• Menu
  • Menu

Ai vrea să înveți să faci fotografii mai bune?

Și eu! Pentru mine toată treaba asta cu fotografia a fost și este un proces continuu de învățare. Am început cu o săpunieră când eram prin liceu și surprindeam tot ce puteam. De la peisaje până la fețele adormite ale colegilor de clasă. Un hobby care a crescut până la primul meu DSLR care șoc!, nu m-a făcut fotograf.

Un Canon cu care am bătut lumea în lung și-n lat și-am surprins tot ce am prins. Cea mai mare greșeală a mea este că nu am urmat și un curs. DSLR-ul meu stătea mai mult pe modul auto. Ce risipă!

Cât de important este aparatul?

Eu cred că este destul de important. Dar mai importantă este și priceperea. Și așa cum am descoperit mai târziu și mai importante sunt obiectivele pe care le folosești. Mno, la mine procesul de învățare în ale fotografiei a fost lent.

De când ne învârtim prin Americi eu m-am îndrăgostit de teleobiectivul compact. Îl folosesc mult pentru natură și peisaje, dar și pentru a surprinde oamenii în activitățile lor zilnice. Fără să îi deranjez.

Am pe listă de cumpărat și un obiectiv 10-18 mm. Cred că este extrem de potrivit pentru călătoriile nostre.

Și așa cum spune și concursul Canon: fiecare obiectiv spune o altă poveste

Pentru mine fotografia este un hobby care merge mână în mână cu profesia mea. O profesie nouă, care nu are încă număr în nomenclatorul de meserii. Blogger de travel.

Este modul în care surprind o experiență sau un moment. Uneori am norocul să surprind totă povestea într-un singur cadru. Și este ceva la care nu am lucrat în mod constant. Mi-ar fi prins bine cel puțin un curs, dar urmează să vă recomand vouă o oportunitate foarte bună.

 

Câștigă un workshop personalizat de fotografie

Și dacă și tu ai vrea să înveți să faci fotografii mai bune, poți câștiga un workshop personalizat oferit de cei de la Canon România. E foarte simplu iar premiul mi se pare foarte atractiv. Un curs în care ești doar tu și fotograful care te va învăța o grămadă de lucruri.

Cum pot câștiga?

Înscrie până pe 31 ianurie pe site în categoria different stories una dintre imaginile realizate de tine în una dintre cele trei categorii:

  • #travellover
  • #portraitlover
  • #natureseeker

Câştigătorii vor primi un workshop personalizat de o zi cu unul din cei trei fotografi ai concursului, în funcție de categoria la care a fost ales câștigător. Workshopul va fi „one to one”.

Cine sunt profesorii?

Cristian Vasile – categoria Travel Lover

„Fotografia de călătorie este cu siguranță preferata mea dintre toate genurile foto. Tot timpul am la mine 2 obiective perfect complementare. Un wide și un tele. Wide-ul mă ajută să cuprind într-un singur cadru cât mai mult din ceea ce văd în jurul meu și îmi dă o imagine de ansamblu. Teleobiectivul îmi apropie lucrurile din departare dar mă și ajută să obțin efecte cum ar fi compresia planurilor sau fundalul foarte neclar ce pune mai bine în evidența subiectul din primplan. Dacă totuși sunt obligat să iau un singur obiectiv prefer wide-ul pentru că la nevoie mai fac zoom și din picioare :). În cazul de față am avut cu mine un 10-18mm

Andreea Retinschi – categoria Portrait Lover

Probabil că uneori avem nevoie să ne vedem cum ne văd alții, atunci când noi nu o putem face.

Obiectivul de 50 de mm este un obiectiv bun atât pentru portretistică clasică, cât și pentru fotografii cu mai multă atmosferă. Îmi oferă suficientă profunzime de câmp când am nevoie, și o cromatică plăcută.

Sebastian Vasiu – categoria nature seeker

Fac fotografie de peisaj și natură de când mă știu. Sunt un mare iubitor de natură și astfel automat atașat de fotografia de peisaj.

Alternarea obiectivelor în sesiunile de fotografiere în natură este o mare necesitate și o provocare în același timp având în vedere succesiunea rapidă a ipostazelor generate fie de animalele sălbatice ori sătenii locului, fie de modificările extrem de rapide ale vremii, cerului în special, mai ales la munte.

Eu m-aș înscrie fără să ezit. M-ar ajuta să învăț să duc și fotografia la un alt nivel.

Dacă te-ai înscrie, ce workshop ai vrea să câștigi? Mie chiar dacă îmi plac portretele, evident îmi plac mai mult cele surprinse. Deci aș merge fie spre workshop-ul de travel, fie spre cel de peisaj. Nu uita, ai timp până pe 31 ianuarie. Te poți înscrie aici.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

6 comments