• Menu
  • Menu

Cum merge internetul în Mexic?

Și tot aici aflați și de ce nu ne-am cumpărat cartele locale.

Ne-am plâns pe alocuri că internetul în Mexic nu merge grozav. Și este complet adevărat. Binențeles, depinde foarte mult și unde stai. Sau cel puțin așa a fost experiența noastră până acum. Am avut cazări la care internetul mergea chiar decent. Totuși am avut și cazări unde a durat în jur de șase ore să urcăm un video de două minute pe internet. Craaazy, nu?! Cam asa e cu internetul în Mexic.

Internetul în Mexic

Nu este la fel de rapid ca cel cu care suntem noi învățați în România, dar tot merge suficient de repede. De exemplu serile trecute nu am avut somn și m-am uitat cap coadă la un serial de 8 episoade pe Netflix. Fără să fie nevoie să pun pauză să se încarce. Așadar nu e atââât de rău.

Dar am avut și momentele în care stăteam și ne uitam fie la wetransfer, fie la uploadului unui video și ne gândeam că mai bine ne lăsăm de bloggărit și vloggărit :P. Ait nobody got time for that!

De ce nu aveți cartele locale? Cum sunt cartelele locale?

Poți să îți cumperi număr și net și nu costă chiar atât de mult. Cartelă și opțiune de net cât să îți ajungă ar costa vreo 250 de pesos. Deci cam 12 euro. Nu e așa mult.

Nici nu am cercetat toate ofertele și variantele. Cartelele sunt EXACT ca la noi. Mari, medii și mini. Și în Mexic găsești Samsung, Iphone și orice altceva. Nu trebuie să îți faci griji că trebuie să împrumuți de la bunici un Nokia 3310. Dacă aveți mai puțin de 20 de ani s-ar putea nici să nu înțelegeți despre ce vorbesc.

Concluzie și precizez pentru că am primit întrebarea asta – cartelele sunt exact ca și la noi. Telefonul tău să fie decodat.

Poza din cover nu are nici o legătură cu internetul în Mexic, dar am zis să vă pun o poză drăguță cu noi.

De ce nu avem noi cartele locale?

Pentru că preferăm să experimentăm, să simțim locul, în loc să ne bâzâie telefoanele în buzunare la fiecare două secunde. Pentru că recunosc, sunt dependentă de internet. Atunci când primesc notificări pur și simplu nu pot sta să nu le verific. Iar asta mi-ar strica experiența.

Notă – există și o explicație cu notificările și dopamina în creier. Sau ceva…

Prefer când explorez să fac doar asta și să mă bucur din plin de experiență decât să o diluez stând cu ochii într-un ecran. Și nu, nu sunt nici suficient de puternică încât să ignor notificările.

Când ne oprim și muncim, răspundem la mailuri, comentarii, mesaje, întrebări și altele, doar asta facem. E parte din job. Și pentru că viața noastră e suficient de amestecată, cel puțin momentan, încerc să o mai și separ.

Și am mai descoperit, că atunci când nu mai stau cu ochii în telefon mereu, că am MULT mai mult timp. Știți ce lungi sunt zilele în care nu stai pe internet? Vă spun eu. Foarte lungi și plăcute.

Oricum simțim deseori că nu avem suficient timp. Nici nu aș putea spune că suntem foarte în urmă cu termene limită. Ba chiar suntem la zi. Doar că ni se mai întâmplă să ne panicăm că nuuu aveeeem timp!

Așadar, recomand tuturor, din când în când să își mai uite telefonul acasă. Sau internetul. Că telefonul nu a făcut nimic.

Deci cam așa cu internetul în Mexic. Nu merge mereu cel mai rău. Depinde unde stai, ce provider de internet ai. Facebook și instagram au mers mereu destul de rapid chiar și când uploadul era aproape de zero. Cum? Nu știu nici eu! Ce mergea mai greu era să trimit poze pe chat.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.