• Menu
  • Menu

Povești de călătorie cu cei mici. Confesiunile familiei „Călătoreasa”!

Azi avem iar povești de călătorie cu cei mici. Robert și Ana nu se încadrează cu siguranță în tiparul părinților clasici. Dacă există așa ceva! Nu știu cum reușesc! Sunt mereu în mișcare, fac foarte multe lucruri, sunt foarte activi. Și mereu fetița lor, Ingrid, este în preajmă!

Așadar m-am gândit să ne povestească despre călătoriile alături de fata lor!

Prima călătorie cu Ingrid

Prima dată când am călătorit cu Ingrid a fost… atunci când am scos-o din spital, pe drumul spre casă. Glumesc, dar a fost, totuși, un drum predestinat pentru că, la doar o lună depărtare de acel moment, am pus-o din nou în mașină și am luat calea Mării Negre. Așadar, prima călătorie în adevăratul sens al cuvântului a fost către Constanța. Drumul a continuat către Tulcea, la bunica și străbunicii ei. La două luni, am călătorit la munte, pe Transfăgărășan. Am plecat în gașcă la Bâlea Lac. La trei luni am trecut deja la alt nivel și am plecat împreună cu avionul, în vacanță, pe insula Corfu.

Prima problemă

Nu ne facem niciodată griji atunci când plecăm într-o călătorie pentru că plecăm cu mintea și inima deschisă, în căutare de soare, de aer nou, de oameni și de experiențe speciale. Cu toate astea, la prima călătorie în afara țării am avut parte și de prima noastră pățanie care ne-a dat bătăi de cap. Din cauza faptului că în avion și în autocarul care ne-a transferat de la aeroport către hotel aerul condiționat a fost prea puternic, Ingrid a fost afectată, așa că în prima seară din vacanța noastră a făcut febră. Imaginează-ți că avea doar 3 luni și jumătate, eram într-o țară străină, în prima noastră seară de vacanță, iar copilul nostru a făcut febră pe timpul serii.

Cum au rezolvat

A fost foarte ciudat și greu pentru noi, acum că stau să mă gândesc, dar am fost amândoi foarte puternici. Aveam la noi resurse pentru a combate o situație de acest gen, dar nu ne așteptam să se întâmple cu adevărat ceva. Ei bine, în seara respectivă am fost alături de copila noastră și ne-am încurajat reciproc, știam că totul va fi bine și am acționat calm pentru a găsi cea mai bună rezolvare, fără să fim nevoiți să apelăm neapărat la medicamente.

Nu de alta, dar nu fac parte din „meniul” nostru. Căutăm întotdeauna calea naturală, homeopată, să rezolvăm orice problemă de sănătate. În cazul nostru, cel puțin, a funcționat întotdeauna. Soluțiile pe care le-am găsit și în seara respectivă au funcționat, iar a doua zi Ingrid a fost bine. A continuat așa pe tot parcursul vacanței.

Mă cam învinuiesc și acum pentru faptul că nu i-am spus șoferului de autocar să dea aerul condiționat mai încet. Din bun simț am zis că nu vreau să fac un caz din asta, am încercat să o îmbrăcăm cât mai bine, dar așa a fost să fie. Eram la început, a fost o experiență prin care trebuia să trecem. Acum știu foarte bine ce am de făcut. Anyway, dacă vreți să citiți despre experiența primei febre pe care am experimentat-o cu Ingrid, o puteți face chiar la mine pe blog.

Pe unde a mai fost Ingrid până acum?

Cu toate astea, episodul cu pricina nu ne-a împiedicat să călătorim alături de ea din nou. De fapt, absolut toate călătoriile noastre sunt cu ea. De atunci am călătorit regulat în multe locuri din țară, dar și în afara ei: Saint Tropez, Nisa, Cannes, Monaco, mă rog, toată partea de sud a Franței care este absolut minunată și pe care o recomand tuturor.

Aparențele sunt înșelătoare, iar Saint Tropez-ul nu e cum cred oamenii. A fost o surpriză extraordinară, despre care mă chinui de un an să scriu pe blog, dar sigur am să o fac primăvara aceasta (sper). De asemenea, am fost împreună și insula Creta, în Germania de Crăciun (Nürnberg și Munchen), iar în România, you name it: Brașov, Piatra Neamț, Tulcea foarte des pentru că de acolo se trage familia Anei, Brașov etc.

Locul preferat

Delta Dunării e preferata noastră. Ca să fiu mai specific, Sfântu Gheorghe. Pe lângă faptul că e un loc special pentru că acolo a luat naștere călătoria minunii noastre cu ochi albaștri, este locul în care te poți deconecta cu adevărat, cu un vibe ultra special. Ești rupt de lumea modernă și te bucuri de liniște, nisip, Dunăre și mare în același timp. Noi ne-am făcut un obicei din a o sărbători pe Ingrid acolo de ziua ei. Prima aniversare am făcut-o la Sfântu’, a doua tot acolo va fi și toooot așa până când se va plictisi ea. Ne e tare drag locul acela.

Dacă ar fi după mine, ți-aș scrie un roman, dar sunt sigur că nu e cazul acum. 🙂

Sfat pentru părinți

În final, aș vrea să închei spunându-le tuturor părinților sau viitorilor părinți să călătorească alături de cei mici cât mai devreme cu putință și cât de des își permit. Spun din proprie experiență, călătoriile contribuie enorm la felul în care un copil descoperă lumea din jurul lui și cred că este fascinant faptul că putem să experimentăm toate excursiile și prin ochii copilului. Cred foarte tare că un copil plimbat este un copil relaxat și sociabil, un viitor adult cu orizonturi larg deschise, ceea ce reprezintă un mare avantaj, spun eu.

Bugetul?

Atenție, însă! Nu trebuie să aveți foarte mulți bani ca să călătoriți des. Cu siguranță puteți vâna deal-uri bune, aveți prieteni prin diverse colțuri de țară sau chiar de lume, puteți găsi bilete de avion la prețuri promoționale etc.

Cam așa se desfășoară toate aventurile noastre și, credeți-mă pe cuvânt, suntem întotdeauna plecați pe bugete minime. Nici nu avem nevoie de mai mult! Chiar acum ne pregătim să plecăm la Bruxelles. Am dat 106 euro pe trei bilete de avion cu bagaje de mână și un bagaj de cală. Iar de stat, stăm la niște prieteni. Eu spun că e un deal bun.

Așadar, travel with kids! Vă vor face vacanța mult mai frumoasă, atâta vreme cât sunteți dispuși să vă distrați cot la cot cu ei, să le înțelegeți nevoile și să descoperiți lumea împreună.


Aceasta a fost povestea lor! Pe Robert (Daddy Cool) îl găsești pe Facebook, Instagram și blog.

Ana Novic este o foarte talentată creatoare de modă. O găsești pe site, Facebook și Instagram!


Ție îți este, sau crezi că o să îți fie ușor să pleci în călătorie cu cei mici?

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment