• Menu
  • Menu

Vă este frică să călătoriți în Europa? Care sunt zonele pe care le eviți?

Citeam articolul acesta de la CNN cu titlul – este Europa o destinație încă sigură? Binențeles, se vorbește mult despre ultimele atentate din Barcelona și nu numai. Și am început să fiu curioasă. Oare voi, cititorii blogului cum simțiți toate aceste lucruri?

Ai început să eviți destinații? Ești mai precaut când călătorești? Poate te-ai reorientat spre alte țări mai puțin vizate de atentate teroriste?

Eu am mai povestit în trecut despre cum văd lucrurile. Găsești articolul aici. În ultimul an însă numărul atentatelor în zone turistice a tot crescut. Că până la urmă asta este cea mai mare problemă. Faptul că lucrurile de genul acesta se întâmplă în zone pietonale, turistice, de multe ori aglomerate.

E periculos să călătorești în Europa?

Tot din articolul de care vă spuneam mai sus am extras și aceste idei

„You are only slightly more likely to be a victim of terrorism in Europe than you are to be the victim of a lightning strike,” says Robert Muggah, a specialist in security and development, at Brazil’s Igarapé Institute, a think tank.
„This is not to minimize the threat. It’s real and it’s present, but it’s still exceedingly low in Europe,” he said in a telephone interview. „You are much more likely to be a victim of a homicide or a car accident, or some other event.”
Pe mine de exemplu m-au întrebat prieteni dacă aș vizita Istanbulul, sau dacă le-aș recomanda să îl viziteze. Asta se întâmpla acum ceva vreme, când lucrurile erau mult mai agitate.
Eu, personal, l-aș vizita. Pentru mine mi-aș asuma acest risc, aș evita bazarul pe care l-am văzut deja oricum și în zonele foarte aglomerate aș încerca mereu să fiu spre margini, nu în mijlocul bulucului. Dar nu aș îndemna alți oameni să îl viziteze. Nu mă pune pe mine să decid pentru tine pentru că nu vreau răspunderea asta pe capul meu.

Nouă ne e frică să călătorim în Europa?

Nu, nu ne este. Nu momentan cel puțin. Sunt liniștită și când zbor, când vizitez și nu stau să mă gândesc mereu doar că mi se poate întâmpla ceva. Mi se pot întâmpla lucruri groaznice și acasă.

Dar, revenind la titlu, sunt curioasă care este părerea voastră.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

7 comments

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-EYVJ26KTP3