• Menu
  • Menu

Săptămâna Haferland 9-14 august 2017

Acum trei ani descopeream Haferland şi mă îndăgosteam. Găseşti aici un articol despre zonă. Asta aşa, ca să îţi fac poftă de plimbare. Dacă nu ai planuri pentru august, nu e încă prea târziu să îţi faci.

Într-o lună de acum o să aibă loc ediţia cu numărul cinci a festivalului Săptămâna Haferland. Dacă eşti şi gurmand anul acesta sloganul evenimentului este Tradiții săsești în bucate de poveste!

Ce este săptămâna Haferland

Haferland este zona cuprinsă între Rupea şi Sighişoara. Este regiunea săsească din Transilvania, supranumită şi Ţara Ovăzului.

Săptămâna Haferland este un festival ce are loc anual, în 2017 ajungând la ediţia cu numărul cinci. Impresionant de ştiut este faptul că de la un an la altul acest festival atrage tot mai mulţi participanţi. Anul acesta se aşteaptă în jur de 5,000 de persoane.

De pe site-ul Haferland

Dacă la prima ediție, festivalul a reunit câteva sute de participanți, majoritatea sași întorși pe meleagurile natale pe perioada verii, în următorul an numărul turiștilor a ajuns la aproximativ 1000, la ediția din 2015, la peste 1500, iar, la cea din 2016, recordul a fost de peste 4000 participanți, mulți dintre aceștia nefiind originari din zonă, dar atrași însă de frumusețea peisajelor și de poveștile legate de tradițiile și obiceiurile acestor locuri.

Săptămâna Haferland 9-14 august 2017

Cea de-a cincea ediție a Săptămânii Haferland va include localitățile Archita, Roadeș, Homorod, Viscri, Bunești, Saschiz, Meșendorf, Rupea, Criț și Cloașterf. Găseşti toate detaliile de care ai nevoie pe site. Ai aici eventul de pe Facebook, iar aici pagina de Facebook Haferland. Pe pagină găseşti o grămadă de informaţii utile despre zonă, iar dacă ai nevoie de ajutor sau îndrumare, sunt sigură că cei din spatele ei pot să o ofere.

În cadrul festivalului, turiștii români și străini vor putea să asiste la brunch-uri cu preparate săsești, concerte în bisericile fortificate și nu numai, piese de teatru, proiecții de film în aer liber, demonstrații de tradiții populare, precum și la tradiționalul bal săsesc. În plus, cei mici vor putea participa la activități pregătite special pentru ei, inspirate din istoria satelor săsești.

Cei prezenţi se vor putea bucura de zeci de feluri de mâncare, pregătite atât de localnici din zonă, cât și de chefi experimentați. Printre preparatele care vor putea fi degustate în cele 6 zile de festival se numără

  • ciorba de borboane
  • supa de găină cu tăiței de casă
  • rulada de fașirt
  • lichiul
  • prăjitura cu rubarbă

Tare sunt curioasă să le încerc pe toate, aşadar ne vedem la săptămâna Haferland între 9 şi 14 august. Da?!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments