• Menu
 • Menu

De unde să închiriezi scuter în siguranță în Chiang Mai

Închiriază scuter Chiang Mai din unul din cele mai de încredere locuri.  Când am avut accidentul în Pai aveam scuterul închiriat din Chiang Mai. Ne învârtisem prin oraș o vreme încercând să găsim cea mai bună ofertă apoi pe seară ne-am apucat să căutăm și online.

În oraș toată lumea ne recomanda scutere destul de mari și scumpe, iar noi îl voiam pentru mai multe zile, astfel încât să facem și excursia din Chiang Mai în Pai și înapoi pentru că știam că drumul este foarte frumos și mertiă să îl facem pe cont propriu, nu cu un mini van în spatele căruia aș fi dat la rate.

Vreau să vă arăt poze, dar internetul nu prea mă lasă. Promit să vă arăt drumul dintre Pai și Chiang Mai.

În Thailanda și în Asia de Sud Est în general trebuie să aveți mare grijă atunci când închiriați un scuter și lăsați garanție pașaportul. Noi pozam de fiecare data scuterele cu zgărieturile pe care le aveau deja pentru a ne asigura că nu ni se cer sume absurde de bani la returnare.

După ce ne-am făcut turul de oraș și am cerut prețuri din mai multe locuri unde închiriau scutere, ne-am gândit să căutăm și pe net locuri de încredere de unde am putea închiria. Așa am aterizat pe pagina de Facebook Chiang Mai Scooter Rental.

Folosind direct chat-ul am început să discutăm cu oamenii de acolo despre prețuri și perioade de închiriere, garanție și care e tipul de scuter de care avem nevoie pentru excursia noastră. Au răspus în seara respectivă tuturor solicitărilor și întrebărilor noastre iar de dimineață ziua următoare ne-au adus scuterul alături de castile de protecție.

Căști noi, fără urme de zgârieturi, frumoase și rezistente. Habar nu aveam atunci cât de importante aveau să fie! Nici nu ne gândeam și cum e foarte cald în zonele astea, chiar în ziua accidentului le uitasem în cameră. La scuter Alex a realizat și s-a întors să le ia în timp ce eu strâmbam din nas că nu aș avea nevoie de a mea. Oricum mergem încet și oricum e foarte cald. (spuneam eu)

Dacă despre accident și cât de importante au fost căștile în cazul nostrum v-am povestit deja, nu am apucat însă să vă spun prea multe despre onestitatea celor de la Thai Scooter Rental.

În timp ce eram în Pai, în drumurile noastre spre spital am încercat să căutăm o modalitate de a transporta scuterul înapoi în Chiang Mai. Alex nu putea merge, eu nu aveam curaj să învăț să merg cu scuterul cu amândoi chiar pe drumul ăla frumos, dar plin de serpentine. Și oricum nu prea îmi puteam ține îndoit genunchiul. Scuterul nu era un mod bun de transport pentru cât de avariați eram. Era clar că în Chiang Mai nu vom ajunge tot pe scuter și oricum și acesta necesita niște reparații.

Nu aveam pe absolut nimeni de încredere în Pai. Am început să întrebăm prima dată cât ne-ar costa să trimitem scuterul. Am aflat că 2-3000 de baht. Noi lăsasem 3000 de baht garanție, așadar ni se părea cam mult, dar comparat cu prețurile de acasă părea decent. Adevărul este că nu aveam idee.

Tot cei de unde am închiriat ne-au salvat și de data asta! Ne-au spus că nu e așa scump, că ei anul trecut au plătit 500 de baht și că au prieteni în Pai care îi pot ajuta. A costat până la urmă 600 de baht. Un preț mai mult decât bun având în vedere că noi plecasem de la 3000 de baht și reușisem să negociem doar până la 2000.

Restul reparațiilor au costat aproape cât diferența de la garanția lăsată. Am rămas noi datori 64 de baht, bani pentru care cei de la închirieri ne-au spus să stăm liniștiți și că nu trebuie să îi mai ducem.

Așadar toată aventura cu scuterul atât ne-a costat! Dar ar fi putut să ne ducă la sume amețitoare. Sunt foarte cunoscute excrocheriile la închirieri de scutere în Asia, nu le-ar fi fost așa greu să încerce să ne stoarcă de bani!

Dacă te interesează informația cei de la Thai Moto Rent închiriază scutere și în:

 • Hua Xin
 • Koh Pangan
 • Krabi
 • Phuket
 • În curând și în Pattaya
 • Chiang Mai

Dacă închiriezi scuter în Asia nu uita să:

 • Încerci să te asiguri că cei de la care închiriezi sunt de încredere
 • Să porți casă de protecție. Mereu. Una bună.
 • Să nu mergi cu viteză prea mare.
 • Să ai grijă la obstacolele de pe drum. Pot să fie gropi, găini și alte animale, copii.

Travel and love și aveți grijă

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

11 comments

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-EYVJ26KTP3