• Menu
  • Menu

Am fost pentru prima dată la Electric Castle și mi-a plăcut – video

Anul acesta am ajuns pentru prima dată la Electric Castle, festivalul de muzică electronică desfășurat pe domeniul castelului Banffy din Bonțida, lângă Cluj. Este deja a cincea ediție și deși în fiecare an îmi propuneam să ajung, niciodată nu am reușit până acum.

Dar până să vă povestesc despre festival, puneți-vă căștile în/pe urechi și dați play la video! Nu uita să îi dai full screen și full HD pentru o experiență cât mai plăcută.

M-am hotărât să merg cu doar câteva zile înainte de festival. Știam că de obicei plouă și se face noroi, așa că m-am echipat cu cizme de cauciuc și pelerină de ploaie. Am umplut portbagajul cu corturi, saci de dormit și provizii și am plecat spre Bonțida.

Dar culmea, cred că acest an va intra în istorie ca ediția în care a plouat cel mai puțin. Nici n-am apucat să folosesc cizmele pentru că am câștigat la Beck’s o pereche de ”huse” pentru încălțări.

Cazarea la Electric Castle

Dacă mergi la EC, ai mai multe opțiuni de cazare:

1. Organizatorii pun la dispoziția festivalierilor în fiecare an un camping cu tot ce trebuie ”on site”. Fie vii cu cortul de acasă, fie optezi pentru unul deja instalat. Partea faină e că anul acesta Lidl a amenajat un supermarket în toată regula pentru cei din camping și nu numai.

2. Te cazezi în sat, la localnici în casă sau

3. În curtea localnicilor, cu cortul propriu. Noi așa am stat, în livada unor oameni, am avut acces la duș, bucătărie și frigider.

4. Te cazezi în Cluj și faci ”naveta” până la festival. Nu știu cum a fost până acum, dar anul acesta au fost puse la dispoziție autobuze care plecau destul de des către/dinspre Cluj.

Ce mănânci la festival?

Pe drumul spre festival, în sat, localnicii și-au deschis tot felul de terase și magazinașe, cu mâncare, băutură și diverse alte chestii. Prețurile sunt ceva mai mici decât înăuntru, dar fiind în afară, nu prea îți vine să faci drumul ăsta de prea multe ori.

În interior găsești fel și fel de van-uri cu burgeri, pizza, grătar, salate, fructe de mare și dulciuri. Mâncare de festival, numai bună de băgat între două concerte.

Băutura

Multe opțiuni: sucuri și fresh-uri, bere, aperol, vin, tării, etc. Puțin cam scumpă dacă mă întrebați, dar na, așa e la festival.

Faza mișto e că atunci când ajungi la Electric Castle primești o brățară cu cip, mergi la Credit Point și ți-o încarci cu bani. Apoi peste tot plătești scanând brățara. Merge mult mai repede și nu te mai încurci cu bani cash.

Muzica

Anul acesta au fost 8 scene oarecum tematice, sau mai bine zis locuri cu muzică. Adică în afară de scenele propriu-zise au fost amenajate corturi mai mici sau mai mari cu pupitre de DJ. În timp ce la main stage concertele începeau pe la 17:00, la alte scene era muzică aproape non-stop. De toate pentru toți.

Alte activități

La Electric Castle nu e vorba doar despre muzică. Ai parte de tot felul de alte activități, iar sfatul meu este să profiți de cât mai multe, pentru a te bucura la maxim de festival. Câteva dintre cele de anul acesta:

  • EC sessions – zona cu workshop-uri, piese de teatru, stand-up comedy, vizionări de scurt-metraje și documentare;
  • teren de volei de plajă, unde s-au organizat competiții de amatori și profesioniști;
  • teren de ”foosball uman” 🙂
  • zonă de fashion
  • stand-uri cu lucruri hand-made
  • zonă de lucruri din sfera hi-tech, cu biciclete electrice, ochelari de VR, poze 360 și multe altele.

O altă chestie care mi-a plăcut maxim a fost că cei de la Beck’s au avut locuri de colectat doze goale de bere, iar pentru două doze reciclate, primeai un punct. Apoi mergeai cu bilețelul la zona Beck’s, unde puteai să-ți alegi recompensa. Fie îți personalizai un tricou cu ajutorul unor ochelari VR (sau alegeai unul gata făcut), fie participai la tombolă, unde puteai să câștigi premii faine. De la pahare de bere (goale, lol) și huse pentru încălțări, până la power-banks și ochelari VR.

62,85 de km făcuți pe jos în 3 zile de festival

Cu puțin timp înainte de Electric Castle, am primit de la Fitbit o brățara de fitness. Un gadget foarte cool care îți măsoară numărul de pași și distanța parcursă, te ajută prin notificări să faci minim 8.000 de pași pe zi, îți monitorizează pulsul și somnul și ține evidența activităților sportive pe care le desfășori zilnic.

Ceea ce e tare e că maximul de pași pe care l-am făcut la festival într-o zi a fost de 36.000, iar ieri, în ziua în care am editat video-ul de mai sus, am făcut doar 3.700 de pași, deci de aproape 10 ori mai puțin :)).

Mi-a plăcut! Mai merg! Poate data viitoare și cu Simona 🙂

Travel & love, love to travel!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment