• Menu
  • Menu

Ce i-aș spune Simonei de la 14 ani

A trecut destul de multă vreme de când aveam proaspăt împlinite 14 ierni. Eram la jumătatea drumului de acolo până aici și nu sunt suficient de ingrată încât să am impresia că le-am învățat pe toate.

În același timp nu m-aș arunca totuși cu prea multe sfaturi către mine de atunci tocmai pentru că fiecare pas făcut într-o direcție sau alta m-a adus aici, în punctul și în locul ăsta în care sunt acum. Nu vreau înapoi și nu vreau pe altă cale chiar dacă nu mi-a fost mereu ușor să învăț și sunt lucruri pe care refuz să învăț să le fac altfel!

Poate mi-aș spune să nu mai pun la suflet atât. Oamenii sunt răi, copiii sunt răi, eu sunt rea. Toți avem părțile noastre dulci și amare. Copilă de 14 ani, nu mai plânge fără sens, pentru vorbe în vânt.

Nu-ți mai duce părinții cu zăhărelul. Știu și înțeleg mai multe decât ai impresia tu acum și mai ales, când o să primești înapoi porția mințitului în față o să fie foarte dureroasă! 

Și dacă tot vorbim de zahăr, serios, mai taie din calorii și nu mai ține cure de slăbire. Colega ta o să îți povestească despre cum ai abdomenul plat în două zile dacă nu mănânci nimic, nu-ți spune nimeni că le pui la loc de 3 ori. Ce spui dacă încerci în schimb să te gestionezi mai mult pe tine și mai puțin curele de slăbire.

Fă sport! Te apuci, te lași, te apucă iar și iar te lași! Începe devreme și încearcă să nu te oprești! (sfatul ăsta încă e valabil pentru mine).

Nu confunda țipatul cu conflictul și nici tăcerea cu pacea!

Nu-ți consuma răbdarea inutil. Dar asta e cu dus și întors. Am avut momente în care am avut răbdare (și tutun) până în pânzele albe. Am avut momente când nu am avut răbdare. Retrospectiv, fiecare inversare de situație m-ar fi dus azi în cu totul alt loc.

Te uiți toată ziua la videoclipuri la Atomic și deschizi radioul la oră fixă pentru că atunci difuzează T.a.t.u. Toată pasiunea asta nu e degeaba, mai târziu, când vei crește, vei ajunge să lucrezi într-o televiziune muzicală. E bine. Ține televizorul pe muzică și citește la fel de mult!

Nu renunța la cărți! De acolo toată curiozitatea și probabil tot de acolo si nebunia călătoriilor. Un om atât de curios nu se mulțumește până nu vede!

Ai grijă în schimb în cine ai încredere și mai ales cu ce ai încredere și nu, nu îi ierta dacă ți-au greșit prima dată! O să greșească și a 2-a oară.

Keep on going! (în poza de cover aveam cam 12 – 13 ani).


 

 

De ce v-am spus povestea asta? Pentru că luna aceasta KFC si Pizza Hut vor dona echivalentul bursei lunare necesare unui copil pentru a merge la liceu și vreau să vă anunț că o puteți face și voi!

Găsiți urne de donare în toate restaurantele KFC și Pizza Hut din țară pentru programulWorld Vision România – Vreau în clasa a noua.

Campania are ca scop susținerea a cel puțin 75 de copii cu posibilități financiare limitate, din zonele rurale ale României, pentru a-și continua studiile la liceu.

Cred că merită să investim în copiii României, de ei depinde viitorul cu totul.

Detalii găsiți aici, aici și aici.

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.