• Menu
  • Menu

Unde mănânci în Merida?

Mâncarea în Merida

Ajuns în Merida o să te lovești și de întrebarea eu unde mănânc în orașul ăsta? Aici am mâncat noi probabil cei mai buni și cei mai sățioși burito! Dar și multe alte bunătăți. Am nimerit și tacoși care aveau mai mult grăsime decât carne, dar în general mâncarea în Merida a fost delicioasă. De la vânzători ambulanți și până la restaurante.

Așadar lăsăm pentru voi un ghid cu unde găsiți cea mai bună mâncare în acest oraș, incluzând și o recomandare pe care noi nu am apucat să o testăm. Poftă mare!

Unde mănânci în Merida?

Am luat la rând și am testat locuri în cele 10 zile petrecute în acest oraș. La piață și în jurul pieței. Poți cumpăra fructe foarte ieftine, dar găsești și vânzători ambulanți și restaurante cu mâncare. Vezi aici video de la piață în Merida.

M-am hotărât să postez acest ghid tocmai pentru că în Merida există foarte multe restaurante și opțiuni de mâncare.

Dacă ajungi în Yucatan nu rata supa de lima sau nenumăratele opțiuni de taco.

La piață în Merida

La unul dintre restaurantele din spatele pieței am revenit noi de câteva ori pentru tacos și nachos. Ni s-a promis și cheviche în această zonă, dar noi n-am găsit. Sunt restaurante cu scaune și mese de plastic, noi l-am preferat pe unul dintre cele din mijloc.

Au în meniu tacos, nachos, turte, puteți cumpăra carne la kilogram. Opțiuni vegetariene nu am văzut în meniu. Cereți fără coriandru dacă nici vouă nu vă place. Neapărat, altfel sunt șanse foarte mari să îl aveți în farfurie. În această zonă o să fiți cu siguranță  Dar gustul este delicios și o să fiți plăcut surprinși și de atmosfera locală. La prânz se face coadă la mese. Chiar dacă ai spune că sunt din plin. Porțiile sunt destul de mari. De exemplu opțiunea de nachos varianta mare a fost suficientă pentru amândoi.

Tot în zona pieței sunt multe standuri cu mâncare, sucuri și ape de fructe. Trebuie să încercați apa de fructe în Mexic. Nouă ne-au plăcut toate variantele încercate. Chiar și cea de orez.

prețuri – 10 pesos/taco sau 12 pentru cei cu brânză. Nachos pt două persoane cam 80 de pesos, pâine cu carne și alte condimente, pe la 20-24 de pesos.

În centru

Zona centrală este plină de restaurante, dar majoritatea oferă acea experiență turistică pe care noi încercăm să o evităm. Prețuri mari, porții mici, chelneri școliți – ce-i drept, gust fad, de multe ori fără grija față de client sau încercarea de a-l fideliza. Am testat o simplă supă de lima care ne-a dezamăgit profund pe amândoi.

Apoi am evitat cu succes aceste restaurante, și-am ales fie standurile cu mâncare amplasate mai ales duminica, fie am mâncat la Gorditas dona Gorda. Aici vând quesadila și empanade cu tot felul de umpluturi. Alături de ceapă, lime și o grămadă de sosuri. Costă între 10 și 13 pesos bucata.

Pentru marquesitas o să plătiți între 15 și 35 de pesos, prețul corect fiind undeva pe la 20 cam peste tot în Mexic. Porumbul pe băț este în general 10-15 pesos, în timp ce pentru cel la pahar o să plătiți între 15 și 25.

Prețuri – de la tarabe pe la 40-60 de pesos felul principal, de la 10 pesos pentru taco și altele mai micuțe.

Cel mai bun restaurant în Merida

Must try în centrurestaurantul Las Vigas. Un restaurant care fiind ușor ascuns, reușește să se păstreze local. Au oferte interesante la găletușele cu beri – primiți mâncare gratuită și puteți să economisiți. De altfel așa fac majoritatea mexicanilor. Noi am mâncat și vă recomandăm aici burrito, fajitas, pui en mole (parcă așa se numea. De departe însă s-au remarcat coastele foarte fragede.

Prețuri – 50-60 de pesos pentru felurile principale.

Ca să îi găsești mai ușor caută Hotel Los Arcos și scara care duce spre restaurant.

Locul preferat cu mâncare în Merida

Pe unde mergem ne place să găsim câte un loc al nostru unde revenim cel mai des. Fie că e taraba cu burgeri sau taraba cu mâncare. Preferata noastră în Merida a fost o tarabă cu mâncare, deschisă până la ora 16.00. Măi, dar ce burito buni făceau! Și ce pui pane cu cașcaval! Totul se face pe loc, poți să privești dacă vrei. Servire rapidă, mâncare delicioasă, prețuri decente.

Îi  găsești în zona parcului de Santiago, se numesc La reina Itzalana și îi găsești pe partea stângă cum te uiți la catedrală, mai jos de cinema. Nu ai cum să nu îi găsești.

Și era și destul de aproape de Hotel Aries y Libra. Asta ne-a ajutat mai ales în zilele în care aveam de muncă și nu aveam chef sau timp să stăm să ne gândim unde mâncăm.

Nu uita să te uiți și la video

Recomandare la care nu am ajuns

Cică la Wayens (sunt mai multe prin tot orașul), sunt cei mai buni tacoși din Merida. Noi am fost pe la ei duminica, fără să verificăm dacă e deschis. Era închis. Așadar nu am apucat să îi testăm.

Recomandare de cafenea

Mi-a plăcut foarte mult cafeaua de la Manifesto cafe.


Am mai testat diverse locuri vestite pentru mic dejun sau cafea delicioasă, dar am fost dezamăgiți sau nu am fost impresionați. Curioși din fire am tot luat tacos și de pe la tarabe, am avut și surprize neplăcute. De aia e bine mereu să testați mâncarea și doar dacă vă place să comandați mai mult. Mai ales în cazul standurilor cu mâncare.

Dacă ai fost în Merida și ai o recomandare de loc de mâncare, este foarte de folos să o lași în comentarii.

Sper că te-am ajutat să rezolvi dilema unde mănânci în Merida. Have fun!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-EYVJ26KTP3