadar mai nou gardurile de la Muzeul Satului sunt acum frumos decorate și împletite cu motive tradiționale românești. Și decorate dar și explicate

sfoara-n tara5

Iar fata asta minunată, cu care am fost în India și cu care mă bucur mult că blogul ăsta ne-a facilitat întalnirea, sâmbătă seară a dănțuit la o nuntă până dimineață iar apoi a revenit în București doar ca să facă un proiect să funcționeze!

Aplauze pentru Cristiana, pentru Adrian Oianu, Fundația leaders (cea care a și strans toți oamenii la un loc) și toți voluntarii care au făcut parte din proiect!


 

Între timp am primit și niște poze oficiale, nu doar făcute cu telefonul. 83 de voluntari împărțiți în 11 echipe coordonate de 11 leaderi, toți absolvenți ale cursurilor organizate de Fundația Leaders, au împletit de duminică de la ora 9 până târziu spre seară. Cu o săptămână înainte leaderii de echipă au fost chemați pentru un training de împletire apoi în ziua de duminică ei la rândul lor au explicat voluntarilor și au supravegheat modul de desfășurare.

dam sfara-n tara garduri muzeul satului muzeul satului sfoara-n tara 5

Prin această campanie se dorește reînnoirea simbolurilor ancestrale românești pentru noile generații și realizarea unui nou punct de interes turistic al Bucureștiului.
În viitorul apropiat se dorește împletirea a cat mai multe garduri din București dar și a gardului aeroportului.
sfoara-n tara 6

Romania 2 Romania

Pozele sunt toate via Cristiana și Fundația Leaders. Data viitoare mergi să împletim împreună?

După locomotiva HORA acum și gardurile din București și ușor ușor poate ne recăpătăm măcar o parte din identitatea națională! Proiectele astea și multe altele asemenea îmi dau speranță!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments