• Menu
  • Menu

Cazare în Valladolid, Mexic. Review Posada San Juan

O casă tipic mexicană

Din când în când ne place să facem extravaganțe plăcute. Și mai des am vrea ca extravaganțele noastre să aibă și o poveste. Așa am tras la (Hanul) Posada San Juan din Valladolid. Posada înseamnă han în spaniolă.

Și am nimerit într-o casă care este ea însăși o poveste. Genul de casă de care îți aduci aminte din telenovele.

Te poftesc așadar în han și te voi plimba și prin istoria lui, dar și prin micile și marile noastre bucurii cât am stat pe aici! Am spune că a fost unul dintre cele mai frumoase locuri în care am stat. Ce mi-a plăcut foarte mult a fost faptul că au făcut un album cu evoluția casei în timp.

Povestea casei Posada San Juan

Mie mi-a luat trei zile să realizez că etajul nu era acum câțiva ani. A fost reconsolidată și extinsă atât de frumos această casă, natural!

Casa a fost deținută de o doamnă căreia i-am uitat numele. Ideea este că doamna venea dintr-o familie destul de înstărită pentru că domeniul cu totul era ceva mai mare decât cel al casei. Părinții ei au parcelat lotul și l-au împărțit între rude.

Ea a deschis un han și a început să primească oaspeți. Din păcate vârsta și-a spus cuvântul. Nepoții erau ocupați să o îngrijească pe bătrână, casa începea să se deterioreze și necesita costuri destul de mari de întreținere. Proprietarii de acum au cumpărat casa, i-au adăugat piscină și un etaj, dar au păstrat mare parte din ornamentele originale și le-au integrat frumos. În spatele porților de la Posada San Juan ai putea foarte bine să simți că te-ai întors în secolul 19!

Ce ne-a plăcut

Fiecare cameră are propria cromatică. Ornamentele, podeaua, hamacele din cameră o respectă. Toate camerele sunt decorate însă în culorile locale. Au păstrat și refăcut gresia și podelele originale ale casei, arhitectura. Au făcut modificări strict cât să poată compartimenta spațiul. Până și poarta este cea originală.

Aveau și hamace. Atât pe terasa de sus, dar și în camere. Wow, așa-i?! Așadar ne-a plăcut casa cu totul, ne-au plăcut angajații ei. Săritori și primitori.

Atenția pentru detalii și ajutorul primit.

La cazare am primit atât fizic, dar și pe mail, o listă cu recomandări cu lucruri de făcut conform duratei sejurului nostru acolo. Adică nu trebuie să îți bați tu capul cu „oare cum îmi fac programul pentru 3 zile în Valladolid”, mai degrabă ți-l dau ei pe tavă.

Facilitățile la Posada San Juan

Piscină, mic-dejun copios inclus, cafea și ceai toată ziua etc. Am găsit suficiente locuri din care să putem lucra. E tare dificil când unitățile de cazare nu au un birou, o masă și un scaun confortabil.

Foarte drăguți și săritori angajații. Nu știu, genul acela de angajați care sunt acolo de ceva vreme, știu multe și chiar le place jobul lor de zi cu zi. Rar găsești locuri chiar așa, iar ăsta a fost un mare, mare plus pentru Posada San Juan din Valladolid.

Recomand cu drag locul. Atât cuplurilor, dar și famiilor cu copii. Mai ales dacă nu sunt foarte mici. Am văzut o familie cu doi copii. Ei citeau liniștiți în sezlonguri în timp ce copiii se bălăceau în piscină. Aveau și jocuri diverse pentru copii, cred că am văzut și scaune speciale.

Poziționare față de centru și atracțiile principale

Până în centrul orașului mergeam cam 15 minute maxim pe jos, în ritm lent. O poză aici, alta acolo. Tranquillo, ca Valladolid! Admirând culorile caselor, vitalitatea lor.

Cred că se simte că ne-a plăcut Valladolid.

Pe cei de la Posada San Juan îi găsiți la ei pe site unde au mai multe poze, pe Facebook, Tripadvisor și Booking.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.