• Menu
  • Menu

Vlog de călătorie – mâncarea în Mexic

Iată că într-un final ne iese. Video despre mâncarea în Mexic. Ce am mâncat noi cel mai mult și cel mai des. Adică taco! Și quesadilla și empanada. Yum! Toate foarte bune. Și din fericire și mult avocado.

Tot aici am descoperit și bananele prăjite și combinația de porumb cu lime, maioneză, brânză, mirondenii. Cu de toate. Hai să vezi ce-am mâncat prin Mexic! Cum arată mâncarea și cât de picantă e.

Mâncarea în Mexic

Până acum am reuști să tot strâng poze cu mâncare cu care nu am făcut mai nimic. Sau le-am pus doar pe insta stories. Iată că avem un video întreg doar despre mâncare. Cred că video e oricum mai potrivit pentru mâncare decât doar foto.

Poze cu mâncarea în Mexic

Ce trebuie să știți?

  1. Totul este un taco, sau se poate face taco.

În poza de mai jos taco al pastor. Așa se numește rețeta, modul în care este preparată carnea și se servec în mod normal cu ananas și ceapă cu coriandru lângă. Dacă nu îți place coriandrul nu uita să precizezi sin cilantro.

2. Totul vine cu salsa lângă.

3. Totul se mănâncă cu lime. Chiar și supa de lime!

Mâncarea în Mexic este așa cum mă așteptam. Absolut delicioasă! Și ca să vezi că nu greșesc, îți lăsăm și câte un loc pentru fiecare oraș din Mexic în care am mâncat excelent.

⦁ Cancun – în parcul Las Palapas
⦁ Tulum – El Camelo jr și în apropiere de el oarecum un loc unde am mâncat niște taco de ne-am lins pe degete
⦁ Akumal – am descoperit restaurantul Los columpios de Frida și am fost clienți fideli
⦁ Valladolid – la mâncătorie în centru, lângă parc, dimineața, ultima gheretă pe partea stângă. Empanadele delicioase și omletele / felurile de mâncare cu ouă nu sunt de ratat. Dar și apele fructate.
⦁ Merida – Las Vigas și încă multe altele pe care o să le găsiți în ghidul pentru mâncare în Merida.
⦁ Palenque – nenea cu tacoși pe strada principală. Îl vedeți și în video.
⦁ San Cristobal de las Casas – ciorbăria El Caldero. Aici am găsit un fel de ciorbă imensă și absolut delicioasă.

Vlog de călătorie Mâncarea în Mexic

Dar gata cu vorba. Hai să vedem ce am tot mâncat noi în aceste aproape două luni de Mexic. Enjoy! Poate te inspirăm să gătești ceva diferit diseară. E atât de simplu să faci taco. Cele mai importante sunt ingredientele proaspete.

Fun fact – burrito nu este mâncare tradițională

Da, nu știu dacă te așteptai la asta. Ne spuneau fetele de la Hostel 53 că ele acasă nu prea mănâncă burito. Că nu o consideră mâncare tradițională mexicană. Așadar am căutat rapid pe net și am descoperit pe Wikipedia că au dreptate. Este o mâncare mai populară în zona de graniță cu Statele Unite. Și toată lumea are impesia că e ceva tradițional, mai puțin mexicanii.

Although burritos are one of the most popular examples of Mexican cuisine outside of Mexico, in Mexico they are only popular in the northern part of the country. However, they are beginning to appear in some nontraditional venues in other parts of Mexico.

Alte mâncăruri care nu au apărut în video

Mâncare tradițională statușui Yucatan. Alături de apă fructată de pepene.

Quesadilla vegetariană

Fajitas

În speranța că nu vă era foame deja, sper că am reuști să mai lămurim din aspectul mâncarea în Mexic. Trebuie să spun că am reușit să mă învăț destul de repede cu gusturile, aromele și sosurile. Și spre fericirea noastră mâncarea nu e picantă. Ai sosurile cu care fiecare și-o condimentează cum dorește.

Travel & love, love tot travel!

Nu uita să ne votezi în competiția Cancun CEO și dacă ți-a plăcut articolul acesta să îi dai un share. Cine știe, poate mai multă lume e curioasă cum arată mâncarea în Mexic.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.