• Menu
  • Menu

Oare femeile prin lume nu prea se epilează?

Băieți, mai ales cei care mă idolatrizați (haha, m-am tăvălit pe jos de râs până și eu când am scris asta), vă rog să închideți acest articol. S-ar putea să nu vreți să știți despre femei și epilare.

Să continuăm. Pe unde tot călătoresc prin lume am impresia că femeile nu se epilează. Fie epilatoarele au preț dublu decât în România, fie nu se găsesc produse în direcția asta, fie dacă găsești ceară este foarte proastă.

Nu știu dacă vă amintiți, m-am mai plâns de asta și anul trecut prin Asia. Mi-am rezolvat văicărelile cumpărând un epilator. Anul ăsta o iau de la capăt cu văicăritul pentru că prin Americi nu mă așteptam să am problema asta. În Guatemala m-am tot uitat după epilatoare. Unul cel mai simplu costa dublu față de prețul din România. Și așa am ajuns la întrebarea logică:

Oare femeile nu se epilează decât în Europa?

Știu că după epilează îți fine să precizezi zona… glume de autobază, dar eu am probleme reale și serioase aici. Am purces așadar să fac o analiză. Binențeles analiza asta a mea nu se bazează decât pe faptul că am stat și m-am chiorât la picioarele femeilor. Dacă eram bărbat îmi furam câteva scatoalce.

Trebuie să citești și articolul ăsta. Văd că am precizat că era greu să găsesc OB-uri, nu cred că am scris nicăieri că am vrut să cumpăr OB-uri, nu au înțeles ce-i aia și mi-au întins bețișoare de urechi. Acolo, pe loc, a fost hilar pentru că mie mi se luminase fața sperând că au înțeles ce caut. Și nici nu vreau să îmi imaginez ce față am făcut când mi-au întins bețișoarele de urechi.

Mă rog, cercetarea mea mi-a spus că localnicele nu prea se epilează. Dar nici nu prea le văd în maieuri. Oare au veverițe la subraț? Oare nu au? Mai cercetez și vă spun.

(side note – nu am absolut nimic împotriva celor care nu vor să se epileze. Dacă tu te simți bine, orice îți zguduie barca și te face fericită. Pe mine mă enervează de mor părul. Nu îmi place, nu îl suport, mi se pare că strânge mirosuri și bacterii – ăla de la subraț mai ales, e inestetic, pot înșira o grămadă de motive. Nu îmi place, nu îl suport. Punct.)

Zilele trecute, la supermarket, mi-am făcut curaj să și întreb de ceară. De data asta de ceară pentru față. După ce privisem la rafturi minute în șir iar Alex își pierdea deja răbdarea. Eu de colo, shhhh, stai că mă uit atentă, trebuie să fie, să nu le ratez. Mă rog, am privit ca vițelul la poarta nouă, n-am găsit decât niște cremă epilatoare. Hai că merg să întreb niște muieri. Poate sunt stripsurile Veet pe raftul cu detergentul de parchet, io știu… Femeia îmi spune prima dată că nu are. Apoi se răzgândește. Eu mă bucur. Băi ce chestie, scap de mustață într-un final! (io ți-am spus dacă ești băiat să nu citești, tu batman). Mă rog… m-a dus la crema depilatoare.

Ce am învățat din asta? Că tanti de la supermarket de aici nu știe ce e aia ceară pentru față, dar că nu știe nici cum funcționează crema. Că ultimul loc unde o pui (crema de epilat) e fața. În schimb i-aș fi spus eu tipei unde poate să și-o pună (crema în continuare) că mi-a dat speranțe deșarte.

Păi nu ziceai că ai epilator? De ce te plângi?!

Păi mă plâng. Că s-a stricat. A cedat, nu mergea reparat așa că l-am abandonat/aruncat. Și de când s-a stricat tot caut. Ba ceară, ba epilator, ba salon unde să nu dau o mică avere și să plece părul și cu pielea mea.

Acum vreo două săptămâni, la un magazin cu electronice (aveau aparate pentru bărbați) m-am trezit să întreb. Un tip. Și eu nebună. Tipul a părut că știe ce caut, o întreabă pe tipă dacă au. Tipa era: da ce-i aia?! Hmm… bine, deci nu aveți. I-am arătat aparatul masculin și i-am zis: asemănător, dar pentru femei. Nooo. nu avem așa ceva și fata s-a uitat la mine de parcă venisem de pe altă planetă.

Într-un magazin am găsit un epilator, singurul din tot magazinul cu electronice, dar prețul era dublu (sau chiar mai mult) decât în România. Era și la ofertă. Deci da, m-am zgârcit și n-am luat.

Poate vă așteptați la ceva mai înălțător, analize și comparații, istorie și geografie. Ei bine, eu vă împărtășesc din problemele mele lumești din America Centrală.

Ideea mi-a venit pentru că, în mod ironic, mi-a spus cineva despre poza din cover că așa ar trebui să arate o reclamă la epilare. Doar eu știu ce lupte duc pe aici cu lama de ras.

Dar nu ajung eu în România. Mă duc direct la epilare definitivă. Dacă ai testat dă-mi de știre pentru că sunt curioasă. Și dacă scap și de problema asta nu o să mai am motive să mă plâng.

Dar o să găsesc…

Dacă ai chef, am mai povestit de micile drame și bucurii din călătorii și în articolul ăsta de anul trecut. Diferența e că una e când mergi o săptămână, o lună pe undeva și altfel vezi lucrurile când uiți să te mai întorci la cosmeticiana ta.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

50 comments